Kommentit (1)

Salla Karimies

Heidi, kannattaa varmasti ottaa kristillinen sairaan voitelu! Se on tarkoitettu parantamaan, ei miksikään viimeiseksi voiteluksi, kuten jotkut luulevat:

"Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.
15. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi.
16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.
17. Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen.
18. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä." (Jaakobin kirje luku 5., Raamatun loppuosasta)

Ei kuitenkaan kannata mennä minkään epäraittiin huutaja-kaataja-saarnaajan luo, vaikka he usein tätä voitelua käyttävätkin. Jos toiminta on epäraitista, voi heidän suorittamastaan voitelusta olla vain haittaa. Joku luotettava, vakaa pastori on varmaan paras mutta jos et ketään tunne, niin tämä voitelu on kyllä kaikille papeille ja paimenille tuttu asia. Sairaalassakin voi tätä sairaalapapilta pyytää. Voitelussa piirretään vain öljyllä risti otsaan ja muuten voiteluun kuuluu keskustelu ja tarvittaessa synnintunnustus. Olemme kaikki syntisiä, kenellä vaan on tunnustettavaa, itse olen pari kertaa tuon voitelun ottanut enkä olisi jättänyt synnintunnustusta pois missään nimessä, koska ajattelin, että lupaus paranemisesta toteutuu sitä paremmin mitä tarkemmin noudatan annettuja ohjeita! :)

Rukoilen puolestasi!

Rakas Herra, annan Heidin tulla terveeksi, niin että saamme kiittää ja ylistää tästä sinun pyhää nimeäsi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat