Kommentit (5)

Sisäilman sairastuttama

Sisäilmaongelmat aiheuttavat hyvin laajan oirekirjon, hengitystieoireiden lisäksi tai niiden tilalta voi tulla esim. ihottumia, silmäoireita, vatsaoireita, päänsärkyä, selittämätöntä uupumusta sekä lihas- ja niveloireita. Myös lemmikit voivat sairastua ja oireilla. Valitettavasti yleensä vain astma ja hengitystieoireet tunnustetaan terveydenhuollon piirissä sisäilmaongelmista aiheutuneeksi sairaudeksi, muu oireilu lyödään herkästi mielenterveysongelmien piikkiin. Jos oireita tulee, kannattaa toimia nopeasti ennekuin sairastuu lopullisesti. Lisätietoa sisäilmaongelmien kanssa painiville: tervesisailma.fi ja homepakolaiset.fi

Vierailija

:( Suomessa työpaikoilla ja kouluissa sisäilmaongemat ovat räjähtäneet käsiin.Tuntuu ettei tätä ongelmaa oteta tarpeeksi vakavasti ja ihmiset joutuvat kärsimään.Työpaikoilla pitäisi tehdä kyselyjä aktiivisesti ja alkaa toimenpiteisiin jos ihmiset oireilevat. Kannattaa katsoa täältä ensi-apua jos tiedät että työpaikallasi on: Sisäilmaongelmat työpaikalla

Myös varmasti monissa kodeissa on home-ongelmia, toivottavasti oireiden perusteella tulisi mieleen oikea syy.

PiP

Lisäksi sisäilmaongelmat voivat myös pitkittyessään aiheuttaa unettomuutta, muistiongelmia, niveloireita ja muidenkin sairauksien pahenemista. Itse altistuneena ja astmaatikkona elämä on rajoittunut huomattavasti, on monia paikkoja missä en pysty enää liikkumaan, mm. kirpputorit, kirjastot, monet vanhat virastorakennukset jne. Töitä on hankala hakea, kun ei pysty edes käymään tietyissä paikoissa.

Homeinen

Homealtistuminen on kovin yksilökohtaista ja jopa harvinaista. Olen lomaillut paljon tropiikin maissa missä suurin osa ihmisistä elää homeympäristössä saamatta minkäänlaisia oireita. Siis miljardeja ihmisiä....Suomessakin tilanne on varmasti korjaantunut paljon viimeisen sadan vuoden aikana.

Vierailija

Suomessa sisäilmaongelmiin voi vaikuttaa parempi rakentamisen taso. Talot ovat tiiviimpiä, materiaalit monesti muovia ja muita VOC-kaasuja erittäviä teollisuuden tuotteita. Meillä talvisin laskee sisäilman kosteus +-20% tuntumaan, joka voi osaltaan olla vaikuttamassa kastuneiden tai VOC-kaasuja erittävien materiaalien aiheuttamiin oireisiin. 

Nuo merelliset maat ovat ympärivuoden kosteita ja niissä rakennusmateriaalit saattavat olla luonnon materiaalia tai betonia. Aika paljon ratkaisee se materiaali minkä pinnalla tai minkä sisässä mikrobit elävät. On tutkittu, että lastulevyn pinnalla mikrobit ovat paljon ärhäkämpiä kuin esimerkiksi betonin tai puun pinnalla. 

Veikkaan siis että sisäilman kosteus, talojen hengittävyys ja rakennusmateriaalit ovat ne, jotka Suomessa eniten meille ongelmia aiheuttavat. Tästä voitaisiin taas miettiä paluuta entisajan hyvään hirsitalorakentamiseen, tai puutaloihin, joissa on käytetty eristeinä luonnon materiaaleja... puukuituvillaa, tervapaperia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat