Artikkelista: Downshiftaaja valitsee toisin

Kommentit (10)

Marjut Laukia - Me Naiset
Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Lehdessä julkaistussa jutussa toinen henkilö Selja elää köyhästi mutta ei tee töitä. Kaikki vähätkin rahat ovat yhteiskunnalta. Elämä on taloudellisesti köyhää, henkisesti rikasta. Entäs jos kaikki olisivat samanlaisia toisten verovaroilla eläjiä, näinkö se maailma muka pelastuu?

Vierailija

Aivan... Kyllä jokaisen tavallaan pitää kantaa kortensa kekoon ja osallistua verovaroin yhteiskunnan pyörittämiseen...
Kyllä noita viherpipertäjiä on aina riittänyt, jotka luulevat voivansa elää muiden kustannuksella. Ja sitten ajatellaan, että hyvän asian puolesta.

Vierailija

Pisteet Sampsalle. MUTTA: Kihisin kiukusta lukiessani jutun loppuosaa Seljasta. Olen hänen ikäisensä naisyrittäjä, teen ympäripyöreää päivää, maksan ja kannan veroja, jotta hän saa elää henkisesti rikasta elämää poissa yhteiskunnan oravanpyörästä, joogaten, saunoen ja riippumatossa loikoillen. Kulutuksen ja omien kulujen minimoiminen on positiivinen asia, siihen pyrin itsekin omalta osaltani minkä pystyn (kierrätän, syön luomua jne...), mutta juttua lukiessani tuli mieleen että onpas pummille keksitty hieno nimi, downshiftaaja! Mikäli Selja tekisi edes osa-aikatyötä (pitäisi vaikka joogatunteja) kattaakseen pienet elinkustannuksensa niin arvostaisin hänen elämäntapaansa. Nyt pelkästään hävettää, että kuinka joku kehtaa Suomen suurimmassa naistenlehdessä mainostaa elävänsä onnellisesti yhteiskunnan tuella, ilman mitään halua edes muuttaa asiaa.

Vierailija

Lisään vielä edelliseen, että Suomessa on ihan tarpeeksi vanhuksia, vammaisia ja sairaita, jotka oikeasti tarvitsevat yhteiskunnan tuen. Eivät verorahatkaan loputtomiin riitä, jos meidän täytyy kaikenlaiset pummit elättää...

Vierailija

Downshifting käsiteenäkin on aivan muuta, kuin yhteiskunnan tuilla loisimista. Tänä kesänä oli eräässä toisessa lehdessä juttu pariskunnasta, joka eli vaatimatonta, mutta ilmeisen onnellista elämää ja kieltäytyi kaikista yhteiskunnan tuista. Se on mielestäni
oikeata downshiftaamista. He hankkivat elantonsa monista pienistä virroista eivätkä maanneet riippumatossa odottamassa että yhteiskunta elättää ja toiset tekevät työt heidänkin puolesta, että veroja riittäisi jaeltavaksi.

Vierailija

Mikäli joku oikeasti hankkii isomman asunnon, kun tavarat ei mahdu nykyiseen, niin aika outoa ja poikkeuksellista.

Mikäli normaalityöpäivällä tienaa tarpeeksi, että voi harrastaa ja tehdä erilaisia asioita, niin olisiko hienompaa istua kotona kynttilän valossa lukemassa kirjaston kirjaa tehden huonosti palkattua pätkätyötä?

Vierailija

Pienen lapsen äidillä on nyky-Suomessa onneksi mahdollisuus elää työssä käymättä ja yhteiskunnan tuella, tämä on lapsen edun mukaista. Minimikorvauksella tulee toimeen juu jos pitää menot kurissa. Jutussa annettiin ymmärtää että arki kuluu jouten ollen, epäilen jos kotona on pieni vauva.

Vierailija

Just näin! Valitettava tosiasia on että työttömistä noin puolet on oppinut elämään yhteiskunnan tuilla. Tuki on kai alunperin tarkoitettu väliaikaiseksi avuksi työttömyyden kohdatessa, muutei pysyväisluonteiseksi "palkaksi". Hauska nähdä mihin yhteiskuntamme romahtaa näiden loiseläjien myötä!? Silloin pitää toisen siivillä eläjän olla hiljaa, hyvin hiljaa. Valituslupaa ei ole.

Vierailija

Aika itsekeskeinen henkilö ollakseen "maailman" asialla. Mä teen töitä ja elätän oman perheeni, ja.... sun perheesi. Kokonaan. Mut pääasia että sua ei stressaa. Ei se hei mitään, mä tarjoon.

Vierailija

Vastaan vanhaan viestiin. Jep EI downshiftaamisen kuulu ollla loisimista. Mutta tässäkin täytyy ottaa huomioon mitä yhteiskunta voi tarjota tietyille henkilöille esim. työ yms. huomioon ottaen. Ongelmahan on että jos joku haluaa lahjoittaa OSAN töistään toiselle, tämä ei perkele vieköön ole vieläkään mahdollista. joku ihme ääliöidea on että kyllä pitää tehdä 8 h työtä vaikka tulisi toimeen ilman mitään tukia vittu saatana 5 tunnilla. Downshiftaus on itseasiassa sitä ainutta älykstä matematiikkaa jonka pohjalta luodaan ihan oikeasti KANNATTA ja RENTO elämäntyyli JA UUSIA TYÖPAIKKOJA. Kannattavuus tarkoittaa että jokaikisestä palkasta jää käteen muutakin kuin känsä. Jos jollakin on jalka poikki niin ei se jumalauta voi mennä siivoomaan töikseen mutta mitä näille henkiöille ylipäätään tarjotaan töitä? Uskallan väittää, ei mitään. Huomioon täytyy ottaa sekin että jos ei osaa tai kykene tekemään ajatustöitä niin miten vitussa sitä sitten tekee jos älli ei riitä. Itselläni on ollut oikeudet tukiin vuosien ajan mutta vittuunnuin täyttämään lappuja joten valitsin kärsimyksen kunnes löysin keinon päästä kärsimyksistä. Kohta päästää shiftaamaan ja aion etsiä työn joka oikeasti on minulle sopiva omat kyvyt ja jaksaminen huomioon ottaen. Palkaksi riittää 800€/kk kunhan vapaa-aikaa on riittävästi ja asunnon vuokra maksimissaan 500€/kk. tosin minulle riittää asunto jonka vuokra on lähtötasollaan 350€/kk joten budjetoinnilla selviää mainiosti 5 vuotta. Ei tee tiukkaakaan. Ja pohjat niin hyvät että jos ketuttaa asunto tai jokin niin perusturvan voimin nakkaa paskat vaikka koko kylälle ja lähtee läppäseen, ei tarvii kinuta kelalta yhtikäs mitään.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat