Kommentit (4)

Vierailija

Paljastava vaatetus antaa naisesta keskimääräistä älykkäämmän kuvan, väittää uusi tutkimus.

Naisten uskaliasta pukeutumista on totuttu pitämään ajattelemattomuuden, mauttomuuden ja jopa tyhmyyden merkkinä, mutta asia voi olla jopa päinvastoin, väittää asiaa tutkinut, sosiaalipsykologian tohtorin Alfredo Gaitanin johtama työryhmä. Brittitutkijat työskentelevät Bedfordshiren yliopistossa.

Vähäpukeisia naisia pidettiin tutkimuksessa vertailuryhmää älykkäämpinä.

Gaitan itsekin pitää tuloksia hämmästyttävinä. Hänen mukaansa nyt olisikin aika muuttaa stereotyyppisiä käsityksiä naisista ja heidän pukeutumisestaan.

”Vastoin oletuksiamme paljastaviin vaatteisiin pukeutuneita naisia pidettiin älykkäämpinä kuin muita.”

Hänen mukaansa merkitsevin ero tuli juuri älykkyydessä, mutta muitakin eroja löytyi.

Tutkimuksessa 64 ihmiselle näytettiin kuvia valokuvamallista, joka oli pukeutunut kahdella tavalla. Yhdessä kuvassa mallilla oli hyvin lyhyt hame, pieni toppi ja takki.
Toisessa kuvassa hame oli pitempi ja toppi peitti enemmän kehoa.

Sitten tutkittavat saivat määritellä naisen älykkyyden, persoonallisuuden, uskottavuuden, työstatuksen, moraalin ja seksuaalisten aikeiden mukaan.

Älykkyyttä ja jossakin määrin uskottavuutta lukuunottamatta kaikissa muissa asioissa määrittely pukeutumistyylien välillä ei eronnut paljon toisistaan.

Tohtori Gaitanin johtama tutkijaryhmä pohtii nyt, ovatko asenteet muuttuneet niin paljon, etteivät ihmiset enää tuomitse naisten paljastavaa pukeutumista.

”Uskomme, että taustalla on yhä kielteisiä asenteita, mutta ehkä ihmiset näkevät nyt seksikkyyden positiivisemmin.”

Tutkimus esiteltiin hiljattain brittipsykologien konferenssissa Nottinghamissa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nainen-vahenna-vaatteita--naytat-alykk...

Vierailija

Kerrankin olen samaa mieltä Anna Perhon kanssa. Odotan vain milloin ns. punaisella matolla nähdään ensimmäinen julkimo alasti, ilman näennäistäkään riepua yllään. Pian, luulen. 

Ja tuo tutkimustulos, josta viestissä 2/2 kerrotaan, kertoo vain ja ainoastaan haastateltujen mielipiteen kuvissa olevista naisista, heidän älykkyydestään eivät he eikä tutkimus tiedä tuon taivaallista. Kaikenlaista sitä tutkimuksena esitelläänkin, hah.

Ärrimurri Lappeenrannasta

Jälleen kerran Perhon kanssa samaa mieltä.
Tuntuu kurjalta nuorten kannalta, kun mikään alastomuudessa ja seksikkyydessä ei ole enää itse löydettävissä ja edes hieman jännittävää. Kaikki on jo olevinasn nähty ja olevinaan tiedossa (siis se, että pitää olla kaunis, taipuisa, antava ja kiimainen)...muutoin olet nössö.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat