Sivut

Kommentit (152)

Vierailija

Ounou, ihan pikkasen oli kärjistetty juttu ja ryhmästä kopioidut useat lausahdukset irroitettu asiayhteydestä. Itseäni hihityttää tämä toimittajan ymmärtämätön käsitys konmarista.

Vierailija

Ilkkuminen ja irvailu ei tee parempaa kenestäkään, monta ihmistä tunnistettu ryhmästä näistä kuvailuista. Alapeukku koko jutulle, ryhmistä kannattaa poistua jos asia ei kiinnosta. Lehdellenne mainonta ja kulutus ovat tärkeitä asioita, kulutustottumukset uusiksi miettivät ihmiset eivät taida olla paras kohderyhmä..?

Entinen kassialma

Nyt on mennyt toimittajalta ohi useampikin kirjan pointeista.

Kun on huolella käynyt läpi omaisuutensa, on oppinut siitä, mikä oikeasti tuottaa iloa ja mikä ei. Kotini marittaneena huomaan ostavani uutta paljon tiukemmin kriteerein. Viimeisen puolen vuoden aikana en olekaan enää ostanut juuri mitään, mutta ne 2 paitaa tuottavat suunnattomasti iloa. Kotia ei enää halua täyttää ihan-kivoilla jutuilla. Oikeastaan maritus on erinomainen keino miettiä kulutustottumuksiaan!

Mitä pakasterasioihin tulee, miksei ne tuota iloa? Kun tarpeeksi tavaroitaan on käynyt läpi, useimmat alkavat tunnistaa niihin liittyviä fiiliksiä. Omista pakasterasioista huomasin heti mitkä tuottaa iloa ja mitkä ei. Pois lensi eripariset, kulahtaneet ja oudon muotoiset. Jäljelle jäi muutama, kasaan menevää ja siistiä purkkia.
Siisti kaappi ja käytännölliset purkit tuovat iloa!

Ei niin vakavaa

Ihan höpöhöpöä koko kolumni. Samanlaisen jutun voisi kirjoittaa mistä vain harrastuksesta joka vie mukanaan. Aina löytyy ylilyöntejä mutta suurin osa löytää ilon ja hyvän mielen.

koti järjestykseen

Jaahas, että tällaista journalismia. Toimittaja menee face-ryhmään, irrottaa kommentteja asiayhteyksistään ja kirjoittaa "kolumnin". 

(Jos tämä siis on lehden kolumni, eikä jokin irrallinen mielipidekirjoitus). 

Olisi ehkä kannattanut lukea kirja toisenkin kerran, kun yksi lukeminen oli jättänyt jonkin verran vääriä käsityksiä. 

 Kon Marin ajatus on saada järjestystä tavarakaaokseen, ja hän on omasta mielestään kehittänyt siihen metodin. Keskeistä hänen ajatttelussaan on se, että kotona olisi vain tarpeelliset tavarat, eikä nurkkiin alkaisi kertyä lisää, niinkuin helposti tuppaa käymääm. 

Jos tuhannet ihmiset yrittävät saada kotinsa järjestykseen tällä tavoin ja seuraavat face-ryhmää ja jakavat siellä henkilökohtaisi tuntemuksiaan, niin mitä siinä on niin väärin, että pitää pilkata?

Ja jos ihminen tässä samassa huomaa olevansa tyytymätön elämäänsä, niin onkos se nyt niin kummallista? Käsittääkseni aika iso osa ihmisistä elää elämäänsä toisella tapaa kuin se itselle iloa tuottaisi (minäkin).  Ja hilloaa nurkissansa ties mitä ihmeen kapineita tilaa viemässä. 

Olen ryhmän jäsen, enkä kyllä ole huomannut, että joku kuvittelisi Kon Mari -metodin  jotenkin muuttavan elämän täydelliseksi  ja ihmeelliseksi. Mutta joo, kyllä siitä saa iloa ja intoa, kun kodissa on järjestystä. Kun aamulla vaatteet on nätisti omilla paikoilaan ja aamiainen ei ala raivauksella tai tarvaroiden etsimisellä. 

Vierailija

Onko eettistä toimittajantyötä poimia suljetusta ryhmästä kontekstistaan irroitettuja tekstejä? Inhottaa myös toimittajan hihittely muille ihmisille. Ei anna kovin kypsää kuvaa kirjoittajasta. Olen itsekin ryhmässä ollut ja totta on, että osa vetää aika tiukkaa linjaa KonMarituksessaan, mutta suurin osa on kultaisen keskitien kulkijoita. Lainatuissakin jutuissa on ollut ripaus sarkasmia ja itseironiaa mukana, mutta ilmeisesti toimittajalta tämä jäänyt ymmärtämättä vaikka on satoja kommentteja lukenutkin. 

Vierailija

Tässä sen nyt näkee...se on uskonto, ja vieläpä sellainen, mitä ei sovi arvostella. Jäsenet ottavat heti itseensä. Missä on kaikki huumori? Kavahdan intohimoisia konmarittajia. Osaan luopua ylimääräisestä tavarasta ilman ainuttakaan neuvoa. Kyllä tämä konmaritus kertoo jostain muusta kuin järjestelyntarpeesta. Ihmiset etsivät sisältöä elämäänsä.

.

Hyi sinua, Essi Myllyoja. On aika röyhkeää levitellä suljetun ryhmän juttuja tänne ja vielä ilkkua niille. Yritäpä olla jatkossa vähän kohteliaampi.

HeluNainen

Hyvä opponointi ja samoja linjauksia olen itsekin ajatellut. Tässä näkee ettei mikään kultti tai oppi ole pureksimatta täydellinen sovittamatta sitä omiin käsityksiin. Konmari on peruspohjaltaan ja lähtökohdaltaan jees. Minäkään en ihan sitä "tavaroiden sielun oppia" allekirjoita mutta joku voi tehdä siitäkin oman bestsellerin.

Vierailija

Mukavaa lukea pohdiskeleva kirjoitus asiasta. Olen samaa mieltä. Mittasuhteet ovat saaneet lähes uskonnon veroisen ilmiön aikaan, jonka jäsenet palvovat kirjaa kuin pyhää raamattua. Kiitos tästä kirjoituksesta ja kaikkea hyvää!

Linnea

Kuka on konmarin uhri? On täysin harhaanjohtavaa esittää asia niin että konmari lisäisi yleisesti tyytymättömyyttä ja että ryhmäläiset olisivat uhreja. Esität asian niinkuin aluksi ihmiset olisivat innoissaan konmarista ja se johtaisi lopulta kuitenkin ahdistukseen. Tiedät toki itsekin että useat hyvät asiat elämässä vaativat vaivannäköä, ja prosesseihin liittyy ylä- ja alamäkiä.

Harva varmaan selviää koko asunnon marittamisesta ilman ahdistuksen hetkiä, mutta se nimenomaan kuuluukin osana prosessiin, lisää itsetuntemusta, ja lopulta parhaimmillaan johtaa siihen että ei tarvitse täyttää tyhjyyden tunnetta ostelemalla lisää krääsää, vaan on olo, että minulla ja kodilla on kaikki hyvin enkä tarvitse mitään. Ja sitten kun oikeasti tarvitsee ei osta kolmes sinne päin olevaa vaan etsii oikeasti hyvän.

Vierailija

Todella asiatonta ottaa suoria lainauksia suljetusta ryhmästä. Tämäkö on Me naisten asenne yksityisyyttä kohtaan...

"Mutta sitten viihdyttävä hupini alkoi saada synkkiä sävyjä. Yksi kertoi viillelleensä albumeistaan kaikki kuvat, jotka muistuttivat häntä ikävistä elämänvaiheista." Ihan järkyttävällä tavalla olet käyttänyt ryhmää sosiaslipornona, ja voi että kun sitten tulikin vastaan jotain muutakin kuin sellaista jolle voi ylemmyydentuntoisesti hihitellä. En myöskän ymmärrä miksi kokea synkkänä jos poistaa ikävän elämänvaiheen valokuvat? Sehän voi olla todella voimaannuttavaa!

****

Tulin tästä jutusta todella surulliseksi. Kuulun itsekin ryhmään (ja olen toimittaja). Kyseessä on suljettu ryhmä, jossa ihmiset tosiaan kertovat henkilökohtaisiakin asioita. Mielestäni ei ole toimittajan etiikan mukaista levitellä suljetun ryhmän keskusteluja ympäriinsä. Sitä paitsi biisioivalluskin oli suoraan ryhmästä, ei toimittajan keksintöä. Ilkeysjournalismi saa aina vain enemmän tilaa lehdissä, ketä tämänkin kirjoituksen alentuva ilkeily hyödyttää? Kodin järjestämisestä tuskin on haittaa kenellekään, ennemmin siitä on hyötyä. Hollannissa masentunut tai muuten mielenterveysongelmista kärsivä voi saada paikallisen kustantaman kodinraivaajan avukseen.

Ryhmässä on ollut tähän saakka hieno, kannustava henki. Miksi pitää mennä pilaamaan ryhmän henkeä vakoilemalla muiden kirjoituksia ja irroittelemalla niitä omaan lehtijuttuun? Ala-arvoista ja ilkeää käytöstä. Lainauksista kyllä tunnistaa, kuka on kyseessä.

Itse en ole mikään kiihkomarittaja, mutta olen saanut ryhmästä paljon vinkkejä. Hyvän ilmapiirin takia ryhmää on ollut kiva seurata.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat