Kommentit (1)

Vierailija

En muista, että painoni olisi laskenut kasvissyöjäksi ryhtymisen yhteydessä. Tosin olin hyvin nuori. Mutta eipä painoni ole noussut myöhemminkään (kasvissyöjänä n. 25 vuotta, josta vegaanina noin 20 vuotta).

Mielestäni kasvissyönnin vaikutus painoon johtuu ainoastaan siitä, että ruokavaliotaan rajoittava ihminen on valikoiva. Hillitön herkuttelija tai ahmija ei ryhdy kasvissyöjäksi. Eli sosiaalisissa tilanteissa syömisen mahdollisuudet kapenevat ihmisellä, joka on muutenkin taipuvainen itsekieltäymykseen. Nykyään on tarjolla sen verran paljon kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja, että pelkkä ruokavalion muutos tuskin laihduttaa. Eli ryhtymällä kasvissyöjäksi et laihdu. Omistamalla askeetikon mielenlaadun (olitpa sitten seka- tai kasvissyöjä) voit olla hyvä painonhallinnassa. Ja askeetikko ryhtyy herkemmin myös kasvissyöjäksi.

Onpa kysessä sitten sekasyöjä tai kasvissyöjä, niin pelkkä ruokavalion nimi ei kerro yksilön ruokavalion laadusta. Itse kartan esim. lisättyä sokeria. Karttaisin sitä, vaikka olisin sekasyöjäkin. Parasta painonhallintaa on karsia lisätyt sokerit mahdollisimman tarkkaan ruokavaliosta pois.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat