Juontaja Sanna Kiiskestä terapeutti: “Olen käynyt läpi kaikki mahdolliset kriisit”

Juontaja Sanna Kiiskestä terapeutti: “Olen käynyt läpi kaikki mahdolliset kriisit”

Sanna Kiiski saapui hotelli Glossa järjestettyyn Nestlé Healthy Kids –tapahtumaan tyttäriensä, pian neljä vuotta täyttävän Main ja kaksivuotiaan Livin, kanssa. Kuva: <span class="photographer">Jonna Öhrnberg</span>

Sanna kävi itsekin vuosikausia terapiassa. Ben-pojan syöpä on onneksi ohi, ja Sannan perheen arki on helpottunut.Lue koko juttu

Kommentit (9)

BAK

Sitä voi KUVITELLA tietävänsä, mitä oman lapsen kuolema tarkoittaa ja miltä se tuntuu... Mutta minä voin lohduttaa sekä Sannaa kuten muitakin "kaiken kokeneita", ettei sitä pysty eikä tarvikaan pystyä kuvittelemaan.
Noita surevien "ymmärtäjiä ja neuvojia" on valitettavasti joka lähtöön. Oma lukunsa ovat kadun toiselle puolen siirtyvät ystävät ja kaverit!

nippaa

Mitä tarvii pohjakouluksi että voi opiskella terapeutiksi ?
Eikö heitä ole joka lähtöön ?
Kait psykologin opinnot on eri asia?
Kertokaa ! Voiko kuka tahansa alkaa ns. Terapeutiksi ??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jury

Kuka tahansa voi käyttää nimikettä "terapeutti".  Se ei ole suojattu vain niille, joilla on lääketieteellinen koulutus.  Niinpä ammattitaitoisten terapeuttien lisäksi on "terapeutteja", jopa puoskareita.  Ala on täysin villi.  Muutaman kuukauden "koulutuksella" (kirjekurssi) voi alkaa kutsua itseään terapeutiksi.  Sanna Kiiskikin "tietää" jo, ettei lapsuudella ole niin väliä. Tosiasiassa ihmisen lapsuus vaikuttaa koko hänen elämänsä ajan, joko positiivisesti tai negatiivisesti.  Lapsuuttaan ei voi vaihtaa aikuisena muuksi kuin se on ollut.  Se vaikuttaa alitajuisesti kaikkeen.  Terapiassa voi korkeintaan "oppia", kuinka tulla toimeen huonon lapsuuden kanssa.  Hyvän lapsuuden kokenut tuskin tarvitsee terapiaa.

Ei pakollinen

Helsingin psykoterapuainstituutti on se pulju, josta MOT teki dokumentin joitakin vuosia sitten. Edelleen muka kouluttavat psykoterapeutteja (mm. mainostavat tätä lehdissä), vaikka Valvira on selkeästi ilmoittanut, että psykoterapeutin ammattipätevyyttä ei saa ellei kouluttajataho ole yhteistyössä suomalaisen yliopiston kanssa. HPI: n kanssa ei mikään yliopisto halunnut yhteistyöhön.

Edelleen HPI huijaa opiskelijoilta rahat antaen ymmärtää, että koulutuksen jälkeen voi Valviralta anoa oikeutta psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöön. Ei sitä saanut Anja Snellmannkaan.

Ja mikä tämän Kiiskin hoitoalan pohjakoulutus on? Mitä kouluttajatahosta kertoo se, että kaikki, jotka maksavat, hyväksytään opiskelijoiksi?

Mariska

Mielestäni ammattitaitoisella terapeutilla on yliopistotasoinen koulutus. Kurssin suorittaminen ei mielestäni todellakaan riitä pätevöittämään henkilöä psykoterapeutiksi, ja oikeuta pitämään vastaanottoa terapeutin ammattinimikkeellä. Psykologin tai psykiatrin ammattinimikkeet edellyttävät yliopisto tason opintoja.

Valvira on ylittänyt rajansa

Juu, näin on kuulemma Valvira ilmoittanut, että suomalaisen yliopiston kanssa pitää olla yhteistyössä. Mutta pointti onkin, että Valviralla ei ole oikeutta sellaista asiaa päättää. Mikään laki tai asetus, jonka eduskunta on säätänyt psykoterapiakoulutuksesta, ei määrää, että koulutus pitäisi tehdä yhteistyössä nimenomaan suomalaisen yliopiston kanssa. HPI on yhteistyössä englantilaisen yliopiston kanssa. Toimii siis asetuksen mukaisesti. Ei kelpaa Valviralle.

Suomessa on vähän liikkeellä tätä, että valvontaviranomaiset unohtavat, että heidän tehtävänsä on vain valvoa eikä säätää, ja tässä on nyt käynyt niin, että Valvira on asettanut omia määräyksiä. Kyllä meillä on sitävarten eduskunta, vaalit ja koko demokraattinen järjestelmä, että nämä asetukset laaditaan eduskunnassa.

Vierailija

Ihan hyvä että erotetaan pitkät terapiat ja lyhytterapiat toisistaan. Suhteellisen tavalliset narsistiset häiriöt eivät avaudu luhytterapiassa vaan pikemminkin pönkittävät puolustusmekanismeja. Pitkäkin terapia jää usein kesken mutta voi olla korvaamaton kokemus ihmiselle, joka on vaikka lapsena tullut täysin ohitetuksi.
Jos omat vanhemmat ovat olleet vastuuttomia ja epäkypsiä on ison urakan takana olla kostamatta vaillejääntwjään myöhemmissä suhteissaan. Todellinen muutos peraoonallisuudessa on usein hyvin hidasta ja ihminen vastustaa luontaisesti syvimpien haavojensa kohtaamista. Monet kieltäytyvät siitä koko elämänsä ajan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat