Kommentit (7)

BAK

Sitä voi KUVITELLA tietävänsä, mitä oman lapsen kuolema tarkoittaa ja miltä se tuntuu... Mutta minä voin lohduttaa sekä Sannaa kuten muitakin "kaiken kokeneita", ettei sitä pysty eikä tarvikaan pystyä kuvittelemaan.
Noita surevien "ymmärtäjiä ja neuvojia" on valitettavasti joka lähtöön. Oma lukunsa ovat kadun toiselle puolen siirtyvät ystävät ja kaverit!

nippaa

Mitä tarvii pohjakouluksi että voi opiskella terapeutiksi ?
Eikö heitä ole joka lähtöön ?
Kait psykologin opinnot on eri asia?
Kertokaa ! Voiko kuka tahansa alkaa ns. Terapeutiksi ??

jury

Kuka tahansa voi käyttää nimikettä "terapeutti".  Se ei ole suojattu vain niille, joilla on lääketieteellinen koulutus.  Niinpä ammattitaitoisten terapeuttien lisäksi on "terapeutteja", jopa puoskareita.  Ala on täysin villi.  Muutaman kuukauden "koulutuksella" (kirjekurssi) voi alkaa kutsua itseään terapeutiksi.  Sanna Kiiskikin "tietää" jo, ettei lapsuudella ole niin väliä. Tosiasiassa ihmisen lapsuus vaikuttaa koko hänen elämänsä ajan, joko positiivisesti tai negatiivisesti.  Lapsuuttaan ei voi vaihtaa aikuisena muuksi kuin se on ollut.  Se vaikuttaa alitajuisesti kaikkeen.  Terapiassa voi korkeintaan "oppia", kuinka tulla toimeen huonon lapsuuden kanssa.  Hyvän lapsuuden kokenut tuskin tarvitsee terapiaa.

Ei pakollinen

Helsingin psykoterapuainstituutti on se pulju, josta MOT teki dokumentin joitakin vuosia sitten. Edelleen muka kouluttavat psykoterapeutteja (mm. mainostavat tätä lehdissä), vaikka Valvira on selkeästi ilmoittanut, että psykoterapeutin ammattipätevyyttä ei saa ellei kouluttajataho ole yhteistyössä suomalaisen yliopiston kanssa. HPI: n kanssa ei mikään yliopisto halunnut yhteistyöhön.

Edelleen HPI huijaa opiskelijoilta rahat antaen ymmärtää, että koulutuksen jälkeen voi Valviralta anoa oikeutta psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöön. Ei sitä saanut Anja Snellmannkaan.

Ja mikä tämän Kiiskin hoitoalan pohjakoulutus on? Mitä kouluttajatahosta kertoo se, että kaikki, jotka maksavat, hyväksytään opiskelijoiksi?

Mariska

Mielestäni ammattitaitoisella terapeutilla on yliopistotasoinen koulutus. Kurssin suorittaminen ei mielestäni todellakaan riitä pätevöittämään henkilöä psykoterapeutiksi, ja oikeuta pitämään vastaanottoa terapeutin ammattinimikkeellä. Psykologin tai psykiatrin ammattinimikkeet edellyttävät yliopisto tason opintoja.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat