Kommentit (6)

Pirkko Hong Kong

Hei! 

Kiitos tästä yksinkertaisesta ja toimivasta ohjeesta. Piti löytää sellainen missä ei tarvitse sähkövatkainta. Huomenna tulossa vieraita. Tein jo koepaistoksena muutaman muffinsin. Lisäsin pähkinä/hedelmäpaloja ja sitruunan raastittua kuorta. Aivan taivaallinen maku. Onnistui hyvin. Ja huomenna yllätän ystävät sillä, että leivon itse. Saavat ihan tuoretta. valmis taikina odottaa jääkaapissa.

Siis kiitos hyvästä ja maukkaasta ohjeesta, jota voi muuttaa joka kerta vähän erilaiseksi.

Terveisin Pirkko Hong Kongista

Niina

Jos tosiaan haluaa leipoa vaatimattomissa olosuhteissa, niin tämä resepti on paljon parempi.

4 kpl. kananmunia, 1,5 dl. sokeria, 1 dl. kaakaojauhe (45ml), 0,8 dl. vehnäjauhoja (n.55ml), 0,4 dl. perunajauhoja (30ml), 1 tl. leivinjauhetta (5ml). Kaakaon ja perunajauhon voi huoletta jättää pois, jos niitä ei ole. Ja jos ei halua hifistellä niin munia, sokeria ja jauhoja kaikkia saman verran.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi kuohkeasi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. sekoita kuivat aineet varovasti puuhaarukalla tai millä tahansa siihen soveltuvalla työvälineellä. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti. Paista 225 asteisessa uunissa n.5-6 minuuttia. Ja tämän jälkeen voikin tutkia mitä väliin laitettavaa sinne mökistä löytyy. Rullaa kääretortuksi tai leikkaa osiin ja pinoa kakuksi. Helppoa ja yksinkertaista.

.

Niina kirjoitti:
...
4 kpl. kananmunia, 1,5 dl. sokeria, 1 dl. kaakaojauhe (45ml), 0,8 dl. vehnäjauhoja (n.55ml), 0,4 dl. perunajauhoja (30ml), 1 tl. leivinjauhetta (5ml).

Miten ihmeessä sait sekoitettua määrät noin...?!? 1 dl = 100 ml!

Luetun ymmärtäminen

Pointti oli, ettei "vatkata vaahdoksi", vaan syntyy ilman sähkövatkainta ja tenniskyynärpäätä, mutta kukin taaplaa tyylillään ja varmaan jollakulla on mökillä oma kondiittori mukana, ynnä täydellinen ravintolavälineistö.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat