Kommentit (10)

45v kenkäkauppiaana

Olen ent. kenkäkauppias ja surin koko työurani sitä, etten läheskään aina saanut sanomaani perille. Jopa muutamat pikkulasten äidit ostivat lapselle mitattua pienemmän koon, koska oikea koko "näytti suurelta" lapsen jalassa !!!! Joskus joutui varpaita käsin suoristamaan, kun ne olivat kengissä aivan lytyssä. Eräs tarjoilija osti sitkeäsi 37 kokoisia, vaikka mitan päällä koko oli 40. Onneksi oli myös heitä, jotka suostuivat muuttamaan kokoa. Joillakin oli kai henkisenä painolastina pula-ajan liika kasvunvara.

Katitus_

Moni sulloo jalkansa liian pieniin kenkiin kun niitä sopivan kokoisia ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Edelleen monissa kenkäkaupoissa suurin nro on 41. Onneksi yhä useammasta kenkäkaupasta löytyy jo kokoa 42 mutta niitä tulee kauppaan niin pieni erä että menevät samantien. Hgissäkin on liike josta löytyy isoja kokoja mutta parhaimmat/laadukkaimmat mallit eivät tule juuri koskaan alennukseen vaan samoja kenkiä myydään pitkään. Herätkää kauppiaat ja valikoimista vastaavat.

Vierailija

Tuolla periaatteella ihmiset eivät ilmeisesti voisi käyttää kun kenkiä joissa on nauhat. Juoksulenkkarit tietenkin on hyvä olla suuremmat kun normaali kenkä, koska juostessa jalka liikkuu. Mutta yritäpä kävellä korkkareissa, ballerinoissa tai missä tahansa avokkaissa, jotka on 1,5 senttiä liian isot! Mulla kenkien sisämitta on 24,5 cm (38) ja mielestäni eivät purista mutta pysyvät hyvin jalassa. Pitääkö ensi kerralla ostaa siis kokoa 26 cm (41)? Täytyy varmaan ostaa pikaliimaa samalla, ettei jää matkan varrelle :D 

Vierailija

Kokoa 42 tai 43 saa tosiaan valitettavan usein etsiä turhaan. Esimerkiksi Kookengän liikkeet voi yleensä suoraan ohittaa. Nettikaupoista onneksi löytyy isompiakin kokoja paremmin, mutta kokeileminen tulee edestakaisin postitellen työlääksi. Niinpä jalkaan usein päätyvät ne ensimmäiset pituudeltaan sopivat. Leveyden ja muun istuvuuden kanssa lähinnä toivoo parasta ja tyytyy saatuun.

Ei mustaa takkia

Niin, suurin osa talvitakeistakin ovat mustia. Ihmetellään, kun kaikilla on tumma talvitakki. Ei siellä kaupassa ole muuta väriä kuin mustaa. Miksei muita värejä ole; vastaus on; no, meillä on nämä vain. Kuunnelkaa asiakasta ja saatte kasvua myyntiin. Sama kenkäostoksilla, kun on vain nämä mallit ja jokaista on yksi pari. Pienet on markkinat.

Maratoonari

Juoksijana tiedän mitä tarkoittaa kun kenkä on väärän kokoinen. Tulee juostua vuodessa noin 3000km. Paras ohje kenkäkaupoille mentäessä on seistä suorassa ja pistää sormi kantapään taakse. Jos tällöin varpaasi kynnet hipovat kengän kärkeä niin kenkä on täydellinen. Se ei saa olla milliäkään pienempi, mutta ei haittaa jo sinne mahtuu kaksi sormea.

Saapas

Jos ostan liian isot popot ne hankaa ja hölskyy jalassa. Liian pienet kinnaa varpaista. Mielestäni kokemus on opettanut mikä koko parhaiten sopii ja istuvuus on kiinni myös lestistä. Eri merkkien välillä on myös kokoeroja kuten vaatteissakin. Kyllä kengän pitää olla istuva jolloin sitä on mieluisa käyttää, onneksi nykyään on erimuotoisille jaloille vsihtodhtoja. Myyjän apu on suositeltavaa kenkäostoksilla mutta oma tuntuma kertoo onko kenkä hyvä vai ei. Joskus se tosin ilmenee vasta käytön myötä jolloin huomaa ettei kenkä ollutkaan mukava.

Tupi

42 koko valitettavasti harvinainen monissa kaupoissa. Jos sattuukin tulemaan sitä kokoa niin niitä on yksi pari. Siis yksi!! Ihmiset kasvavat, teinitkin ovat monesti yli 40 jalalla varusyettuja. Ja silti yksi pari viidestä kymmenestä riittää meille isojalkaisille? Ei riitä :(

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat