Kommentit (4)

Vierailija

Siis älykkäät ihmiset haluavat olla yksin mutta samalla viihtyvät paremmin kaupungeissa, jossa on hirveästi ihmisiä? Eikö tässä piile aika selvä ristiriita?

Älykkäiden ihmistenhän on myös todettu potevan todennäköisemmin sosiaalisesta ahdistuneisuushäiriöstä, mihin kaupungissa asuminen taas ei sovi yhtään.

Kommenttia

Ei tuossa piile mitään ristiriitaa. Ihmiset ovat laumaeläimiä. Laumassa on turvassa. Laumassa on myös mahdollisuuksia. Mahdollisuudet on se taikasana tässä. Ei Higgsin bosonia löydä männynkylkeä raaputtamalla, kyllä sitä varten pitää olla sellaista elektroniikkaa ja tekniikkaa jota löytää vain kaupungeista. Toisaalta, pitää olla myös mahdollisuudet saada osaajia avukseen kun heitä tarvitaan.

Kaupungissa ei tarvitse "sietää" ketään ja siellä voi olla yksin joko omasta halusta tai pakosta. Ajattele esimerkiksi joulua. Kaupungissa voi olla jopa yksinäisempää kuin jossain metsässä, jossa tietää ettei ihmisiä tule olemaan lähistöllä. Sen sijaan kaupungissa ihmisiä on fyysisesti lähellä, mutta kukaan heistä ei ole ystäväsi, eikä kukaan välitä.

Olet väärässä jopa sosiaalisesta ahdistuneisuushäiriöstä. Erakot eivät kärsi sosiaalisista peloista ja he hakeutuvat tahallaan pois ihmisten ilmoilta. Sosiaalisista peloista kärsivä taas haluaisi olla sosiaalinen ja ihmisten seurassa, mutta häiriö estää sen. Jos sosiaalisista peloista kärsivä haluaisi olla erakko, ei olisi mitään ongelmaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat