Sivut

Kommentit (17)

coconut_lady

En ole koskaan ymmärtänyt kookosrasvan hypetystä sisäisesti käytettynä. Ulkoisesti sillä kyllä saa vartalon ihon pehmeäksi, myös hiusnaamiona se toimii. Ravitsemustieteen asiantuntijat (huom. EI kaeikenmaailman personal trainerit ja ruokavalio-ohjaajat), kuten kyseinen henkilö, eivät ole missään vaiheessa suositeleet käyttämään kookosrasvaa runsain mitoin ruokavaliossa.

Vieras20192

Ursula Shwabin nimi tässä artikkelissa sai niskakarvat pystyyn samantien..Eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun ko.henkilö kertoo "tutkimustuloksista"joiden mukaan tämäkin tuote on muka epäterveellistä mutta rasvaton maito onkin sitten terveellistä..Kumma juttu kun ko.maitoa käytetään mm.sikojen lihottamiseen ja sitä sitten myydään kaupoissa kaikille jotka uskovat siihen että ko.tuote sopii esim laihduttajlle...

Vierailija

Minkä takia kukaan nauttisi vähärasvaisia maitotuotteita niiden "terveyttä edistävien" vaikutusten vuoksi? Ensinnäkin lähes kaikki maidon vitamiinit on rasvaliukoisia ja jos rasvat poistetaan, katoavat myös vitamiinit. Raakamaitohan on erittäin terveellistä, mutta rasvattomat tuotteet on ajanhukkaa. 

Vierailija

Samaa jargoniaa kookosöljystä vuodesta toiseen! Ja oikein Ursula antamassa ohjeita.
Sen verran ootte perillä asiasta,että ymmärsitte olla laittamatta otsikkoon nimeä Ursula... ei tulisi klikkejä!

Vierailija

Kaikkein vaikeinta on käsittää, että oikea alan asiantuntija väittäisi hormonipitoisten maitotuotteiden edistävän ihmisten terveyttä. Eiköhän äitilehmän kasvuhormonit kannata jättää suosiolla pikkuvasikoille, niin me ihmiset säästytään useilta terveysongelmilta.

maalta

Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna kaikki rasvat,jotka näyttävä&tuntuvat kovalta ovat kovaa,eli epäterveellistä rasvaa.Kaikki mikä on juoksevassa,nestemäisessä muodossa on pehmeää rasvaa eli terveellistä rasvaa.

Luulee

Keskustelu rasvoista käy kuumana. Punainen palmuöljy sisältää myös kovaa rasvaa, mutta silti se esimerkiksi alentaa kolesterolia. Se sisältää runsaasti karoteeneja ja erityisen voimakasta E-vitamiinia, tokotrienolia. Tokotrienoleja on tutkittu 90-luvulta lähtien runsaasti ja niiden terveyshyötyihin on alettu kiinnittämään huomiota. 

http://www.lifeextension.com/Magazine/2014/8/The-Little-Known-Benefits-O...

Nykyään ylistettyjen ohuiden, siemenistä valmistettavien öljyjen, haittana on niiden herkkä hapettuminen. Niitä on käytetty vasta muutamia kymmeniä vuosia ja niiden hapettumisesta johtuvia haittoja tunnetaan huonosti. Oliiviöljyä, punaista palmuöljyä, kookosöljyä ja eläinrasvoja on käytetty tuhansia vuosia.

TimoL

Laskin kolestrolini ja erityisesti LDL arvoni kylmäpuristetun kookosöljyn avulla,korvaamalla kaikki ruokarasvani sillä.Käytän sitä parhaimmillaan n. litran viikossa ja myös hampaiden ja ikenieni hoidossa purskutellen ja tietysti niellen :) Luotan omakohtaiseen vuosien kokemukseeni enemmän,kuin yhteenkään "tutkimukseen" kookosöljystä.

Kookosöljy on luonnollinen öljy joka kestää parhaiten kuumennusta. Se ei ole kovaa rasvaa,vaan nestemäinen ja hyvin imeytyvä +23 C.

Näissä "tutkimuksissa" ei koskaan kerrota totuutta ihmisen rasva-aineenvaihdunnasta,eikä rasvojen saannin välttämättömyydestä ,koska se ei ole lääketieteen,elintarvike eikä lääketeollisuuden etu.Kookosöljyllä on parannettu jopa aivo sairauksiakin,silti rahoitusta puolueettomiin lääketieteellisiin tutkimuksiin tuskin saadaan. Maksamme  tuottaa KAIKEN elimistömme kolestrolin,se miksi sitä on joillakin enemmän on monia syitä .Jos kolestrolille on tarvetta (hormonitoiminta,kudokset,hermosto ja tulehdukset/traumat,urheilu),niin sitä tarvitaan aina enemmän. Elimistömme systeeminen tulehdustila,johtuu yleensä vääristä ruokailutottumuksista.Erityisesti liika omega 6 tulehduttaa laskimoita ja valtimoitakin ja sitä on kaikki ruoka pulollaan,koska se kestää parhaiten prosessointia ja kuumennusta.Monet syövät sitä jopa ravintolisinä,ymmärtämättä,että omegat pitää olla tasapainossa elimistössämme,eikä siinä rasvahappokapselissa. Sokeri,alkoholi,viljat,maitotuotteet,tupakka,kahvi ja se omega 6,ovat pääasiassa ne jotka moukaroivat vastustuskykyämme ja ne ovat syynä suomalaisten lyhyeen elämään,aiheuttamalla jatkuvan tulehdustilan elimistössämme.Kolestrolia kertyy erityisesti valtimoihin korjaamaan tulehtunutta kohtaa ja kun tätä jatkuu vuosikymmeniä,niin ihmekös tuo,että tulee noutaja.Lääkäreitä tuskin kiinnostaa,mitä potilas syö,kunhan noudattaa ruokaympyrää,vai kolmioko se nykyään on :D Statiineja minullekin tyrkytettiin jo vuosia sitten,mutta halusin ottaa itse vastuuta terveydestäni.Vain statiineilla oiretta hoitamalla olisin takuulla huonossa kunnossa.

Vierailija

Niin, todellakaan LDL tai kkonaiskolesteroli sinänsä kerro yhtään mitään. Näistä tutkimuksista oli jätetty (tietoisesti?) pois esim. kokonaiskol./LDL -suhde, joka olisi jo jotain kertonutkin. Kookosöljy parantaa tuota suhdetta.

LeenaRiina

Hydrogenoidun munkkirasvan kulutus ei ole kasvanut Suomessa tai maailmalla. On käsittämätöntä miten huonoa journalistiikkaa tämä(kin) artikkeli edustaa. Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy lyödään samaan kategoriaan käytännössä täysin eri raaka-aineen kanssa, jolla ei ole mitään yhteytyttä nimen omaan tutkimuspuoleen viitaten. Toki Ainosalosten on helppo summata artikkeleita eteenpäin huomioimatta olennaisimpia yksityiskohtia (koska eihän niillä juuri ole merkitystä niin yksinkertaisissa aiheissa kuten esimerkiksi ravitsemustieteessä ;)). Haasteena on se, että virallisen linjan asiantuntijat varoittelevat tyydytteneellä rasvalla vedoten eläinrasvoilla tehtyihin tutkimuksiin, unohtaen kokonaiskuvan ja kookosöljyn olevan myös muuta kuin rasvahappoja. Huoh... Tässä hyvä artikkeli aiheesta objektiivisemmassa tieteellisessä valossa: http://suomenterveysravinto.fi/blogi/onko-neitsytkookosoljy-haitallista-...  

Ei mennyt läpi

Sama täällä, kun näin otsikon niin ajattelin että juttuun on ihan varmasti saatu kommentti tutulta kolmikolta, Puska, Fogerholm tai Schwab. Muita asiantuntijoita Suomeen ei tällä hetkellä mahdu.
Tutkimus ei kerro paljonko kookosrasva nosti kokonaiskolesterolia, olisiko peräti 0,01%. Kolesteroli on muutenkin hyvin mielenkiintoinen asia. Kun perehdyin mitä se on, miksi ihmisellä on kolesterolia ja mitä tapahtuu kun kolesteroli lasketaan hyvin alas, niin päätin että minun 5,3 kolesteroliin ei statiineilla muuten kosketa. Jotta ajatus juoksisi vielä vanhuksenakin, niin kolesterolini olisi hyvä vaikka vähän noustakin kun vuosia tulee enemmän.
Kun kookosöljyä aletaan haukkumaan, tietää että tutkimiksen takana on rypsiöljybusiness. medialukutaitoni on kehittynyt huomattavasti viime aikoina. Jo otsikosta nähdään kenen asialla ollaan ja kenen tuotemainos on tällä kertaa piilotettu "tieteelliseen tutkimusuutiseen".

Vierailija

Mikä rasva kovettuu 37 asteessa.Jos se pelottaa käytä täyssynteettistä öljyä paistamiseen.

Ihmisen on evoluutio kehittänyt eläinrasvojen syöjäksi.Ihminen oppi käyttämään työkaluja ja siksi pystyi syömään luuytimet jotka toiset eläimet jätti syömättä koska eivät osanneet ja päässeet luun sisään.Ilman sitä taitoa emme taitoa kehittyneet ihmisiksi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat