Natsismi eli kansallissosialismi on epätieteellistä järjettömyyttä

Vierailija

Sen lisäksi että kansallissosialismi oli totalitaarinen järjestelmä se oli pullollaan uskonnollisuutta ja näennäistiedettä. Uskovaiset sanovat usein että natsismi osoitti materialistisen ja tieteellisen maailmankuvan tuhoisuuden mutta natsismi on kaukana materialistisesta ja tieteellisestä ideologiasta. Uusnatsit usein ajattelevat myös natsismia tieteelliseksi ideologiaksi kuten uskovaisetkin ajattelevat. Natsismia sanotaan usein äärioikeistolaiseksi politiikaksi mutta se oikeasti sijoittuu vasemmisto-oikeisto-akselilla vasemmalle. Esimerkiksi Nolanin kartalla kansallissosialismin ajatuksilla sijoittuu alanurkkaan vasemmistolaisena, totalitaarisena ja arvokonservatiivina politiikkana. Samalla tavalla arvokonservatiivin kommunistin tai minkä tahansa arvokonservatiivin sosialistin ajatuksilla sijoitutaan Nolanin kartalla alanurkkaan. Tällaisen politiikan vastakohta on oikeistolainen politiikka silloin kun se on arvoliberaalia. Se sijoittuu Nolanin kartan ylänurkkaan. Esimerkiksi Kokoomus ja RKP edustavat tällaista politiikkaa. Perussuomalaisetkin sijoittuu vasemmisto-oikeisto-akselilla enemmän vasemmalle päin, vaikka sekin edustaa nationalistista ja arvokonservatiivista politiikkaa natsismin tavoin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/perussuomalaiset-olemme-vasemmistopuol...

Uskonnollinen huuhaa oli vahvaa natsi-Saksassa. Niin kristinusko kuin muutkin uskonnot olivat paljon esillä ja vain pieni vähemmistö natseista oli ateisteja. Itse asiassa ateisti-järjestöt olivat kiellettyjä natsi-Saksassa. Taisteluni-kirjassa Hitler kirjoittaa myös jumalasta. Kaikenlainen propaganda oli vahvaa natsi-Saksassa kuten myös Neuvostoliitossa. Kansallissosialistinen rotuoppi on näennäistiedettä ja huuhaata aivan kuten lysenkolaisuus-oppi oli Neuvostoliitossa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialistinen_rotuoppi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lysenkolaisuus

Oikea tiede ei tue rasismia. Esimerkiksi kuuluisa ateisti ja evoluutiobiologi Richard Dawkins sanoi suoraan että kansallissosialismin rotuoppi on epätieteellinen. Hän on myös yleensä sitä mieltä että ei ole olemassa ylempiä tai alempia elämänmuotoja koska kaikki olennot ovat evoluutiossa kehittyneet sopiviksi omiin elinolosuhteisiinsa. Jos vaikka valkoisia verrataan mustiin niin keskimäärin valkoiset ovat älykkäämpiä mutta mustat taas ovat vaikkapa pikajuoksijoina geneettisesti lahjakkaampia. Kyse on siitä mitä ominaisuuksia olennot ovat tarvinneet evoluutiohistoriansa aikana. Ei evoluutiobiologiassa ole olemassa mitään sellaista olentoa joka on kaikessa muita parempi. Epätieteellisen rotuopin lisäksi natsismi vastusti esimerkiksi homoseksuaalisuutta haitallisena ja epäluonnollisena asiana vaikka nykytieteen mukaan homoseksuaalisuus kehittyi koska siitä oli evolutionaarista hyötyä.

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/homoseksuaalisuuden_synty...

Uusnatsismiin kuuluu myös käytännössä aina holokaustin kieltäminen vaikka uusnatsit itse haluaisivat hävittää kaikki vihaamansa ihmisryhmät. Niin myös natsi-Saksassa kansallissosialistit halusivat ja sitä he aktiivisesti tekivätkin. Sama tapahtuisi nykyäänkin jos uusnatsit saisivat vallan. Holokaustista todistavat natsi-Saksan omat kirjalliset ja kuvalliset arkistot, miehityksen alla olleiden valtioiden tilastollinen kirjanpito, keskitysleirejä vapauttaneiden sotilaiden ja hengissä selviytyneiden silminnäkijälausunnot jne. Holokausti on tosiasia kuten evoluutio tai ilmastonmuutos joita myös uusnatsien kaltaiset uskonnolliset tai poliittiset denialistihörhöt vastustavat. Holokaustin kieltäjä ei voi uskoa edes omia silmiään.

http://activehistory.ca/2010/10/a-forgotten-story-the-race-against-time-...

Tieteellisenä ja kaikkea huuhaata vastustavana järjestönä tunnettu Skepsis ry muuten myönsi vuoden 2011 Huuhaa-palkinnon uusnatsien Magneettimedia-lehden kustantamisesta.

"Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen."

http://www.skepsis.fi/toiminta/huuhaajasokratespalkinnot/huuhaapalkinnot...

Uusnatsit silti pitävät Magneettimediaa luotettavana lähteenä ja uskovat todeksi kaiken huuhaan mitä siellä lukee.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat