Kommentit (5)

Sekasyöjä

Onko toimittajalle tullut koskaan mieleen, että ihminen ei ole hiiri tai jyrsijä yleensäkään? Mitähän eroa mahtaa olla ihmisen ja hiiren luontaisilla ruokavalioilla? Ihanko vakavissanne vedätte suoraan yhtäläisyysmerkit ihmisen ja hiiren välille?

Claire

Ihminen on nisäkäs kuten myös hiiri. Sen lisäksi myls hiiret ovat kaikkiruokaisia sekasyöjiä, joiden ruokavalio koostuu sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteista.

Huijaustutkimus ja sen motivaa...

Totuus tutkimuksen takaa ja maailmalla on tullut sille jo kovaa kritiikkiä:

Yhdeksän (9) kpl erityisen helposti tyypin 2 diabetekseen sairastuviksi jalostettua hiirtä lihosi, kun niille tarjottiin tutkimusrehua jonka makrosuhteet (=kuinka paljon päivän kaloreista on prosentteina proteiinia/hiilihydraatteja/rasvaa) olivat kyllä vähähiilihydraattiset, mutta joka koostui seuraavista:

Hiilihydraatit puhdasta pöytäsokeria
Proteiinia maidosta eristettyä puhdasta kaseiinia
Rasva suurimmaksi osaksi soijaöljyä, joukossa jonkin verran kookosrasvaa

Kun sekä paleoruokavalio, että useimmat vähähiilihydraattista ruokavalioa suosittavat suuntaukset välttelevät sokeria ja kasviöljyjä ja korostavat aidon ruuan tekemistä itse tuoreista puhtaista raaka-aineista, niin eihän tuolla hiirille tarjotulla rehulla ollut niin sitten mitään tekemistä paleioruokavalion tai vähähiilihydraattisen ruokavalion kanssa.

Tämä oli jo toinen tutkimus lyhyen ajan sisällä, jossa oli kikkailtu sen hiirten tutkimusrehun koostumuksella jotta saatiin halutut tulokset. Tämän tutkimuksen päätutkija on muuten Australian diabetesliitossa korkeassa asemassa. Ja kun niin moni on saanut jo nyt tyypin 2 diabeteksensa remissioon - sokerit siis normalisoituneet ja kaikki lääkkeet voitu lopettaa - niin on hyvin ymmärrettävää, että lääkeyritysten sponsoroiman yhdistyksen työntekijällä on motivaatio tuottaa tällaista puppatutkimusta. Sponsorit kas kun eivät tykkää, jos ihmiset pääsevät lääkkeistään eroon ruokavalion avulla.

Suomen diabetesliitto on myös lääkeyritysten tukema ja sekin näkyy: Diabeteliiton nettisivujen keskustelupalstalta bännättiin ihminen joka kertoi siellä päässeensä kaikista lääkkeistään eroon VHH-ruokavaliolla.

Kenen leipää (!) syöt, sen lauluja laulat.

Suomalainenkin media voisi ryhdistäytyä, ottaa selvää asioista ja tehdä vaikka vähän kriittistä journalismia vaihteeksi.

Huijaustutkimus ja sen motivaa...

Claire kirjoitti:
Ihminen on nisäkäs kuten myös hiiri. Sen lisäksi myls hiiret ovat kaikkiruokaisia sekasyöjiä, joiden ruokavalio koostuu sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteista.

Hiiret kykenevät tuottamaan itse kaiken tarvitsemansa C-vitamiinin, toisin kuin ihmiset.
Ja tämä on vain yksi pieni esimerkki siitä, miten paljon ihminen ja hiiri eroavat toisistaan.

Lisäksi tämän tutkimuksen hiiret ovat laboratoriohiiriä sellaisesta geenilinjasta, joka on erityisen taipuvainen sairastumaan tyypin 2 diabetekseen.

Ja vielä: Katsopa edellisestä viestistäni kuvaus siitä mitä hiirille syötettiin ja mieti, syökö kukaan ihminen koskaan missään sellaista ravintoa - tai jos syökin, kutsuuko hän sitä paleoruokavalioksi tai vähähiilihydraattiseksi ruokavalioksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat