Kommentit (8)

Vierailija

Pääseeköhän tuo oikeasti edes elokuvaan vai leikataanko suoritus lopullisessa versiossa pois. Noh kai sekin on jotain jos cv:n täytteenä on; prinssinakin hoitamista.

Vierailija

Onkohan se Sara tiennyt minkä mukaan on rapakon toiselle puolelle lähtenyt? Jos tästä edes toinen puoli on totta ja aika helppo tietenkin asia tarkistaa soittamalla kyseisiin paikkoihin sekä kysyä itse julkista asiakirjaa https://oulunkorruptio.wordpress.com

Palestiinan prinssi hurmasi BusinessOulun Hollywoodiin ja AC Oulun Qatariin.

Liki vastaavan nimisellä henkilöllä olisi asiaa Moldovan tasavaltaan, joka on esittänyt Suomelle luovutuspyynnön henkilöstä Rami Daoud Jaber. Moldovan tasavallan Riscanin tuomioistuin on 7.3.2008 tekemällään päätöksellä antanut poissaolevasta Jaberista pidätys/vangitsemismääräyksen. Oikeuden päätöksen mukaan Jaberin epäillään syyllistyneen 17.11.2007 Moldovan tasavallassa lapsikaappaukseen (rikoksesta säädetty rangaistus on 2 – 6 vuotta vankeutta).

Viime aikoina liki kaikki valtakunnan mediat ovat kirjoittaneet Ouluun asettuneesta prinssistä, kolmikymppisestä Rami Jaber al-Husseinista. Juttujen mukaan prinssi on hyvin varakas. Italiassa hänellä on RNG World Rally Team nimeä kantava MM-sarjassa ajava WRC2-rallitiimi, on Hollywood tuotantoa ja seurapiirielämää, kalliita autoja jne. Ja nyt on osa oululaisesta jalkapalloseura AC Oulustakin hallituspaikan kera.

Kuitenkin samana päivänä (1.12.2015) kun AC Oulu tiedotti “Prinssi Rami Jaber AC Oulu Oy:n osakkaaksi ja hallitukseen” myönsi Pohjois-Karjalan Oikeusaputoimisto hakijalle Al Husseini Prince Rami (Asianumero: 109400415) varattomille henkilöille tarkoitetun oikeusavun. Perusteluina “Hakija tarvitsee asiantuntevaa apua oikeudellisessa asiassa eikä hän taloudellisen asemansa vuoksi kykene itse suorittamaan sen hoitamisen vaatimia menoja.” Mielenkiintoinen yhteensattuma.

Jos meni AC Oulun johto vipuseen, niin ei paremmin käynyt BusinessOulullekaan. Johtaja Juha Ala-Mursula teki 24.8.2015 viranhaltijapäätöksen ”BusinessOulu liikelaitoksen ja RNG Media Oy:n välinen markkinointiyhteistyö The Great Escape – lyhytelokuvassa. Päätöksen selosteessa todetaan ”Oululainen RNG Media / Rami Al Husseini kuvaa Oulussa helmikuussa 2016 n. 25 minuuttisen toimintaelokuvan The Great Escape. Kuvaukset kestävät 5-6 päivää. Elokuvassa näyttelevät Wentworth Miller, Amaury Nolasco, sekä Rami Jaber.”

Päätöksen perusteluina on mainittu mm. Oulun kaupungin logo on valmiin elokuvan tunnistetiedoissa, Oulun kaupunki toimii tunnistettavasti elokuvan kuvauslokaationa, Oulun kaupungin logo elokuvassa esiintyvässä autossa ja Oulun kaupunki saa kaikki oikeudet elokuvan näyttämiseen omissa tilaisuuksissaan, tuotannosta painokelpoisia still-kuvia sekä elokuvasta järjestetään Suomen ensi-ilta Oulussa.

Onkohan tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa Oulun maineelle hyväksi assosioitua palestiinalaiseen varattomaan lapsikaappauksesta epäiltyyn henkilöön? Varsinkin kun BusinessOulun perusteluissa todetaan ”elokuvalla olevan laaja levitys Lähi-idässä ja sosiaalisen median kanavissa, jonka myötä Oulu saa näkyvyyttä joka tukee matkailua, vientiä ja kaupungin tunnettuuden kasvua.” Pääministerimme Juha Sipilän Kempeleen kodin tarjous on kevyttä Oulun kaupungin tarjoukseen verrattuna.

6.3.2016 ilmestyneen HS Kuukausiliitteen mukaan BusinessOulu panosti elokuvaan 50.000 euroa. Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennasen mukaan kansainvälisen näkyvyyden saaminen on erittäin vaikeaa, ja tällaisia väyliä kannattaa hyödyntää eikä prinssistä ole kuin positiivista sanottavaa.

Mitähän sanottavaa olisi sillä moldovalaisella äidillä, jonka lapsi kaapattiin vuonna 2007?

“Ottaen huomioon se, että Jaber on poliisin ilmoituksen mukaan ollut useita vuosia kateissa ja hänen asunnoltaan on löytynyt useita passeja, käräjäoikeus katsoo olevan syytä epäillä, että luovuttamista koskevan tutkinnan suorittaminen ja mahdollinen luovuttaminen voivat vaarantua, jollei säilöön ottamista koskevaa päätöstä pidetä voimassa.” – lähde OULUN KÄRÄJÄOIKEUS PÄÄTÖS 12/1567 2. osasto/ KäT Jari Vertala Asiano: 4.5.2012 PK12/1166.

Kuukausiliitteessä Jaber kertoo olevansa jumissa. ”Tapasimme kirkossa, mormonikirkossa Rovaniemellä. Hän asui Oulussa. Sitten muutin Ouluun ja tapasimme uudestaan. Viikon jälkeen aloimme seurustella. Sitten hän tuli raskaaksi, ja me saimme lapsen.” ”Erosimme, ja sitten palasimme yhteen ja päätimme mennä naimisiin. Hän tuli uudestaan raskaaksi, ja sitten erosimme lopullisesti.”

Tämä on yhteneväinen toteamus Oulun Käräjäoikeuden samaisen päätöksen kanssa, jossa on kappale “Lisäksi Jaber on katsonut, että hänen henkilökohtaiset olosuhteensa ovat sellaiset, ettei piileskelemis-, pakenemis- tai vaikeuttamisvaaraa ole olemassa. Jaberilla on oleskelulupa Suomeen 2015 saakka. Lisäksi hänellä on Suomessa avovaimo, jonka kanssa on tarkoitus mennä naimisiin kesäkuussa 2012. Avovaimo on raskaana neljännellä kuukaudella. Säilöön ottamisen jatkaminen on kohtuutonta, koska täytäntöönpano on turvattavissa muillakin keinoin.”

Jäin miettimään vielä tuota AC Oulua, tekiköhän ne prinssin kanssa osakassopimusta? Etteivät vain jäisi jumiin.

BusinessOululle tiedoksi, ettei Suomen Kaupparekisteri ole tuntenut RNG Media Oy nimistä yhtiötä 15.5.2014 jälkeen. Sopimusosapuolenanne on oikeustoimikelvoton taho. Rahoja vaan voi olla vaikea saada varattomalta – tai onhan prinsseillä aina rahaa mutta Suomessa kannattaa olla jonkun syyn takia varatonnakin, vaikkei niin prinssi olisikaan eikä Al-Husseinkaan. Ihan tavallinen Rami Daoud Jaber.

Ei mennyt taaskaan kuten Strömsössä, yhteiskunnan rahaa paloi ja mikähän julkisuuskuva tästä jää käteen Oulun kannalta?

Vierailija

Mies on vaihtanut yhdeksi etunimekseen Prince, ei hänessä muuta prinssiä ole. Ulos suomesta tai vankilaan tuollaiset huijarit. Ja myös toimittajat jotka heitä avustavat.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat