Kommentit (4)

turha jukkis

Martina jätti taas totuuden kertomatta ja laittoi syyn veloistaan muiden niskaan.

Totuus on, että suurin osa Martinan veloista syntyi kun hän oli jo lähempänä kolmeakymmentä, eli ei todellakaan ole kyse mistään nuoruudenhairahduksista tai nuoruuden poikaystävistä. Asianajopalkkioita, työntekijöiden palkkoja, pk-yritysten laskuja, arvonlisäveroja jne. Martinan yrityskin on päätynyt mustalle listalle taloussotkujen takia.

Rahaa on kyllä aina ollut kalliisiin merkkituotteisiin, joilla on voinut leveillä somessa.

Normaali ihminen, varsinkin kahden pienen lapsen äiti, olisi tuossa tilanteessa käyttänyt rahansa ulosoton hoitamiseen ennemmin kuin shoppailuun ym. Ja vielä tuonkin ikäisenä pitää pyytää äiti apuun, kun ei itse ole pystynyt hoitamaan talouttaan kuntoon, naurettavaa.

Kerberos

Vaikka olisi tehnyt tyhmyyksiä, onko niistä välttämättä kärsittävä loppuelämänsä?  Nauttivatko suomalaiset muita kansoja enemmän polvillaan olevan räkimisestä ja potkimisesta?  Antaako se seksiä paremman tyydytyksen?  Olisiko Suomessa käyttöä Colosseumilla, jossa raadeltaisiin työttömiä ja päihdeongelmaisia?

Jos saa kerran asiansa kuntoon niin siinä tilanteessa on sitten parasta pitää huoli, että reagoi tilanteisiin välittömästi eikä pakene ongelmia yhtään mihinkään, esimerkiksi rakkauteen ja päihteisiin.  Suomessa järjestelmä edelleen takaa kutakuinkin asunnon, sähköt, julkisen terveydenhuollon, lakisääteiset palvelut ja kohtuullisen käyttörahan eli toimeentulominimin.  Sen ei ole tarkoituskaan rahoittaa dokaamista, runsasta autoilua, välttämättä röökaamistakaan eikä muuta ylimääräistä.

Vierailija

Velkoihin ja velkaantumiseen liittyvä häpeä on usein ihan omaa luokkaansa. Tästä ei puhuta missään. Ei ole yksi eikä kaksi itsemurhaa, mitä velkaantuminen ja vaikenemisen kulttuuri yhdistettynä häpeään on tässä yhteiskunnassa aiheuttanut, eikä syyllistäminen auta ketään. Velkaantunut tajuaa itse tasan omat mokansa, eikä korppikotkien raatelu auta yhtään. Syitä velkaantumiseen on yhtä monta kuin ihmisiäkin ja se joka on itse virheetön voi heittää ensimmäisen kiven ja jälkiviisastella miten asia olisi tullut hoitaa.

Typerä

Mielestäni on jotesakin säälittävää, kun ihmiset ensin valittavat Martinan ulosotossa olevista veloista. Kuitenkin senjälkeen, kun hän hoitaa velkansa voudille, niin sekin on päin persettä. En oiken ymmärrä kyseistä yhtälöä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat