Kommentit (15)

Julmaako?

En todellakaan allekirjoita!
Se mikä tässä on julmaa, on se mikäli yhteiskunnan varoilla kustannetaan hedelmöityshoidot naispareille. Toivottavasti näin ei ole asianlaita.

Naisparit eivät voi saada lapsia. Piste. On luonnotonta lähteä tehtailemaan lapsia tuossa tilanteessa.

Riitta Häkkinen

Isiä aletaan aina kovasti kaivata niille muutamalle sadalle naisten sateenkaariperheissä asuville lapsille, kun näistä vähääkään puhutaan. Entä ne kymmenet tuhannet heteroisiensä hylkäämät lapset? Eivät taida sopia agendaan?
En vähättele isien merkitystä. On kuitenkin ero sillä, onko lapsi kiintynyt isäänsä, tunteeko isän ja sitten isä hylkää, kuin ettei ole koskaan tuntenut häntä. Luulenpa, että on pahempaa joutua ajattelemaan, että isä asui kanssani, tuntee minuat ja päätti hylätä minut.
Toivottavasti näiden lastenkin kokemukset kiinnostavat isien perään huutelijoita.

Vierailija

Hyvä, ettet 'vähättele isien merkitystä' (!), sillä yksikään lapsi ei tähän maailmaan synny ilman molempia sukupuolia. Biologinen tosiasia, jolle ei mitään voi vaikka kuinka haluaisi. Entä kun lapsi jossain vaiheessa elämäänsä alkaa - ja epäilemättä alkaa - miettiä, keneltä on mahtanut periä puolet geeneistään, mitä silloin tehdään? Jos se suuri rakkaus, jota hän on kahdelta äidiltään (tai isältään) saanut, ei riitäkään poistamaan tätä täysin luonnollista tiedonhalua/tarvetta tietää? Niillä 'tuhansilla heteroisien hylkäämillä lapsilla' on ainakin tuo tieto. On todella tärkeää tietää oma perimänsä, jo itsensä tuntemisen takia. 

Ja vakavissasiko väität, että lesboparit eivät ikinä eroa ja hylkää lapsiaan? Että he ovat poikkeuksetta läpi elämänsä hyviä vanhempia? Tässä asiassa laitetaan aikuisen tarve vanhemmuuteen ja lapsen oikeudet molempiin vanhempiinsa vastakkain - eikä näytä lapsen kannalta hyvältä. 

Riitta Häkkinen

Ja samat kysymykset kaikille yksinäisille naisille ja heteropareille,jotka käyttävät keinohedelmöityksessä vieraita siittiöitä. Mutta tämäkään ei taida kuulua agendaan.

En ole väittänyt mitään naisparien elämästä. Miksi vastaat väitteeseen, jota en ole edes esittänyt?

Niku

Valtio kustantaa vain siinä tapauksessa hedelmöityshoitoja, mikäli naisella on vaikeuksia tulla raskaaksi. Selvitä asioita, ennen kuin älämölöit verkossa.

Niku

Suomen hedelmöityshoitolain mukaan lapsella on oikeus selvittää täysi-ikäiseksi tultuaan siittiöiden luovuttajan henkilötiedot. Luovuttajat ovat aina tietoisia tästä, joten kenenkään oikeuksia ei poljeta eikä piilotella.

Veronmaksaja

Tämä kansalaisaloite takaa kaksi vanhempaa lapselle, joka saa alkunsa keinohedelmöityksessä. Laki ei siis millään lailla muuttaisi tapauksia, joissa mukana on isäksi tunnustettava henkilö; isyyttä ei tietenkään voida tällä yliajaa. Tämä laki ei myöskään salli mitään sellaista, mikä ei jo olisi sallittua. Toinen äiti voi adoptoida biologisen äidin (eli puolisonsa) synnyttämän lapsen, joka on saanut alkunsa keinohedelmöityksessä. Adoptioon voidaan lähteä lapsen synnyttyä. Kokonaisuudessaan prosessi on pitkä ja vie yhteiskunnan varoja sekä resursseja. Tämän lain muuttaminen ei myöskään millään lailla muuta sitä tosiasiaa, että lesboparit ovat aina tehneet ja tulevat tekemään lapsia. On aivan toissijaista miettiä, mitä nämä lapset siitä ajattelevat, että he ovat "isättömiä". "Isättömiähän" he ovat siinäkin tapauksessa, että tätä lakia ei muuteta. Lopputulema on aivan sama: ei-biologisesta äidistä tulee lapsen juridinen toinen vanhempi, mutta prosessi on vienyt käsittämättömän paljon enemmän aikaa ja rahaa. Tämä laki ei siis salli mitään uutta, vaan se yksinkertaistaa asiaa, joka on jo sallittua! En ymmärrä, miksi jokikinen ihminen ei äänestäisi tämän lain puolesta, sillä tämän lain myötä sosiaalihuollosta vapautuu tärkeitä resursseja muiden asioiden hoitoon. Meillä on paljon lapsia ja lapsiperheitä, jotka jonottavat saadakseen sosiaalihuollon tukea - on aivan pöyristyttävää, että naisparit työllistävät näitä resursseja aivan tahtomattaan sen vuoksi, että meillä on muista pohjoismaista poikkeava byrokratia. Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että se, että te torppaatte tämän lakialoitteen, ei vaikuta millään lailla siihen, etteivätkö naisparit voisi hoitaa tätä asiaa pidemmän kautta - sitä kautta, jonka jokainen maksaa verorahoistaan ja ihan turhaan!! Mitä jos napsastaisiin tästä nyt muutama satatuhatta euroa pois ja annettaisiin heidänkin kirjoittaa nimi paperiin neuvolassa? Se nimi tulee siihen paperiin joka tapauksessa!

Frog

Niku kirjoitti:
Valtio kustantaa vain siinä tapauksessa hedelmöityshoitoja, mikäli naisella on vaikeuksia tulla raskaaksi. Selvitä asioita, ennen kuin älämölöit verkossa.

Itseasiassa tällä hetkellä Kela ei korvaa naisparien hoitoja vaikka löytyisi ihan lääketieteellisesti perusteltavissa oleva ongelma hedelmällisyydessä. Toivottavasti tämäkin syrjintä saadaan jossain vaiheessa loppumaan.

Vierailija

Julmaako? kirjoitti:
En todellakaan allekirjoita!
Se mikä tässä on julmaa, on se mikäli yhteiskunnan varoilla kustannetaan hedelmöityshoidot naispareille. Toivottavasti näin ei ole asianlaita.

Naisparit eivät voi saada lapsia. Piste. On luonnotonta lähteä tehtailemaan lapsia tuossa tilanteessa.

Yhteiskunta ei kustanna naisparien lapsien tekoa. Se mihin valtion rahoja kuluu on tämän perheensisäinen adoption. Se on turhaa paperin pyörittelyä ja asiantuntijoiden ajan tuhlaamista. Ja jos naispari hankkii useamman lapsen, käydään sama prosessi uudestaan läpi. Ihan kun "sosiallinen vanhempi" ei olisi äiti tälle uudelle tulokkaalle, vaikka on jo todettu sopivaksi äidiksi edelliselle.

Kyse ei ole nyt siitä onko oikein että naisparit saavat lapsia vaan lapsen oikeuksista.

Valtio on jo hyväksynyt sen että naisparit saavat lapsia, tämä laki ei vaikuta siihen. Nyt on kyse lapsen oikeudesta molempiin vanhempiinsa.

mistä vie tarvii naputtaa??

Mielestäni asia on hienoa alotetta ja olen allekirjottanutkin sen ja tulen kaikkiin allekirjottamaan jotka "vähemmistöön" kuuluvat. Itse olen naisen kanssa parisuhteessa ja olemme itse lasta suunnittelemassa. Mielestäni se ei oo keneltäkään pois jos naispari lasta hankkii. Jokanen on omaa mieltänsä siittä mitä onkin koko asiaan. Jyrkkä ei tarvitse olla koska loppujen lopuksi lapsi tai homoseksuaalit ei vaikuta kenenkään elämiseen millään tavalla. Voisin sanoa et mamut on tän hetken riesa eikä tälläinen oikaistava ja helpottava laki aloite.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat