Hankala tilanne exäni kanssa, mielipiteitä?

Vierailija

Erottiin exäni kanssa parin vuoden seurustelun jälkeen kuukausi sitten. Eroon johti se, että riideltiin liikaa lyhyen ajan sisään. Ennen eroa meillä oli viikon mietintätauko, olin tuon ajan toisella paikkakunnalla ystäväni luona ja kysyessäni tuolloin tilannetta exäni sanoi että mietitään. Heti kun tulin reissusta hän ilmoitti että on kai parempi erota. Hän on ollut suhteen ajan aika mustasukkainen ja ilmeisesti pelkäs, että teen reissussa jotain jonkun muun kanssa jos eroamme jo tuona aikana.

Emme siis ole nähneet kuin reissun jälkeen pikaisesti jolloin exäni vaan ilmoitti että ehkä parempi erota vedoten viime aikaisiin riitoihin. Minun mielestäni olisi kuitenkin tärkeää puhua ja selvittää asiat perinpohjaisesti, että ollaan varmoja että suhteesta ei enää mitään tule. Suhteemme oli kuitenki onnellinen ja tasapainoinen viime aikaisia riitoja lukuunottamatta. Nyt olen ottanut exääni yhteyttä ja olemme sopineet että näemme ja juttelemme asioista ajan kanssa. Kuitenkin aina kun koitan ottaa yhetyttä että nähtäisiin niin hänen vastaukset ovat "en kerkee tänään" tai "tänään ei jaksa". Sit ku kysyn et millonkas sitte niin hän sanoo suurinpiirtein että älä jankuta tai estän sut. Eilen kuitenki laitoin hänelle viestiä että onko aikomustakaan nähä mua ja vähä selvittää välejä ja puhdistaa ilmaa niin hän vastasi että "on joo kuhan kerkeä." Mitä minun pitäisi ajatella? Itselleni olisi kuitenkin tärkeää nähdä ja puhua niin ettei jäisi kaiken kokemamme jälkeen mitään huonoja välejä. Olen myös sanonut hänelle että ku me ollaan nähty ja puhuttu nii ei tarvitse sen jälkeen olla missään yhteyksissä, niin voiko olla, että hän pelkää kohtaamistani kun tietää sen sitten olevan todellakin lopullista? Itse olisin valmis palaamaan yhteen hänen kanssaan ja ainakin omalta osaltani olen oppinut virheistäni.

Muuten kun olen ottanut yhteyttä häneen nii saan melkeen joka asiasta raivot, hän on ruennut muistelemaan vanhoja virheitäni ja haukkuu ja syyllistää minua niistä vaikka ne on jo moneen kertaan käsitelty. Haluaisin saada hänet uskomaan että omalta osaltani olen virheistäni oppinut. Miten hän uskoisi minua siinä?

Meillä oli n. vuosi sitten samanlainen tilanne. Erottiin yhden isomman riidan takia ja hän parin viikon ajan vaan syyllisti ja haukku mua eikä suostunut näkemään mut sit viimein nähtiin ja sovittiin asiat. Sen jälkeen kaikki onkin ollut hyvin viimeistä paria kuukautta lukuun ottamatta. Mitä minun pitäisi ajatella hänen käytöksestään? Miks hän haluaa syyllistää mua ja olla huonoissa väleissä vaikkei yhessä oltaskaan? Itse ero tapahtu kuitenki suhteellisen sopuisasti. Yrittääkö hän mua syyttelemällä sitä että pyytelisin anteeksi ja ruikuttaisin hänelle kuinka olen oppinut omista virheistäni ja haluaisin palata yhteen vai haluaako hän vaan minulle pahan mielen?

Niin ja piti näihin vielä lisätä se, että exälläni on ollut viime aikoina ongelmia terveytensä kanssa. Hänellä todettiin välilevyn pullistuma samoihin aikoihin eron kanssa, mikä on hänelle kova paikka, sillä hän on aina ollut urheilullinen, ennen käynyt harvase päivä salilla ja pelannut jääkiekkoa ja nyt ei voi tehdä kumpaakaan. Kun hän kertoi minulle asiasta niin vaikutti masentuneelta ja sanoi että "mun urheilut taitaa olla urheiltu kun tuosta tuskin toipuu kokonaan. Vaikka leikattaski niin tulee varmaan heti uudestaan" .Puhuimme aikaa sitten yhdestä urheilullisesta tuttavastanme joka on sairastellut jo pitkään eikä sen takia pystynyt liikkumaan, tuossa yhteydessä muistan exäni sanoneen että "mä kyllä masentuisin ihan täysin jos en pystyis urheilemaan pitkään aikaan". Voisiko olla että hän siis purkaa jotenkin ahdistustaan tuostakin asiasta minuun, sillä asia ei todellakaan ole hänelle helppo?

Kommentit (1)

Herranpieksut sentään

Outo tyyppi ja ilmeisesti masis myös.
Voisko olla niin, ettei kehtaa sanoa sinulle, että ohi on. Kyllä noin pitkän seurustelun jälkeen pitää sopia, että lähdetään eri suuntiin.
Kuulostaa mammanpojalta.
Älä ota sellaista, tietää vaikeuksia.
Puhuminen on a ja o kaikessa.
Taidat olla kovin nuori vielä 😃 kun tällaisia kyselet.
Tsemppiä! Löydät vielä oikein adoniksen, usko tai älä 😊

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat