44

Kommentit (4)

Vierailija

Olettehan lukeneet arviota oikein eli onko se arvio siitä mitä toistaiseksi on tienattu eläkettä vai arvio nykyisellä ansiotasolla siihen ja siihen asti työskennellessä saavutettavasta eläkkeestä? Itse ainakin olen muutaman kerran erehtynyt. 60 prosenttia 2500e:sta on takuulla yli tonni vaikka mitä vähennettäisiin ja inflaatiot ja direktiivit huomioiden ei tiedä vaikka eläke tulisi ruplissa.  

Vierailija

Hei, oheinen juttu on neljä vuotta vanha, joten korjaan vähän työeläkettä koskevia tietoja: Työeläkeotetta ei enää lähetetä postitse kotiin joka vuosi, joten se kannattaa käydä tarkistamassa sähköisesti oman työeläkelaitoksen verkkopalvelussa tai osoitteessa Työeläkeote.fi. Sähköinen työeläkeote tarjoaa viimeisimmät tiedot.

Työeläkeotteella näkyy tieto edellisvuoden loppuun mennessä kertyneestä eläkkeestä sekä arvio tulevasta vanhuuseläkkeestä 63-, 65- ja 68-vuotiaina. Arvio vanhuuseläkkeen määrästä perustuu oletukseen, että työskentely jatkuu eläkkeelle siirtymisen saakka ja työansiot pysyvät ennallaan.

Julkisella sektorilla työskentelevät saavat työeläkeotteen Kevan Omat eläketietosi -verkkopalvelusta (Keva.fi > Omat eläketietosi).

Terveisin 

Viestintä/Eläketurvakeskus

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat