Tutkija kehitti uuden kasvisvaihtoehdon jauhelihalle: tältä maistuu ”nyhtökaura”

Uudenlaisen yhdistelmäproteiinin ensimmäinen tuote on nyhtökaura. Proteiini koostuu kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä. Kuva: Riikka Väliahde

Suomalainen elintarviketieteilijä kehitti uuden kasvisperäisen proteiiniyhdistelmän haastamaan jauhelihaa. – Siinä on kauraa, joka ei ole allergeeni, toisin kuin vaikka soija ja gluteeni, tohtori Reetta Kivelä kertoo.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Johanna

Pitäisi olla edullisen jauhelihan hintaista niin ehdottomasti tulisi käyttöön. Mutta tuolla hintaa, ei pysty työttömyyskorvauksella ostaa..

Papu

Olipa kiva uutinen. En ole koskaan oikein oppinut syömään soijatuotteita, lihaa en syö, joten tämä uutuus on todella tervetullut. Paljon menestystä yritykselle! On myös kiva että Suomeen syntyy jotain uutta, eettistä ja ympäristöystävällistä toimintaa.

Terveellinen elämäntapa

Hamppuproteiini on myös erittäin terveellistä. Se on ekologinen, luontoa säästävä ja sisältää 10 välttämätöntä aminohappoa sekä kuitua ja terveellisiä rasvahappoja. Se ei myöskään ole allergeeni ja imeytyy paremmin kuin maitoproteiini.

Lento

Kyllä, mikäli pulled chicken tai pulled pork näyttää nekin sun mielestä koiranpaskalta. 
Onneksi silmät saa kiinni syödessä jos ei kestä visuaalista todellisuutta. 

Ihmettelijä

Ei vain vieläkään mahdu järkeen, miten kauran, papujen ja herneen yhdistelmä voi maksaa tuplasti enemmän kuin jauheliha. Niin kauan kuin liha on edullisempaa kuin vastaava kasvikunnan tuote, ei tarvitse kysyä miksi suuri yleisö ei innostu.

jimb

Onneksi on oikeaa lihaa niin pysyn terveenä ja six-packikin näkyy. Mutta jos syövän haluatte ja jatkuvasti olla kipeenä niin antaa mennä vaan kasvissyönnin kanssa.

nti Täti

Hieno juttu, jos tuote tehdään ns. puhtaasta kaurasta, mutta jäin pohtimaan että nostaako se kohtuuttomasti kustannuksia. Keliaakikko kun ei pysty käyttämään kauraa, jonka sekaan on voinut eksyä vehnänjyviä, ja gluteenittomaan ruokavalioon sopiva kaura tuppaa maksamaan aika paljon enemmän kuin tavallinen.

Tytti Tättäläinen

Helppo ja halpa vaihtoehto on myös keittää kaurapuuro tai vain sirotella hiutaleita viilin tai jogurtin sekaan. Mausteeksi marjaa, hedelmää tai hunajaa. Maistuu, kun pistää maistumaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat