Onko rasismi ryhmäkäyttäytymistä?

Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

Olen itse ulkomaalaistaustainen ja lapsena koin jonkin verran rasismia. Mietin, että voiko rasismin takana olla ryhmäkäyttäytymisen ilmiö osittain eli voiko se olla kulttuurillinen ominaisuus. Tutkin maahanmuuttoa ja kotoutumista ja mielestäni osalla ulkomaalaistaustaisilla on samanlaisia rasistisia piirteitä kantaväestön ja erilaisten uskonnollisten ryhmien kohtaan. Kirjoitin lisää omista kokemuksistani ja ajatuksestani blogissani, jonka osoite löytyy profiilista. Aiheen nimi on "Sibil, senkin rasisti!"

Mitä mieltä olette asiasta?

Sibil

Kommentit (2)

North pole

Joissain tapauksissa rasismin juuret on lapsuudessa, sillä pettyy liian monesti tietyn taustan omaaviin ihmisiin.
Kukaan ei kerro lapselle, miten olla rasisti, joten en koe sen olevan mikään ryhmäilmiö.

Tämän päivän tapahtumien seurauksena useampi "ryhtyy" rasistiksi, sillä maahan tulee väkeä väärin perustein. Internetissä opastetaan huijaamaan mm.rahallisesti, kysymyksissä, matkan kulussa, lähtömaassa jne. Se ei ole mitenkään rehellisen oloista toimintaa.

Suomen tilanne on muutenkin vaikea, joten jopa maalaisjärjellä ajateltuna maahanmuuttajien tulo aiheuttaa ongelmia. Alkuperäiskansa on tyytymätöntä hallituksen valintoihin, valheisiin ... Sitten vielä tulee väkeä, joka ajaa "over the edge" , Suomessa raiskauksia tapahtuu nyt usein. Vanhemmat pelkäävät lastensa puolesta ja se ajaa heidät tiettyihin ajatuksiin. Ajatusten pohjalta useampi on valmis sanoista tekoihin, sillä vahemmat puolustavat lastaan, kuin leijonaemo.

dköävb

Vasta interwebissä alkoi leviämään maahanmuuttajien kissanrääkkäysvideo. Eiköhän omalla toiminnallaan saa aikaan kaiken vihan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat