Kommentit (10)

Vierailija

Kyllä ihan totta! On ällöttävää omaksua juuri trendikkyyden takia jotain tuollaista. Kaikista vastenmielisin on halaus sellaiselta jolla se ei ole luontaista toimintaa. Ja olkapään koskettelu. Sen tietää heti jos ei se ole aitoa. Jotkut ihmiset ovat luonteeltaan koskettelijoita ja usein lämpimiä ja helposti lähestyttäviä, niiden toteuttamana ei ole niin kiusallista. Minäkin tykkään läheisyydestä todella paljonkin mutta tuo on vaan jotenkin vaikeaa. Sama juttu ton surun ym kanssa. En jalua että halataan tai hyssytellään. Täytyisi oppia kieltäytymään kohteliaasti.

Zorrox

Olen mielestäni ihan normaali,enkä halaa ikinä muita kuin vaimoani ja lapsiani (enkä aina niitäkään).Ei halaaminen ole muilta kuin ihan läheisiltä (vaimo) saatuna kuin ällöttävää lääppimistä.

vippe

Kiitos kirjoittajalle. Avautumisesta. Minäkään en ole halailija tyyppiä. Ja kun annan sen näkyä, en ole kovin suosittu. Nauran, osallistun ja elämöin muuten, mutten osaa halailla. Harjoittelen kyllä ja halaan joskus, mutten osaa.. Saako ihminen olla oma itsensä ja jättää halaamatta? Hautajaisissakaan en halaa, jos en muutenkaan halaa kyseistä surijaa.

Vierailija

No jonon kyynistä kos hautajaisissa halasminen on kirjottajan mielestä "trendikkyyttä ja koskettamisen kanssa sinut olemisen osoittamista". Huoh. Se että se ei susta tunnu hyvältä ei tarkota sitä että halailijat yrittävät sillä jotain todistella! Se vaan on monelle luonnollinen ja mukava tapa osoittaa jälleennäkemisen riemua. Hölmöä että tästä ei voinu juttua tehä leimaamatta halailijoita tekopyhiksi.

Halipula

" He halasivat, koska se tuntui trendikkäältä ja hyvältä. Sillä he osoittivat, kuinka sinut ovat koskettamisen kanssa. Oikeastaan kyse ei ollutkaan halattavasta, vaan siitä, mitä he halusivat."

Tuo oli kyllä todella ilkeästi kommentoitu. Halaushan nimenomaan on tapa ilmaista myötätuntoa silloin kun sanat eivät riitä. On harmi ettet siedä kosketusta. Kuitenkin fakta on se, että kosketuksen puute on tässä maassa paljon suurempi ongelma kuin satunnaiset, hyvää tarkoittavat halaukset. Lue vaikka tutkimuksia esim. vanhusten huollon puolelta. Mitäpä jos toimittajakin vain yrittäisi sopeutua tähän "muoti-ilmiöön", jonka tarkoituksena on kuitenkin vain tuoda pisaran verran lisää inhimillisyyttä tähän kylmään maailmaan?

Halaus ei ole lääppimistä

Ihanaa, että suomalaiset ovat viimeinkin oppineet haalamisella osoittamaan huomiota ja välittämistä.
60-luvulla syntyneenä olen todellakin elänyt perheessä, jossa myönteisiä tunteita ei ilmaistu, eikä lasta halailtu..öh..en edes muista - ehkä ala-asteelle menon jälkeen. Koen kasvuympäristön ilmapiirin tunnekylmäksi ja negatiivisia asioita painottvaksi.

Aikuisiällä hlusin tehdä asiat toisin kuin vanhempani. Halauskulttuuri ja ilmapiiri riensivät avukseni ja nuoremmat sukupolvet omaksuivat sen luonnollisena osana tervehtimistraditiota,

Kirjoittaja puhuu halauksen yhteydessä lääppimisestä? Osoittaa sen, että nyt ovat aloittajalla mustikat ja karhunvatukat sekaisin! Tervehtimiskulttuurin halaus ei ole lääppimistä!
Kättelystäkin voi kieltäytyä, jos kokee sen tungettelevaksi, samoin halauksesta. Usein jo kehonkieli kertoo, onko ihminen halausdistanssissa vai ei.

Kenenkään ei pidä joutua tahtomattaan halattavaksi. Vastaavasti; me ketkä halutaan halata ja jakaa energiaa, pidetään huoli että halauskulttuuri säilyy kunnioittavana ja rentona lähestymismuotona.

sössönmössö

Voi miten ilkeästi on osa kommentoinut! Kaikki eivät tykkää kaikesta, ja se pitäisi hyväksyä. En minäkään mieltäni pahoita, jos ei jotakin kiinnosta lapseni tai koirani.(noin niin kuin esimerkkinä)  Minäkään en piittaa halaamisesta vieraiden kesken. Kaikkein lähimpien kanssa se on mukavaa. Huomaavaisuutta ja lämpöä voi osoittaa muutenkin. Elämässä on ihan liikaakin kaikenlaisia "pakkoja" ilman että kosketuksestakin tarvitsee vielä tehdä sellaista. Ja ainahan vo kysyä, voiko halata! Enkä usko että kaikki vanhuksetkaan sitä kaipaavat. Eivät vanhukset (kuten eivät muutkaan) ole mikään yhtenäinen ryhmä, jossa kaikilla on samat toiveet.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat