Kommentit (6)

Rasvakammoton

"Suomalaisetravitsemusasiantuntijat ovat kertoneet, että sokeri on jopa rasvaa suurempi haitta terveydelle." Tämä lause kertoo paljon suomalaisista ravitsemusasiantuntijoista. Kanssaihmisten terveys ei paljon vaakakupissa paina, kun epätoivoisesti nyt yritetään vielä säilyttää omat kasvot.

Tiedemiehet eivät ole koskaan edes yrittäneet väittää, että rasva yleisesti ottaen olisi epäterveellistä, koska se on ihmiselle aivan välttämätön ravintoaine. Jos ruokavaliossa ei ole yhtään rasvaa, niin ihminen kuolee melko nopeasti (todistetusti), vaikka ruokavalio muuten olisi kunnossa. Eli rasvoja on monenlaisia. Sen sijaan kukaan ei sairastu tai kuole, jos ruokavaliossa ei ole yhtään lisättyä sokeria. Itse asiassa suurin osa ihmisistä eläisi ongelmitta ja terveenä, vaikka ruokavaliossaan ei olisi yhtään hiilihydraatteja ylipäätään, jos ruokavalio muuten olisi kohdallaan.

Vuosikymmeniä tyydyttyneen rasvan kuviteltiin olevan haitallista ja lähes kaikki ravitsemusterapeutit kuvittelivat, että se olisi tieteellisin tutkimuksin todistettu. Nyt on viimeisen 15 vuoden aikana käynyt yksiselitteisesti selväksi jopa maallikoille, että tieteelliset tutkimukset eivät ole koskaan tällaista todistaneet. Erittäin noloa ravitsemustieteilijöille, koska tämä todistaa, että koko ammattiryhmässä on ollut vain ihan muutamia tunnollisia (hörhöiksi leimattuja), jotka ovat vaivautuneet itse käymään alansa tieteellisiä tutkimuksia läpi.

Todella lapsellista on ollut myös ravitsemusterapeuttien ohjeistukset vähärasvaisiin tuotteisiin laihduttajille. On ymmärrettävää, että maallikko, joka ei jaksa asiaan paljon perehtyä, voi kuvitella, että ruoka, jossa on mahdollisimman vähän kaloreita, olisi parasta laihduttajalle. Ammattilaiselta kyllä odottaisi paljon enemmän. Kyllä ammattilaisten olisi pitänyt ymmärtää edes perusteet, eli että ylipainoisille laihduttaminen on ensisijaisesti nälänhallintaa, eikä kaloreiden hallintaa. Saman kalorimäärän aterioilla on hyvin erilaisia vasteita kylläisyyteen ja kylläisyyden kestoon.

vilihiiri4

kun mulle tuli diapetes 2 niin en tiennyt mulla olevan sitä. ,mistään oireista paitsi että mulle kehitty aina paljon limaa kurkkuun joka ei lähtenyt millään pois ja se yltyi makean syönnistä.  se on hyvää kun laittaa vaik puuroo ei sokeri kun rusinoita vaniljaa appelsiiniä samoin pulliin,, pitää itse tehdä ruuat.

Vierailija kirjoitti:
"Suomalaisetravitsemusasiantuntijat ovat kertoneet, että sokeri on jopa rasvaa suurempi haitta terveydelle." Tämä lause kertoo paljon suomalaisista ravitsemusasiantuntijoista. Kanssaihmisten terveys ei paljon vaakakupissa paina, kun epätoivoisesti nyt yritetään vielä säilyttää omat kasvot.

Tiedemiehet eivät ole koskaan edes yrittäneet väittää, että rasva yleisesti ottaen olisi epäterveellistä, koska se on ihmiselle aivan välttämätön ravintoaine. Jos ruokavaliossa ei ole yhtään rasvaa, niin ihminen kuolee melko nopeasti (todistetusti), vaikka ruokavalio muuten olisi kunnossa. Eli rasvoja on monenlaisia. Sen sijaan kukaan ei sairastu tai kuole, jos ruokavaliossa ei ole yhtään lisättyä sokeria. Itse asiassa suurin osa ihmisistä eläisi ongelmitta ja terveenä, vaikka ruokavaliossaan ei olisi yhtään hiilihydraatteja ylipäätään, jos ruokavalio muuten olisi kohdallaan.

Vuosikymmeniä tyydyttyneen rasvan kuviteltiin olevan haitallista ja lähes kaikki ravitsemusterapeutit kuvittelivat, että se olisi tieteellisin tutkimuksin todistettu. Nyt on viimeisen 15 vuoden aikana käynyt yksiselitteisesti selväksi jopa maallikoille, että tieteelliset tutkimukset eivät ole koskaan tällaista todistaneet. Erittäin noloa ravitsemustieteilijöille, koska tämä todistaa, että koko ammattiryhmässä on ollut vain ihan muutamia tunnollisia (hörhöiksi leimattuja), jotka ovat vaivautuneet itse käymään alansa tieteellisiä tutkimuksia läpi.

Todella lapsellista on ollut myös ravitsemusterapeuttien ohjeistukset vähärasvaisiin tuotteisiin laihduttajille. On ymmärrettävää, että maallikko, joka ei jaksa asiaan paljon perehtyä, voi kuvitella, että ruoka, jossa on mahdollisimman vähän kaloreita, olisi parasta laihduttajalle. Ammattilaiselta kyllä odottaisi paljon enemmän. Kyllä ammattilaisten olisi pitänyt ymmärtää edes perusteet, eli että ylipainoisille laihduttaminen on ensisijaisesti nälänhallintaa, eikä kaloreiden hallintaa. Saman kalorimäärän aterioilla on hyvin erilaisia vasteita kylläisyyteen ja kylläisyyden kestoon.

T.s.m

Miten ihmeessä aiemmat sukupolvet ovatkaan selvinneet syömällä omatekoisia hilloja ja lettuja ja kurkkusalaattia joissa on yllätys yllätys sokeria! Pullaa ja täysmaitoa, voita leivän päälle ja läskisoossia.. Toki tehtiin paljon ruumiillista työtä eikä vapaallakaan ehditty sohvalla loikoilla mutta sokerilla pelottelu on mennyt ihan överiksi. Tottakai karkkia ja pullatuotteita kannattaa välttää mutta hedelmiä ja vaikkapa nyt punajuurisalaattia syömällä tuskin sairastuu. Järki käteen ja ostoksille.

Esi-isämme eivät syöneet sokeria

Sokerin jokapäiväinen käyttö yleistyi vasta sodan ja pula-ajan jälkeen 50-luvulla. Sitä ennen sokeri oli tavallisen kansan keskuudessa kallista herkkua. Hilloja, pullaa ja kakkuja syötiin sunnuntaiherkkuna, silloin harvoin kun oli varaa. Kun sokerin ja valkoisten jauhojen syönti yleistyi, vanha kansa vallan villiintyi. Kaikki 1900-luvun alussa syntyneet sukulaiseni lihoivat ja kehittivät diabeteksen ja/tai sydän- ja verisuonitaudin ja kuolivat kuusissa- tai seitsemissäkymmenissä.

"Aiemmat sukupolvet" eivät siis todellakaan selvinneet sokerin syönnistä terveinä ja pitkäikäisinä.  

Vierailija

"Tomaatissa on luontaisesti paljon sokeria, minkä takia tuotteen sokerimäärä näyttää korkealta. Sitä sokeria ei kuitenkaan tarvitse välttää."

"Ravintosuositusten mukaan erilaisia mehuja kannattaa välttää, sillä niissä on runsaasti sokeria.

– Kaupan valmissmoothieissa on usein runsaasti mehua ja sitä kautta sokeria."

Tomaatin sokeria ei tarvitse välttää, mutta smoothien hedelmämehun sokeria tarvitsee? En nyt ihan käsitä.

kokismainos?

Smoothiessa ja kokiksessa on sellainen pikku ero, että toisessa on ravintoaineita ja kuituja yms. Toisessa on pelkkää sokeria. Ja siitä entisaikojen sokerinsyönnistä, niin sitä ei ollut, kuin ehkä viimeisen sadan vuoden aikana, jolloin elintasosairaudet on alkaneet tehdä tuhoaan sitä mukaa. Makeita herkkuja alettiin mussuttamaan yleisemmin vasta n. 70-luvulta alkaen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat