Sivut

Kommentit (20)

Urheilija

Vierailija kirjoitti:

Kävelykö URHEILUA???   Sen mukaan teen juontikin on urheilua.

Höh urheilumafia.

Hyötyliikunta eli liikkuminen omin jaloin kerroksista toiseen ei ole urheilua, mutta säännöllisesti tunnin tai kahden kävelylenkille lähteminen on ihan hyvää ja terveellistä liikuntaa. Samoin esimerkiksi bussiin juokseminen ei ole urheilua, mutta lenkille lähteminen on.

ex.urheilija

Kestävysurheiluakin harjoitellessa esim.hiihto, kävellään sauvojen kanssa maastossa peruskuntokaudella. Erittäin hyvä maastolenkki peruskuntoa on n.3-6 tuntia...kyllä tuntuu kropassa.

käveleskelijä

Ihan sama kutsutaanko urheiluksi vai ei, mutta kävely on tehokasta ja hyödyllistä liikuntaa sauvoilla ja ilman. Ja useille terveellisempää ja vähemmän vammoja aiheuttavaa kuin juokseminen. Esim. erilaisista tuki- ja liikuntalinten vaivoista kärsiville se soveltuu hyvin (useimmmiten), kun taas juoksu ei yleensä sovellu.

Maratoonari

Käveleminen sopii hyvin monelle, mutta otsikko puhui urheilemisesta. Siksi kommentti urheilijan näkökulmasta. Useamman vuoden kestävyysjuoksua harjoitelleena voin hyvillä mielin suositella kävelemistä. Se on loistavaa palauttelevaa liikuntaa etenkin silloin kun juoksukilomertejä tulee paljon. Juuri siitä syystä myös eräs Paavo Nurmi käveli paljon.

Marttaliisa

Kävelyäkin voi harjoittaa eritavoin. Jos haluat samalla pienen treenin niin kävele mahdollisimman tehokkaasti: ota pitkiä askelia ja pidä hyvä vauhti. Sauvat mukaan niin saat tehoja lisää. Jos raskit niin osta vastussauvat, esim bungypumpit, aivan loistava keksintö ja hellät olkanivelille. Mene maastoon,pururadalle, harpo mäet. Kyllä tuntuu pakaroissa ja reisissä.

Reippaasti eteenpäin

Sauvakävely on ollut itselleni paras tapa pitää kilot kurissa, jopa pudottaa painoa, ja saada aerobista liikuntaa. Eikä ole tylsää kuten juoksumatolla juokseminen kuntosalilla! Mutta minä kävelenkin lujaa, melkeinpä "hiihdän" sauvojen kanssa, niin että hiki lentää. Ei mitään tössyttelyä. 

Lenkkeilijä

On kävelyä ja kävelyä. Koiran kanssa lenkillä ei ole urheilua. Jota kävelystä saa urheilua pitää vauhtiaolla reippaasti aj keston yli 30 min siten, että syke nusee kunnolla ja hengästyy hieman.

Vierailija

Riippuu koirasta: nuori koira menee kovaa haipakkaa ja vanhempi ei enää jaksa niin kovaa painella. Kyllä koiran kanssa lenkkeily käy urheilusta, jos on hauveli on vielä nuori ja tykkää liikkua kovaa. Tämä ei ole edes koosta kiinni, koska joskus pikkukoirat menevät todella reipasta vauhtia.

arvostuskaikille

Urheilu on tavoitteellista ja sitä pitää pystyä todentamaan. Ei lenkkeily/juokseminen välttämättä ole urheilua. Toisille kilpailu ja itsensä rääkkääminen on se juttu, toisille taas riittää ns. terveysvaikutteinen liikunta. Jokaiselle löytyy varmasti se sopiva. Kuitenkin siitä pitää pystyä nauttimaan ja motivoitumaan. Ihan itseään vartenhan sitä liikutaan, ei muita.

Sihvonen

Mikäli pystyy kävelemään eimerkiksi 140 sykkeellä tunnin on sillä sama kuormitusvai-

kuts hapenottojärjestelmälle ja suoritukset kuluttavat samalla henkilöllä saman verran

happea. Liikunnassa on ratkaisevaa teho ja aika ei se, millä tavalla liikkuu.

Hölkkääjä

Miksei saa hyvällä mielellä juosta, jos haluaa ja se tuntuu hyvältä? Jutusta saa sen kuvan, että juoksu ois jotenkin huonompi vaihtoehto. Kipeä polveni kestää paremmin juoksua kuin kävelyä.

hyötyliikunta kunniaan

Urheilu käsitteenä tarkoittaa vain kilpailua toisten kanssa liikunnan osalta. Lähteminen lenkille ei myöskään ole urheilua. Käsitteisiin ei kuitenkaan kannata takertua, tärkeintä on, että liikkuu; kävelee, pyöräilee, kulkee portaita, siivoaa, käy jalan kaupassa jne. Saleille ja fitnessiin ei tarvitse lähteä, jotta kunto pysyy kohdallaan. Olemme vieraantuneet hyötyliikunnasta, hyötyliikunta- käsitettä ei ennen edes tunnettu, silti kaikki entinen liikkuminen oli liikuntaa, ja ennen fyysiset kotiaskareet tekivät ihmisistä vahvoja.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat