Kommentit (2)

tilastokesk

Tilastokeskuksen mukaan kokopäivätyössä käyvän naisen keskituntiansiot (euroa per tunti) on sama (sentin parempi) kuin kokopäivätöissä käyvän miehen keskituntiansiot. Miesten suurempi vuosiansiosi johtuu siitä, että miehet tekevät pitempiä päiviä. 

Mikä on oikeudenmukaisuutta ja mikä tasa-arvoa?

Jaakko40

Naisten palkkakeskustelu on lähtökohtaisesti täysin väärä.

Suomessa on miehellä ja naisella samasta työstä sama palkka. Esimerkiksi naissairaanhoitaja ja miessairaanhoitaja saavat täsmälleen saman tuntipalkan. Vuositasolla miessairaanhoitaja todennäköisesti tienaa enemmän. Miksi? Siksi että hän tekee pitempää päivää, ylimääräisen viikonlopun jne.

Naiset ovat tyypillisesti alempipalkkaisissa tehtävissä. Naiset tyypillisesti valitsevat työtehtävänsä ja opiskelunsa sen mukaan miten kiinnostavalta se heistä tuntuu. Miehet tähtäävät korkeaan palkkatasoon ja valitsevat sen mukaan ammattinsa ja tehtävänsä. Onko se väärin naisia kohtaan?

Ei ole mitään väärää siinä että ei tee pitkiä päiviä ja arvostaa vapaa-aikaa tai perheen kanssa vietettyä aikaa. Sen hinta on kuitenkin pienempi ansiotaso.

Johtavissa paikoissa ei naisia myöskään kovin paljon näy. Miksi? Todennäköisesti siksi että ne naiset joilla olisi edellytykset nousta johtaviin tehtäviin ovat nähneet miten raadollista suuren yrityksen johtaminen on. Valtataistelua, selkään puukotusta, YT neuvotteluja. Kaukana glamourista. Johtotehtävissä harvemmin istutaan Audin takapenkillä shamppanjaa siemailemassa vaikka niin voisi lehdistä päätellä.

Ei ole mitään vikaa siinä että arvostaa harmonisempaa työelämää. Sen hinta on on kuitenkin alempi ansiotaso

Kukin voi tehdä omat valinnat. Minkä ammatin valitsen - sen jossa tienaan hyvin vai sen joka kiinnostaa. Miten pitkiä päiviä teen - vai otanko vapaa-aikaa. Miten korkeaan tehtävään ja korkeaan vaatimustasoon ja palkkatasoon tähtään - olenko valmis siihen sotatantereeseen vai otanko harmonisen lähestymisen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat