Kommentit (8)

Arto

Jos olet yrittäjä, älä missään tapauksessa usko sitä, että paperit voi laittaa roskiin. Kaikki tulee säilyttää ainakin 10 vuotta, oli säilytysaika sitten mikä tahansa. Verottaja nimittäin saattaa ihan piruillessaan ryhtyä oikomaan viiden vuoden takaista verotusta ja vaatia tositteita, kun tietää melko varmasti, ettei niitä saa enää mistään. Lisäksi erilaiset viranomaiset voivat yhtäkkiä päättää, että olet asunut firmasi tiloissa, etkä kotona ja kotisi on saattanut olla vuokrattu pimesti jollekin, joten maksapa tuosta verot, sakot ja lisäverot kiltisti, jos et pysty todistamaan esimerkiksi lehtilaskulla, että olet tilannut päivä- ja viikkolehtiä kotiisi.

Mielisairaiden viranomaisten takia suomalaiset, kaikki fiksut, säilyttävät aivan joka ainoan paperilapun, koska koskaan ei tiedä milloin sitä tarvitaan. Nuo viranomaiset yleensä edustavat niitä puolueita, jotka vihaavat yrittäjiä siksi, että yrittäminen on amerikkalainen tapa ansaita rahoja ja palkkatuloveron kiertoa pääomatulojen muodossa. Nämä päästään vialla olevat kun saataisiin pois valtion ja kuntien hallinnosta, niin kotona voisi elää siten, ettei kaikkea mahdollista tarvitse säilyttää yhä päättömämpien viranomaiskyselyjen varalta.

Vierailija

No mä olen yrittäjä ja ei kyl käyny mieleskään et yrityksen papereita roskiin heittäsin...?? Eiköhän toi artikkeli tarkota iha niinku sitä paperia mitä postis tulee normi-ihmisille...tai siis sitä normi vapaa-ajan postia...

Terve vain

Vierailija kirjoitti:

No artikkeli olikin tietysti kirjoitettu nimenomaan yrittäjiä ajatellen.

Voi se viranomaisen mielivalta iskeä sinuunkin. Jos et pysty todistamaan jotain, olet syyllinen. Ja papereita ei välttämättä saa, jos et ole niitä säilyttänyt tai viranomainen on tehnyt virheen ja korjaillut sitä siten, ettei ole lähettänyt uutta päätöstä sinulle ja on poistanut vanhan järjestelmistään.

Kirjanpitäjä

Kirjanpitotositteet pitää säilyttää joko paperisina tai sähköisinä kuusi vuotta tilikauden päättymisvuoden lopusta, tasekirja kymmenen vuotta sanoo kirjanpitolaki.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat