Kommentit (3)

työsuojelua

Todellisuus on paljon raaempaa. Noita toimenpiteitä ei vain pysty tekemään kuin hyvin harvoin. Viimeinen "palaudu" on kaikkein absurdein - ei ole aikaa palautua jos tilanne on jo pitkällä. Työterveyshuolto on nykyisin suurelta osin vitsi, työnantaja ei maksa sellaista tasoa, joka oikeasti auttaisi. Pikemminkin uhraa ihmiset työnteon alttarille.

uusia ideoita stressinhallintaan

Ei kannata myöskään terveyttään vaarantaa, koska uupumuksen suosta nouseminen on vielä vaikeampaa kuin palautumisen harjoittelu. Kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kierteen katkaisuun ja siksi väsymyksen ehkäisyn ja stressinhallinnan keinoja kannattaa jokaisen miettiä vakavasti.Jos yhdessä vaan valitetaan työn raskautta eikä löydetä mitään ulospääsytietä, niin se johtaa uupumukseen.
Miten sitten löytyy aidosti apua esim työterveyshuollosta ja omista oivalluksista, niin siihen tarvittaisiin uusia ituja ja tietenkin myös rahaa ennaltaehkäisyyn mieluummin kuin pitkiin sairauslomiin.

Työssä kuormittunut

Älä tee itse kaikkea, hidastele, kysy voiko työkaveri auttaa, kerro muille että nyt on kiire, kerro etä työ vie kauan, älä ole hiljaa ja tee koko ajan nopeammin työtä jota et edes osaa tehdä nopeasti/kunnolla. Älä ota enempää vastuuta kuin jaksat kantaa. Työkaveri/pomo ei tiedä mitään väsymyksestäsi, jollet kerro. Eivät lue ajatuksia hekään. Ennen kuin voi mennä työterveyteen, täytyy ottaa asiat puheeksi työpaikalla ja uskaltaa keskustella asiasta syyttämättä ketään ja rupeamatta uhriksi. Toiset kuormittuvat nopeammin kuin toiset, syitä on paljon. Sekin kannattaa muistaa eikä vaatia itseltään liikaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat