Kommentit (8)

Masa

Suomessa on paljon yhteiskuntaan hyvin integroituneita pakolaisia ja siirtolaisia. Uskon, että monia suomalaisia kismittää nykytilanteessa se, että osa pakolaisista ei ole oikeasti pakolaisia, vaan järjestelmän hyväksikäyttäijä.  

Monet puolustajat vetoavat siihen, että niin suomalaiset vanhukset, lapset ja naiset lähtivät evakkoon Ruotsiin. Suomalaiset nuoret miehet jäivät puolustamaan maataan. Pitää myös muistaa se tosiasia, että suurin osa heistä palasi takaisin Suomeen sodan jälkeen. Minua häiritsee näissä "pakolaisissa" se, että naisia, lapsia ja vanhuksia on jätetty sodan armoille, kun taas nuudet miehet ovat lähteneet "evakkoon". Enkä usko sitä, että he ovat tulleet tunnustelemaan maaperää perhettään varten. Kyllä he ovat tänne tulleet ihan omista itsekkäitä syistä. 

Masa

Vielä jatkoa edelliseen. Uskon vilpittömästi, että siirtolaisia on meille pidemmällä aikajänteellä hyötyä, taloudellisesti. Hintataso, varsinkin palveluiden hinta kohtuullista, kenties tulemme näkemään ruoan hinnoissa jatkossakin reilua pudotusta...

pena yk

kotraan Masan kommettia ;

Minua häiritsee näissä "pakolaisissa" se, että naisia, lapsia ja vanhuksia on jätetty sodan armoille, kun taas nuorett miehet ovat lähteneet "evakkoon".

itse olleena lähi-idässä Miehet pitää Naisia koiraakin huonompana.... niin onko sitten ihme että nämä jättävät vanhukset ja Naiset rintamalle.

Suomi on liian sinisilmäinen näiden urhoollisten Mies pakolaisten suhteen,

Allu

Kirjoittaja on selkeästi ollut oikea pakolainen, joka lähti Vietnamista pakoon kommunistien sortovaltaa ja toisinajattelevien vainoa. Sieltä tulleet integroituivatkin pääsääntöisesti hyvin Suomeen.

Viime aikoina Suomeen tulleet ovat liikkeellä valtaosin muista syistä kuin vainon tai sortovallan takia. Valtaosa tulijoista on lähtöisin Somaliasta ja Irakista. Suomeen on tullut ihmisiä sieltä jo aiemminkin. Heidän osaltaan ainakaan työllisyysluvut ja rikostilastot eivät näyttäisi ilmentävän sopeutumista ja vastaanottajamaalle koituvaa hyötyä. 

Maahanmuuttoaalto Eurooppaan viimeisen kuukauden aikana alkoi Turkin päästettyä ihmiset liikkumaan laittomasti Kreikkaan Kosin saaren kautta, jolloin he pääsivät vapaan liikkuvuuden Schengen-alueelle. Tulijoita on kyllä aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin. Nykytilanne ei voi kuitenkaan olla ns. uusi normaali. Pelkään, että maahanmuuttokriisi tuo mukanaan koko joukon vaikeampia kriisejä. Niitä ratkaistessa Eurooppa tuskin jaksaa pitää enää ääntä Venäjän valloituspolitiikkaan Ukrainassa ja kuka tietää, missä muuallakin - pian.

Pentti H

Aasiasta tulleet pakolaiset ovat AINOA ryhmä jotka tekevät sitä työtäkin (enkä ole ainoa joka on tätä mieltä) eivätkä jää yhteiskunnan eläteiksi, näitä ihmisiä kunnioitan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat