Palkoista ja peruspalveluista voi leikata maahanmuuttajien hyväksi

Ilse Vitkalaukka

Olen niin kyllästynyt siihen ainaiseen raharuikutukseen puhuttaessa maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista. Meillä Suomessa on asiat niin hyvin, että meidän sopii kyllä leikata palkkojamme ja peruspalveluitamme, että saamme humanitaariset velvollisuutemme hoidettua. Mitä siitä, jos otamme lisää valtiolle lainaa? Niin kauan kuin lainaa vaan saa, kannattaa ottaa kaikki, mitä annetaan. Ajatelkaapa, kuinka onnellisiksi me voimme tehdä nämä hirveyksiä hengenhädässään pakenevat ihmisraukat. Se on sijoitus, joka kannattaa.

Kommentit (1)

Eliisa L

On hienoa, että maailmassa on sopimuksia turvapaikan saamiseksi, jos joku joutuu vainotuksi. Moni Neuvostoliitosta loikannut toisinajattelija osasi takuulla arvostaa länsimaasta saatua turvapaikkaa, joka mahdollisti myös  monessa suhteessa paremman elintason.

On myös hienoa, että meissä suomalaisissa on auttamishalua ja kykyä tehdä se myös käytännössä. Pääministerin paljon puhuttu päätös antaa ylimääräinen asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön oli esimerkki, jota useat ovat seuranneet. Aidointa auttamishalua on henkilökohtainen auttaminen ja omastaan antaminen toisen hyväksi.

Maailma on kuitenkin paikka, jossa hyvyys ja rehellisyys eivät ole aina itsestäänselvyyksiä. Suomeen hakeutuneille turvapaikanhakijoille on luvattu monenlaista hyvää, mm. välittömästi myönnettävä turvapaikka ja oleskelulupa runsaine taloudellisine etuineen. Irakilaisia ja somalialaisia parempaa elämää etsiviä on huijattu ihmissalakuljettajien toimesta. En kuitenkaan erityisemmin sääli heitä, jotka eivät oikeasti täytä edellytyksiä turvapaikan saamiseksi. Heistä moni on liikkeellä vain hyötyäkseen turvapaikkasopimuksista sekä suomalaisten hyväntahtoisten auttajien työstä, lahjoitustavaroista ja rahoista.

Kun nämä hyväksikäytetyt hyväksikäyttäjät ja heidän hyväntahtoiset auttajansa jonakin päivänä joutuvat kohtaamaan karut tosiasiat, on se varmasti hyvin tuskallista. Parempi olisi ollut, että koko ihmisen hyvyyteen uskoa nakertava tapahtumaketju olisi jäänyt tapahtumatta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat