Sivut

Kommentit (32)

Järki kadonnut

"Suomalaisten tiedotusvälineiden toimintatapoihin ei kuulu asioiden vääristeleminen tai tietojen salaaminen ihmisiltä."

Johan vitsin murjasitte :D

ZsaZsa

Minusta tärkeintä olisi, että pyrkii ajattelemaan itse. Kun asioista on keskenään ristiriitaisia tietoja, kannattaa perehtyä niihin usealta kantilta. Esimerkiksi maahanmuutto on poliittinen kysymys, jossa on erilaisia intressiryhmiä. Myös naistenlehtien toimittajilla on usein poliittisia vaikuttimia.

Tällä hetkellä kannattaa suhtautua kriittisesti kaikenlaiseen maahanmuuttajien maineen kirkastamiseen liittyvään tietoon. Ei ole normaalia, että saamme joka päivä kuulla, kuinka hyviä maahanmuuttajat ovat ja kuinka heistä on vain hyötyä. Samat tahot usein leimaavat toisin ajattelevia. Näiden usein julkistenkin tahojen toiminta muistuttaa maahanmuuttoon sairaalloisen kielteisesti suhtautuvien yksilöiden ja tahojen toimintaa. Näin ei pitäisi olla. Kyllä ihmiset osaavat itse ajatella. Esimerkiksi YLE:n maahanmuuttojournalismi tuntuu muistuttavan hyvin läheisesti aikanaan Neuvostoliittoa käsitellyttä journalismia.

Itse olen menettänyt luottamukseni vasemmistolaisiin ja vihreisiin toimittajiin ja tahoihin ja näiden värväämiin asiantuntijoihin, joita usein pyydetään vakuuttamaan kansalaisia milloin mihinkin poliittiseen kysymykseen liittyen. Nykyisin yhä useammin maahanmuuttoon.

Heidi Lehterä

Erinomainen kommentti käyttäjältä ZsaZsa. Medianlukutaitoa olisi suotava olla kaikilla, mutta aina se ei mene niin. Tässä maahanmuuttokysymyksessä niin ääripäät oikealta sekä vasemmalta syyllistyy ylilyönteihin. Pikkumedia MV-lehti ja monet pikkupropagandaistit heittelevät ilmoille yliliioiteltuja tai valheellisia juttuja, mutta vihervasen tekee taas tätä maahanmuuttokriittisen joukon mollaamista todella röyhkeästi ja täysin hyväksytysti ihan suurimmissa valtamedioissa, joka kertoo tiedätte kyllä mistä. Eihän tässä ihan tasan puntit mene. Tämän kyseisen uutisen otsikkoa olisi myös syytä hieman muuttaa, kun ei ole pelkästään rasistisia nettihuhuja, TOINEN ÄÄRIPÄÄ TEKEE AIVAN SAMAA, MUTTA LAMPAAN VAATTEISSA.

Mika Nieminen

Kun Iltasanomat vaikenee tai estää keskustelun, on aihe erittäin vahingollinen suomalaisille veronmaksajille. Esim. syyrian "pakolaisten" aiheuttama lasku on 1 000 000 000 euroa, ja Iltasanomat vaikenee. Tietenkin vaikenee.

mika

Ja kaikki mitä yle, hs, il ja is on totta? Kaikki pakolaiset on kiitollisia nöyriä ja kilttejä herrantelttuja, eikä aiheuta mitään ongelmaa. Nykyään jos ihminen kertoo totuuden pakolaisten aiheuttamista ongelmista on automaattisesti rasisti. Hyvin menee sananvapauden kannalta ja silleen.

ökkelis

Mutta mielenkiintoista, kun maahantulijat ovat valtamedian mukaan täysin virheettömiä.

Miten ylipäätänsä heidän on tullut lähdettyä pois lähtömaastaan, jos kaikki ihmiset ovat siellä virheettömiä.  Ja sitten hakeutua tänne totaalisesti virheellisten ihmisten maahan.

juukajoki

"MV-lehdessä, jonka lähes kaikki ulkomaalaisjutut ovat joko pahasti vääristeltyjä tai suoranaisia valheita."

Minkälaiseen otantaan tämä "tieto" perustuu? Suurin osa MV-lehden jutuista on ihan muista uutislähteistä peräisin. Sitten on pieni osa kansalaisaktivismia ja kansalaisten omaa tutkivaa journalismia ja kokemuksia.

Olen seurannut lehteä nyt koko vuoden, melkein alusta lähtien. Tänä aikana siellä on ollut noin 3 facebook huhua, mille ei myöhemmin löytynyt muualta todisteita. Eli ei voida mitenkään puhua, että valtaosa olisi valheita.

filosofi

"Suomalaisten tiedotusvälineiden toimintatapoihin ei kuulu asioiden vääristeleminen tai tietojen salaaminen ihmisiltä."

Lähdekritiikki vain tuntuu olevan 0. Kaikki ulkomaalaisten tarinat tunnutaan esitettävän välittömästi totena niitä kyseenalaistematta. Kun mediassa esiintyneiden turvapaikanhakijoiden omat facebook-sivut kertovat toista mitä haastattelijoille kertovat ja toimittajat ei tätä mitenkään kyseenalasta on uskottavuus mennyt. Kun esitetään uutisena toisen osapuolen kertomus ilman faktojen tarkistusta on uskottavuus mennyt. Halussanne tuntea itsenne hyviksi ihmisiksi ja vältellessänne kiusallisia faktoja olette itse luoneet MV-lehden ja mikä pahinta, olette vähentäneet kansalaisten luottamusta perinteisen median objektiivisuuteen.

K_I

Aika jännä että varoitellaan vain turvapaikanhakijoita koskevista negatiivisista uutisista muttei puhuta siitä miten ylenmääräsesti tulee medialta koko ajan suoranaista propagandaa että "kaikki tämä on vain hyvästä ja vaikuttaa myöhemmin positiivisesti suomen talouteen." tai "kaikki toisinajattelijat eli maahanmuuttokriittiset on rasisteja." No, ovatkos ne somalit vaikuttaneet positiivisesti suomen talouteen, niitä kun tuli silloin jokunen vuosi sitten tänne paljon ja tännehän suurin osa jäikin asumaan eikä palanneet somaliaan takaisin vaikkei siellä enää mikään kriisi ole.

Köyhä

viimeaikoina on tullu huomattuu että alkaa pikkuhiljaa valtamedia tajuumaan sen että ei meitä kansalaisia noin vaan kusetetakkaan, ja sitten alkoivat tämäntapaiset uutiset jotka mustamaalaavat MV-lehteä ja ns "rasisteja/äärioikeistolaisia" jotka eivät saisi mielipidettään sanoa

Jorma Isotalo

Ja mihin voi luottaa, ei ainakaan iltapäivälehtien lööppeihin, eikä muihinkaan median julkaisemiin tietoihin. Media on nimittäin, ilman selityksiä, sen ison rahan talutusnuorassa. Toisin sanoen, kenen lauluja laulat sen leipää syöt. Eikä vaihtoehtoja ole. Jos käsketään kirjoittaa juttu maahanmuuttajista ja heidän kohtelustaan, sellainen juttu kirjoitetaan. Jutussa kaikki vain kannattavat turvapaikan hakijoita ja kaikki toivottavat tervetulleeksi. No itse jutussa jo kerrotttiin miten voi erottaa huhun todellisuudesta, joka tuntuu huhulta se yleensä myös on sitä.

ilmo

Katsokaapa vaan tuota valtamedian touhua, niin kylläpä sekin melkoista propagandaa suoltaa ja uutisoi. Sen vuosi on hyvä että on toiseen suuntaanki propagandaa tarjolla. Pitää vaan itse vetää raja, mihin uskoo. Suomen valtamedia julkaisee jatkuvasti muunneltua totuutta

ilmo

Katsokaapa vaan tuota valtamedian touhua, niin kylläpä sekin melkoista propagandaa suoltaa ja uutisoi. Sen vuosi on hyvä että on toiseen suuntaanki propagandaa tarjolla. Pitää vaan itse vetää raja, mihin uskoo. Suomen valtamedia julkaisee jatkuvasti muunneltua totuutta

macsek
Seuraa 
Liittynyt29.9.2015

En oikein ymmärrä, millä silmällä nämä "valtamedioita" arvostelevat kommentoijat niitä lukevat. En minä lue maahanmuutosta kertovista uutisista mitään ylistelyä tai palvontaa tai hehkutusta. Paremminkin toimittajat yrittävät esittää nämä ihmiset ihmisinä, joilla on kokemuksia, odotuksia ja toiveita, monia erilaisia. Osa heistä voi tietenkin olla roistoja ja huijareita, osalle heistä voi esimerkiksi sukupuolten tasa-arvo suomalaisessa yhteiskunnassa osoittautua ylivoimaisen vaikeaksi hyväksyä, kaikki toiveet uudesta elämästä Suomessa eivät varmaan toteudu. Mutta siitä, miten tämänhetkisen pakolaiskriisin Suomeen tuomat ihmiset tänne asettuvat, ei vielä voi sanoa mitään varmaa, ja tässä tilanteessa on tärkeää, ettei ainakaan tuhota näiden ihmisten kotoutumismahdollisuuksia levittelemällä ennakkoluuloja ja perättömiä juoruja, joille näkyy olevan loputon kysyntä.

Eihän tässä ole siitä kysymys, että jotkut punavihermädättäjäsuvakit tänne kiihkomielin haluavat kiskoa Lähi-Idän ja Afrikan ihmisiä siksi että ne ovat niin söpöjä ja ihania. Vaan siitä, että nyt on menossa humanitaarinen kriisi ja ihmiset pakenevat henkensä edestä, ja että Suomi on kansainvälisin sopimuksin sitoutunut ottamaan tänne osan näistä ihmisistä. Ja myös siitä, että nämä tulijat ovat IHMISIÄ niin kuin me. Osa kenties roistoja (ja niihin voidaan silloin soveltaa ihan samoja Suomen lakeja kuin kotimaisiinkin roistoihin), suurin osa tavallisia ihmisiä jotka haluavat elää rauhassa.

Enkä myöskään ymmärrä, mihin tämä "no kun valtamediatkin valehtelevat" oikein perustuu. En ole näissä kommenteissa nimittäin nähnyt yhtään valtamedioiden väitettä osoitettavan valheeksi. Korkeintaan siinä voi olla totuuden siemen, että mahdollisten maahanmuuttajarikollisten maahanmuuttajataustaa ei uutisoida, niin kuin taannoisen Tapanilan raiskaustapauksen yhteydessä kävi. Ja jos näin tehdään, se johtuu juuri siitä, mistä tässäkin jutussa kerrotaan: rasismista, joka panee ihmiset uskomaan ja levittämään ja paisuttelemaan kaikkea ikävää, mitä maahanmuuttajista kerrotaan.

"Valtamediat" ja niiden asiantuntijat toki voivat olla väärässä. Mutta oikeiden lehtien ja YLEn toimittajat esiintyvät omilla nimillään, niiden toimintaa valvoo Julkisen sanan neuvosto, ja ne voidaan, ihan oikeasti, vetää tilille valheiden levittämisestä. MV-"lehden" nimettömät juorut tai tuttavantuttavantuttavan somejutun jakamisetko sitten olisivat luotettavampaa tietoa? Rasistista urbaanilegendaa levitetään jopa maasta toiseen aivan tarkoituksella.  (Juuri äsken näin tuon "maahanmuuttajat tunkevat kauppaan noin vain ilmaiseksi ottamaan tavaraa" -tarinan Itävallassa levitetyn version. Paikallisten oikeistopopulistien somessa jakama juttu on perätön, vakuuttavat kyseisten supermarkettien edustajat.
https://www.facebook.com/HCStrache.negativ/photos/a.108791789177688.5509... .)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat