Miksi Israel on onnistunut rakentamaan toimivan ja menstyvän yhteiskunnan Lähi-Itään?

Salla

Olen usein ihmetellyt Lähi-Idästä tulevaa siirtolaisvirtaa ja arabimaiden virallisesti lausumaa tavoitetta tuhota Israel. Miksi Israelin ympärillä tuntuu olevan enimmäkseen sekasortoa ja terrorismia harjoittavia ihmisryhmiä? Eivätkö nuo muut maat ja kansat halua itse saavuttaa sitä, mitä Israel on saavuttanut? Miksi he lähtevät vaatimaan osaansa Euroopan menestyksestä? Jos Israel on pystynyt menestymään tuolla alueella, eikö sen pitäisi olla mahdollista muillekin? Miksi juutalaiset osaavat olla tappamatta toisiaan suuremmissa määrin?

Kommentit (2)

Ulla Bulla

Eihän tuossa mitää ihmettelyä tarvita. Ihan sama asia on kyseessä kuin Suomen ja Venäjän välillä. Toisessa maassa valtaosa kansasta arvostaa rehellisyyttä, yritteliäisyyttä ja pragmaattisuutta. Antakaa tulosten kertoa, kummassa?

Yksilöt ovat erilaisia ja niin ovat muuten kansatkin. Ainakin noin keskimäärin. Menestys kasautuu, kuten myös huono-osaisuus.

Ella Murtoluoma-Castren

Vastauksena kysymykseen: Siksi, koska Israel on pitänyt maahanmuuttopolitiikkansa tiukkana, eikä ole sallinut sen saman aineksen, joka nyt on Eurooppaan pesiytynyt, pesiytyä Israeliin ja tuhota sukupolvien kovalla työllä ja verellä aikaan saatuja tuloksia. He kyllä tietävät, mitä kuseinen aines tuo mukanaan. Eihän heidän tarvitse kuin katsoa ympäröiviä maita.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat