Kätilö -elokuva oli omituinen katsomiskokemus

MN

Miksihän sinänsä kauniiseen rakkaustarinaan piti liittää kummallisia historiaan perustumattomia asioita, kuten siviilien vankileiri Suomen rintamalla, jossa vangeille tehtiin julmia lääketieteellisiä kokeita natsitohtori Mengelen tapaan?

Neuvostoliittolainen sotavanki olikin sitten saanut marttyyrin roolin...

Mieleen tulee kaksi selitystä. Venäjä on sponsoroinut elokuvan tekoa osana nykyistä propagandataisteluaan. Toinen vaihtoehto on ihan vaan sellainen, että punaisesta Kemistä kotoisin oleva kirjailija on omaksunut lähiympäristöstään ajatusmalleja, joissa saksalaisille on varattu aina konnan rooli. Ja koska Lapin polttaminen ei ole tarpeeksi suuri rikos, on pitänyt sepittää historiaa uudelleen ja tuoda Lapin rintamalle fiktiivinen elementti siviilivankileireistä ihmiskokeineen.

Oikeassa elämässä, kun puna-armeija marssi Berliiniin länsivaltojen kukistettua natsi-Saksan, toteutettiin puna-armeijan toimesta maailman suurin joukkoraiskaus, jota Venäjä edelleen juhlii suurena voitonpäivänä. Tätä ei useinkaan tuoda esiin saati sitten tuomita, kuten natsien hirmuteot. 

Elokuvassa oli toki hyvääkin. Kauniita maisemia, hienoja roolisuorituksia, kuten Tommi Korpelalle ja olihan ydintarinakin kahden ihmisen rakkaudesta sodan melskeissä varsin kaunis.

Kommentit (1)

Salla

Sofi Oksasen tuotannon historiallinen todenmukaisuus on mielestäni paljon vakuuttavampaa. 

Ihan mielenkiintoinen näkemys, että Kätilön tarinan asetelma olisi Venällä myönteinen. Eipä tuo olisi ensimmäinen kerta kun itäinen naapurimme vyöryttää propagandaansa kulttuurin kautta...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat