Kommentit (15)

Heya

Ja millä rahalla Mörttinen maksaisi asumisensa, autonsa, lastensa kulut, terveydenhuoltonsa jne? No, aviomiehensä rahoilla, tietenkin!

Keine Hausfrau

Entisenä EK:n johtajana ja Nordean pääekonomistina on hyvä päästellä tälläisiä elitistisiä möläytyksiä töihin menosta hintaan mihin hyvänsä. Valitettavasti meille tavallisille perinnöttömille  tallaajille se ei ole vaihtoehto, jolla eläisi Suomessa, ei vaikka ottaisi 3 kpl 450€ töitä. EK kiittää - saisivat yhteiskunnalta taas uuden tulonsiirron yrityksille, kun yksilön asumis- yms. sosiaalituet maksaisivat muut veronmaksajat. Rouvan 2013 verotettevat tulot olivat 331 969€. 

Peace

On se kumma, että silti tämän ladyn kaltaisille kermaperseille ei mikään palkka tunnu olevan tarpeeksi! Ja Saksasta voisin kuvitella että niitä 450€ töitä on suunniteltu kotirouvien puuhasteluksi, siinä maassa kun vieläkin äidin tehtävä on monessa perheessä olla kotona ottamassa lapsia koulusta vastaan. Siellä myös miehen palkkatulot ovat ainakin vielä joitain vuosia sitten vaikuttaneet puolison eläkkeeseen. Paha näitä on suoraan verrata, kun kaikki riippuu kaikesta. Palkat, hintataso ja sosiaalietuudet ovat kaikki kokonaisuus, missä on monenlaisia syy-seuraus suhteita

Peace

Ai niin, hyvähän se olisi tehdä orjapalkalla duunia kun säästötilillä köllöttäisi taviksen parinkymmenen vuoden tienestit.

Ei muuta kuin investoimaan vaan hyvät yrittäjät. Sitä ei duunarin lisät estä vaan teidän oma ahneus kun jokainen irtoava euro pitää ottaa ulos osinkoina.

Voittoa tuottavat firmat eivät todellakaan mieti nokkaansa pidemmälle vaan johtajia ja omistajia riivaa hillitön "mulle heti kaikki"-sairaus, jonka vaivaamat eivät investointeihin paljon panosta. Yhteisöverohan alennettiin ennätysalhaiseksi kun sen muka piti kannustaa investointeihin. Miten kävi? Osinkojen summa nousi juuri samassa suhteessa kuin valtion verotulot tippuivat. Firmat ja johtajat eivät ajattele maan parasta, eivätkä puhalla yhteen hiileen, mutta vaativat sitä duunarilta.

Mamma Mia

Että pistää vihaksi moinen sonta! Voitaisiinko ottaa sitten Saksasta myös yhteisöveron prosentti eli se prossa, millä firmojen VOITTOA verotetaan. Ja voitaisiinko kopioida myös irtisanomissuoja ja palkkataso!  Suomessa mennään yhteisöverossa 20% prosentilla, vaikka pääministerin mukaan valtion kassassa pohja näkyy ja rahaa pitäisi saada. Saksassa yhteisövero on 29,5% ja Ruotsissakin se 22%. Ja irtisanomissuoja on parempi sekä Saksassa että Ruotsissa. Että jos jotain kopioidaan, niin kopioidaan sitten muutakin kiitos! Ja toimittajatkin voisi vähän ottaa selvää, eivätkä vain aina peesata perässä!

Ei voi kuin ihmetellä, että rouva on niin typerä, että tässä maan tilanteessa möläyttelee tällaisia ihan ääneen!

asdf

Menisi töihin 450 euron kuukausipalkalla, miksi hänelle sitten maksetaan yli 27000 euroa kuukaudessa. Pienituloisilta leikataan mutta suurituloisille maksetaan ylisuuria palkkoja.

Katja Sallinen

Kehotan elämään yhdentalouden vuokra-asunnossa tuolla rahalla kokeeksi. Useimmat esimerkiksi Helsingissä asuvat ovat yhden henkilön talouden yksikköjä. Ja jos aikoo elää normaalin tason elintasoa, pitäisi käydä neljässä 450 euron työssä. Voisi myös laskea saako valtio verotuloa paljonkaan.  Huutelu, että tällä rahalla voisi elää, on typerää,sillä Suomen 5. milj. kansan elinkustannukset ovat korkeat maan ollessaan suurten markkinatalouden laitamilla verrattuna Saksan 80 milj. kansaan, jos poikotissa oleva Venäjää ei saa laskea mukaan. Eikö eliitti, jolla on omistuksessa asunto, tajua, että vuokrat ylittävät 450 euroa jo pahvitalossakin, joka tehtiin halvalla ja joka pitää sanerata pian ennen kuin homehtuu tai romahtaa. Sopii kokeilla.   

J. Miettinen

Tehän varmaan tiesitte sellaisen seikan, että Suomessa ei pysty elämään 450 eurolla kuukaudessa. Tiesittehän?

Tämä tarkoittaa sitä, että 450 euron palkan päälle tarvitaan liuta tukia. Sillä ei makseta vuokraa, ruokaa, sähkölaskua, terveydenhoitoa eikä liikkumista.

450 euron työpaikat ovat veronmaksajien rahoilla tuettua liiketoimintaa. Firma, joka maksaa 450 euroa palkkana saa puoli-ilmaisen työntekijän, ja toisen puolen hänen palkastaan maksavat ne työntekijät, jotka saavat kunnon palkkaa.

Mikään järkevä yhteiskunta ei voi pyöriä niin, että firmat saavat tällaista tukea veronmaksajilta. Niiden pitää maksaa kunnon palkkaa.

Työtön pätkätyöläinen

Kuka väittää, etteivät työttömät muka tekisisi vapaaehtoistöitä ja kaikkea muuta hyödyllistä? Ei todellakaan makailla jouten kattoon sylkien. Vapaaehtoistöiden suhteen pitää vaan olla varovainen, ettei joudu kahvinkeitosta puolen vuoden karenssille. Myöskään opiskelut tai harrastukset eivät saa ylittää tiettyä viikkotuntimäärää tai taas rangaistaan työttömyysetuuden lopettamisella. Kyttäys ja rankaisutoimet opettavat kantapään kautta työttömiä pysyttelemään hissukseen neljän seinän sisällä.
Lisäksi tiedoksi, että Helsingistä ei saa 450€/kk:ssa minkäänlaista vuokra-asuntoa. Asumisen lisäksipitäisi vielä syödäkin, sillä puolta työpäivää ei kai saa käyttää leipäjonossa seisomiseen työnantajan piikkiin? Vai maksaako työnantaja myös puhelimen, vaatteet ym. jokapäiväiset välttämättömyystarvikkeet omasta pussistaan? Eikös orjille kuulu täysi ylläpito isänniltään?
 

kiira Laukea

siinä vaihees ku ihminen sanoo että sillä sekoaa pää jos ei tee mitään. Siinä vaiheessa kun yksinolo ja oman itsensä kuunteleminen ja paikoilleen  pysähtyminen on kirous, siinä vaiheessa pitää ihmisen miettiä kuka hän on ja mitä hän pelkää ja kuinka monta on satuttanut pelätessään itseään. Siinä vaiheessa jonkun toisen täytyy herätä ja miettä miten iisensä kadottaneet ihmiset voivat johtaa tätä maailmaa?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat