Kommentit (5)

M1kk0

Toisella 120 000 asunto ja toisella 300 000 = Asuntojen hintaero pysyy tai jopa suurenee, joten Joensuussa olisi sijoitettava joka kuukausi useita satoja euroa mainittuihin rahastoihin saavuttaakseen saman varallisuuden loppupeleissä kuin Helsingissä. Lisäksi asunnon myynti on (valitettavasti) täysin verovapaata tuloa, kun taas rahastot rahastaa verottaja kovalla kädellä.

VJ

Milläköhän matematiikalla ja veroprosentilla 2540e/kk bruttopalkasta saadaan 2267e/kk nettopalkka? 2540e/kk tienaavalla veroprosentti kuuluisi olla 17,5%, joten nettopalkaksi jää 2095,5e/kk. 2267e/kk nettopalkalla veroprosentti olisi 10,1%.

"Kuutisen vuotta sitten Itä-Helsingistä" taitaa olla Aurinkolahtea, ja jos 300 000e maksoivat niin hinnat on siellä nousseet railakkaasti. 96m^2 kolmio on jotakuinkin 380 000e arvoinen tällä hetkellä. "Elämme köyhyydessä, nyyh" yeah, right.

Kodinonni

Molemmat tehneet yhden perustavanlaatuisen virheen taloutensa hoidossa. Kummallakaan ei ilmeisesti minkäänlaista sijoitussalkkua tai talletusrahastoa eikä ainakaan mainintaa että olisivat lapsilleenkaan sellaista osanneet laittaa. Sellainen pitäisi olla jokaisella, mieluummin jo vanhempien laittamana vaikka pari kymppiä kuussa rahastoon tai viimeistään sitten kun aloittaa työt. Joka tapauksessa ennen perheen perustamista pitää perustaa sijoitussalkku, josta voi sitten nostaa rahastotuottoja tai osinkoja lisätuloiksi pienituloisissa ja suurituloisissa elämänvaiheissa. Tämäkään maa ei ilman rahoitussektoria pyöri eikä pyöri nykyisen kaltaisella kalliilla tulosiirtosysteemillä ja sen pyörittämiseksi tarvitaan enemmän pienisijoitustoimintaa.

Vierailija

Totta molemmat ylemmät kommentit. Asuminen on silti osa elämistä, ja jos haluaa hankkia omistusasunnon eikä maksaa kalliita yksityisiä vuokria tai täyttää muutenkin täpötäysiä kaupungin vuoka-asuntojonoja, se nyt vaan maksaa eri summan eri kaupungeissa. Ja kalliimmassa kaupungissa jää rahaa vähemmän muuhun. Ei se asunnon arvonnousu paljon arjessa lämmitä, kun sitä ei pääse realisoimaan. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat