Artikkelista: Kristiina Komulainen jätti Jehovan todistajat

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Ihana huomata, että Kristiinan perhe on seisonut hänen takanaan senkin jälkeen kun päätös on tehty, että hän ei halua enää olla Jehovan todistaja. Wau!

Vierailija

Meitä saman kokeneita on käsittämättömän paljon suhteessa Jehovan todistajien jäsenmäärään (nyt noin 20 000 Suomessa). Harva ns. tavallinen ihminen voi edes kuvitella, minkälaisen rääkin Jehovan todistajista eroava tai erotettu joutuu käymään läpi. Useimmat joutuvat turvautumaan mielenterveyspalveluihin selvitäkseen kriisistä. Mutta ei niin pahaa etteikö jotakin hyvääkin: useimmat elävät kriisin jälkeen hyvin tyytyväisenä täysipainoista elämää, vaikka ystävät ja usein myös perhe onkin kääntänyt tyystin selkänsä. Terv. jo 10 vuotta vapaudessa

Vierailija

Hieno kuvaus! Lahkosta lähtevien kokemus on universaali ja siihen liittyvät ihan samat vaiheet hyvin monella. Samoja asioita muistan itsekin aikoinaan pohtineeni ennen eroa.

Kristiinalla on käynyt onni, kun perhesuhteet myös Jehovan todistaja -äitiin ovat säilyneet. Jehovan todistajat nimittäin tuomitsevat ne, jotka pitävät yhteyksiä eronneisiin ja erotettuihin sukulaisiinsa, olipa kyseessä vaikka oma lapsi, veli tai sisar.

Tsemppiä Kristiina ja aurinkoisia kevätpäiviä!

Vierailija

Kristiinan kertomus ei ole ikävä kyllä ainutlaatuinen, mutta hienoa että tunnettu ihminen tulee rohkeasti esiin kokemuksensa kanssa. Tämä juttu varmasti tavoittaa monta muuta, jotka kärvistelevät saman asian kanssa.

Kristiina sai apua ystäviltä, ja se on hienoa. Nykyisin on olemassa myös vertaistukea, jossa entiset lahkolaiset keskustelevat tuoreempien lähtijöiden kanssa. Toipumisapu Kartetut kouluttaa ihmisiä juuri tähän tukityöhön. Jos yhdistys olisi ollut olemassa jo aiemmin, ei Kristiinallakaan olisi mennyt kymmentä vuotta toipumiseen.

http://kartetut.org/

Mutta yhtä kaikki, onnea Kristiinalle ja kaikille muillekin, jotka toipuvat lahkojen aiheuttamista traumoista.

Vierailija

Anonyymi, joka pitää Kristiinaa julkisuushakuisena ja mustamaalaajana vaikuttaa siltä, että itsekin kenties elää jonkun tietyn maailmankuvan linssien takana, joka kieltää arvioimasta rehellisesti erilaisia maailmankuvia.

Tässä jutussa ei ollut kyllä lainkaan mustamaalausta. Jokainen sana voisi olla myös minun suustani, ihmisen, joka on käynyt saman prosessin läpi Kristiinan tavoin.

Mikään luopio ei eroamisen jälkeen tarvitse olla, jos kokemustensa jälkeen rakentaa oman elämänsä sellaiseksi, että pystyy olemaan itselleen rehellinen ja kokee elävänsä aitoa elämää.

Jehovantodistajuuden jälkeinen prosessi on pitkä, mutta parhaimmillaan erittäin palkitseva!

Voimia kaikille kanssasisarille ja -veljille, jotka ovat uskaltaneet tehdä radikaalin ratkaisun ja eronneet. On turha pysyä uskonnossa, jonka elämänarvoja ei pysty hyväksymään!

Vierailija

Kirjoita tähän kommenttisi
Kristiinan mukaan Jehovan todistajat ovat tarkkoja siitä, miten he elävät, sillä he uskovat suuren tuhon hävittävän maailmasta väärä­uskoiset.

-Näin Raamattu opettaa
Daniel 2:44 Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti,

- Raamattu on samaa mieltä kuin Jehovan todistajat. Tämän maailaman valta tulee vaihtumaan ja Jumalan viholliset tuhotaan.
Daniel. 2:44 Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti,

Kristiinaa hämmensivät Jehovan todistajien käsitykset esimerkiksi naisten ja miesten rooleista. Aatteessa uskotaan, että mies on perheen pää ja vaimon tehtävä on tukea tämän ratkaisuja.

- Komulainen on taas väärässä. Raamattu opettaa näin, ja Jehovan todistajat uskovat Raamattuun.
1.Korinttilaisille.11:3 Mutta tahdon teidän tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, mutta mies on naisen pää, kun taas Jumala on Kristuksen pää.

Vierailija

Kirjoita tähän kommenttisi
Uskonnon mukana katosivat myös monet ystävät. Kadulla tutut Jehovan todistajat eivät enää tervehtineet, vaikka Kristiina olisi moikannut.

- Raamattu antaa tähänkin vastauksen. Ihminen joka on etotettu/eronnut, voi alkaa tuomaan omia ajatuksiaan eikä Jumalan ajatuksia seurakuntalaisille.
2.Johannes 4,9,10,11
4 Iloitsen suuresti, koska olen todennut eräiden lastesi vaeltavan totuudessa, niin kuin saimme Isältä käskyn.
9 Kenelläkään, joka tunkeutuu edelle eikä pysy Kristuksen opetuksessa, ei ole Jumalaa. Joka pysyy tässä opetuksessa, sillä on sekä Isä että Poika.
10 Jos joku tulee luoksenne eikä tuo tätä opetusta, niin älkää koskaan ottako häntä vastaan kotiinne tai sanoko hänelle tervehdystä. 11 Sillä se, joka sanoo hänelle tervehdyksen, on osallinen hänen pahoihin tekoihinsa.

Vierailija

Todella hyvä et Kristiina uskaltaa julkisesti tuoda asian julki. Eikä todellakaan ole mitään mustamaalaamista....ennemminki suojelua Äitiä kohtaan,et ei liian raakasti kerro totuutta. Minulla myös kokemusta vastaavasta,mut ei ole onneksi kukaan hyljänny. Eihän me sille voi mitään mihin perheeseen synnymme. Tsemppiä Kristiina :))))))

Vierailija

Oli ilo huomata että juttu oli asiallisesti kirjoitettu ilman turhaa skandaalin hakua. Jehovan todistajia ei oltu kaikkia leimattu yltiö pahoiksi ihmisiksi. Oltiin onnistuttu kertomaan ihmisen kokemus ilman turhaa noita vainoa.

Vierailija

Lukiessa noita kommentteja tuli vaan mielen se Jeesuksen mukaan tärkeä asia: Rakasta lämimmäistä niinkuin itseäsi...Se ei ilmeisesti ole muotia nykyisin, tärkeämpää on noudattaa jonku henkilön keksimiä oppi kappaleita ja osittaisia poimintoja. Surullista. Ei ihme jos ei ihmisiä kiinnosta lähimmäisen rakkaus tuossa muodossa. Tsempiä vaan Kristiinalle ja toivottavasti hän tapaa elämässään myös niitä "epämuodikkaita" ihmisiä jotka vielä uskovat lähimmäisen rakastamiseen ja kunnioittamiseen uskonto kunnasta huolimatta..

Vierailija

Kuten Ninha jo totesi, raamattua voidaan tulkita hyvin hyvin monella tavalla. Monelle kiihkouskovaiselle tulee tosiaankin erittäin tärkeäksi oppien täsmällinen noudattaminen sen sijaan, että toteuttaisiin Jeesuksen tärkeintä opetusta lähimmäisenrakkaudesta.

Ymmärrän sen, että kukaan tuskin haluaa olla tekemisissä sellaisen kanssa, joka hyökkää omia vakaumuksiaan vastaan, mutta "eksyneen lampaan" kohdalla ihmettelen suuresti todistajien tapaa hyljätä omat verisukulaisensa. Tästä on todellinen rakkaus kaukana, sanoo raamattu mitä sanoo. Käytäntö muistuttaa enemmän fariseusten tapaa rukoilla ja tehdä hyviä tekoja näyttävästi vain siksi, että kiillotettaisiin omaa kuvaansa.

Joka tapauksessa, keskustelu on mennyt sivuraiteille. Sanoo raamattu tai todistajat mitä tahansa, on äärimmäisen rankkaa selviytyä Kristiinankin kokemista hylkäämisistä ja maailmankuvan romahduksesta. Hän ei lapsena ole voinut uskontoaan valita.

Entisissä todistajissa on paljon myös niitä, joiden vanhemmat oikeasti suhtautuvat lapsiinsa kuin kuolleisiin. Heitä ei ole. Nämä samat vanhemmat voivat olla erittäin arvostetuissa asemissa seurakunnissa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat