Kommentit (12)

Eija Niskanen

Toivottavasti saamme lukea jostain syksyn Me Naisista vastaavan haastattelun toiselta puolelta nähtynä, eli suomalaisnaisista, jotka ovat olleet vapaaehtoisina auttamassa Palestiinaa. Esim. Kirkon Ulkomaanavun EAPPI-ihmisoikeustarkkailijoina Länsirannalla tai ICAHDin jälleenrakennusleirillä rakentamassa taloa, jonka Israelin armeija jyräsi maahan. Näitä naisia on useita Suomessa. 

Artikkelissa on myös ihan faktavirheitä, joita toimitus ei ole vaivautunut korjaamaan. 

Pia

Ehdottomasti kannatan Eijan ehdotusta. Palestiinalaisten olot ovat surkeat. En puolusta lainkaan Israelia ja sen toimia. 

Elli

Monien suomalaisten sympatiat ovat pienen Israelin kansan puolella. Israelin naapurivaltiot tahtovat tuhota Israelin ja lausuvat sen myös ääneen. Israel joutuu toimimaan ankarissa olosuhteissa pitääkseen huolta kanslaisistaan, erityisesti naisista, lapsista ja vanhuksista, jotka jatkuvasti joutuvat palestiinalaisalueilta tulevien raukkamaisten raketti-iskujen tai palestiinalaisten itsemurhapommittajien iskujen kohteiksi. Tämän takia rauhaa rakastavissa ja itsekin naapurista lähtöisin olevan aggression kohteeksi joutuneissa suomalaisissa herää auttamisen halu. Ulkoa tulevia aggressioita vastaan ainoa keino on pitää yllä tehokasta puolustuskykyä. Suomalaiset naiset haluavat vain suojella viattomia. Palestiinalaisleireillä olevat voisivat kysyä, miksi Persianlahden rikkaat valtiot eivät halua auttaa ja ottaa vastaan heitä vaan toimittavat vain rahaa ja aseita palestiinalaisille terroristijärjestöille Israelin tuhoamiseksi?

Vierailija

Olen v.1991 syntynyt ja aikanaan aloittaessani lukion lähti yläasteaikainen tyttökaverini Israelin armeijaan. Kesti sitä pari kuukautta mutta koki sen niin traumaattiseksi että joutui huijaamaan itselleen hullunpaperit päästäkseen sieltä pois muihin yhdyskuntatöihin korvaukseksi keskeytyksestä. Palattuaan Suomeen päätti sitten kääntyä islaminuskosta Jehovan todistajaksi

Realiteetti

Jälleen erinomaista journalismia super "toimittajalta" esittäessään kysymyksen:

"Miksi joku haluaisi Israelin armeijaan vapaaehtoistyöhön?"

Tässä sinulle vastaus:   Ehkä joku haluaa tukea Israelia eikä terroristejä,  ymmärrätkö?

Jari Laukkanen

Lopussa tuo avustusliirumlaarum tuli selväksi. Muistettakoon, että toisen maailmansodan jälkeen koko alue oli Palestiinaa. Israelilaiset tulivat sinne, ajoivat Palestiinalaiset pois . . . lähestulkoon kuin nykyamerikkalaiset ajoivat intiaanit reservaatteihin. Kun sitten Palestiinalaiset pistävät vastaan tällaisille törkeille Israelin terroriteoille, luokitellaan Palestiinalaisten vastarinata terroriteoiksi. Israel siellä terroristivaltio on, ei Palestiina.

Jeeves

"Eila on asunut Israelissa myös palestiinalaisalueilla. Siellä huomasi, että juutalaiset ja arabit pystyvät elämään keskenään sovussakin."

hmmm. palestiinalaisalueilla ei asu juutalaisia, paitsi siirtokunnissa, ja "yhteiselo" ei ole sopuisaa. Muualla palestiinalaisalueilla juutalaisilla israelilaisilla (ts. Israelin passin omaavilla juutalaisilla) ei ole lupaa asua, eikä ole lupaa edes vierailla.  Tämän estää Israelin laki. 

Israelissa taas arabit (palestiinalaiset) ja juutalaiset asuvat yhdessä, toisinaan rauhallisemmin, toisinaan vähemmän rauhallisissa merkeissä.

Rakkaus voittaa

Israel on upea ja monimuotoinen maa. Eilatin rannat, kuollut meri, Jerusalem, tel aviv:n suurkaupunki sekä pohjoisen vehreys ja vesiputoukset. Itse viisi kertaa Israelissa käyneenä en ole kokenut tai nähnyt yhtään vihamielistä ihmistä kristittyjä kohtaan. (Toisaalta en ole uskonnollinen eikä ristiä kaulassa.) Päinvastoin, ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä sekä erittäin lämpimiä. Suomessa median uutisointi monesti on Israelia mustamaalaavaa ja kuten yllä mainittu, tämä asia ei ole mustavalkoinen. Jokainen jolla on angstia Israelia kohtaan, voisi tutkia asiaa enemmän ja ottaa selvää tilanteesta ennen kuin lähtee loan heittoon ja huomioida myös kuka uutisen on kirjoittanut ja mikä motiivi takana. Tästä asiasta voisi vääntää kättä ikuisesti, enkä lähde nyt erittelemään sen enempää koska se ei ole pointtini. Suurin osa kuitenkin haluaa vain rauhaa.

Kosti

Kiva lukea ja vieläpä Ilta-Sanomien sivuilta että joku puhuu hyvää Israelista. Onittelut naisille jotka ovat halunneet auttaa Israelia omalla työpanoksellaan. Tätä ei tietystikään yleisesti hyväksytä, sillä ihmismielet on manipuloitu siten, että valtaosa suomalaisista suhtautuu Israeliin vihamielisesti. Surulista ihan viime päiviltäkin on, että EU suuressa viisaudessaan teki reilu viikko sitten päätöksen että Länsirannalla tuotetutt tuotteet on merkittävä, jotta niitä olisi mahdollisuus boikotoida... niinkuin ei muuta, paljon tärkeämpää päätettävää olisi Lähi-idän alueella.  Haluan vielä täsmentää pikku asiaa joka tekstissä vilahti, nimittäin se että YK olisi halunnut perustaa palestinalaisvaltion. Ei se ihan niin kai ollut, vaan haluttiin jakaa vielä jäljellä oleva osa brittien Palestiinan mandaattialueesta juutalaisten ja arabien välillä. Tuolloin ei vielä tunnettu kansaa nimeltä palestiinalaiset, vaan he olivat alueella asuvia arabejaei palestiinalaisia, kuten heitä nykyisin kutsutaan. "Palestiinalaisuus" keksittiin vasta 1960-luvulla. Pelkkä synnyin- tai asuinpaikka ei tee ihmisestä palestiinalaista. Jos näin olisi, olisivat ehkäpä tunnetuimpia palestiinalaisia sellaiset herrat kuten Moshe Dayan, Jizhak Rabin tai Ariel Sharon muutamia mainitakseni, ja kaikki toki tiedämme että he ovat jutalaisia johtajia.

Jani

"rakkaus myös palestiinalaisia kohtaan." Luultavasti loukkaavinta mitä olen koskaan lukenut. Osallistuminen palestiinalaissiiviilien surmaamiseen täyttää sotarikoksen tunnusmerkistön siinä missä natsien hirmuteotkin.

Jepu

Kirkon ulkomaanapu on siitä huono vaihtoehto, sillä se on kytköksissä BDS:n kanssa ja boikotoi Israelilaisia tuotteita. Mutta tosiaan kannattaisi myös julkaista siitä toiminnasta jossa yritetään luoda siltoja kahden kansan välille (jota koittaa esiemerkiksi juuri BDS tuhota). The peace farcotory on tehnyt valtavasti töitä Lähi-idässä pienessä ajassa ja saavuttaneet isoja tuloksia. Ja heidän tiensä jatkuu ja toivottavasti myös lännessä alettaisiin näkemään rauhan mahdollisuus ja lopetettaisiin ainainen lietsonta. He ovat niitä jotka yrittävät tehdä hyvää työtä, ei Kirkon ulkomaanavut tai muut vastaavat. 

Anu Pelli

ELLI kirjoitti:"Palestiinalaisleireillä olevat voisivat kysyä, miksi Persianlahden rikkaat valtiot eivät halua auttaa ja ottaa vastaan heitä vaan toimittavat vain rahaa ja aseita palestiinalaisille terroristijärjestöille Israelin tuhoamiseksi?"

Miksi mielestasi Palestiinalaiset pitaisi poistaa alueelta, koska kuitenkin he ovat 110% asuneet alueella, kuin nyky juutalaiset, jotka ovat tulleet alueelle vasta Israelin valtion perustamisen jalkeen? 

Ennen Israelin perustamista, kysyttiinko Palestiinalaisilta(muslimit ja kristityt) mitaan, jarjestettiinko minkaanlaista kansanaanestysta??

Ikava kylla Israel on nykyisella politiikallaan, joka suosii aarijuutalaisia, vain ajamassa Palestiinalaisia aina vain ahtaammalle. Onko oikein, etta juutalaiset haluavat taysin juutalaisen maan ja kellaan muulla ei ole siella mitaan oikeuksia?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat