Kommentit (3)

J. Miettinen

Minusta tuossa jutussa on valitettavasti aika yksipuolinen käsittelytapa.

On todellakin ihmisiä, joiden ajatuksenjuoksu on sen verran erilaista kuin muilla, etteivät useimmat muut ymmärrä sitä, vaikka yrittäisivät.

Esimerkiksi erittäin älykkäät ihmiset kokevat näin todella usein, ja uskaltaisin väittää, että erittäin älykkäillä ihmisillä on jopa mahtavia erityistaitoja, joita useimmat muut eivät kuitenkaan ymmärrä.

Koska keskinäinen ymmärtäminen on keskeisessä roolissa ihmissuhteiden syvyyden kokemuksessa, erittäin älykäs jää helposti sillä tavalla yksin, että hän todellakin kokee olevansa perustavalla tavalla erilainen kuin muut. Ei olisi mikään ihme, jos muut näyttävät unohtuvan, jos muihin ei saa mitään mielekästä kontaktia. Eihän muukaan ajattele jatkuvasti ihmisiä, joiden kanssa korkeintaan sanotaan hyvää päivää.

Jos on koko ikänsä yrittänyt saada muut tajuamaan itseään, niin siitä voi jäädä sellainen käsitys, että yrittäminen on täysin turhaa. Joten jos haluaa saada kerrankin jotain tunnustusta taidoistaan, saattaa olla parasta vain jäädä odottelemaan. Tilaisuuksia ehkä tulee, jos niitä tulee. Tekemällä niitä ei näytä syntyvän.

Jos joku kokee tuollaista perustavanlaatuista yksinäisyyttä vaikkapa em. syystä, niin sitä ei todellakaan helpota se, että taakaksi lisätään vielä kaappinarsismi. Tunnen useita ihmisiä, joiden kohdalla jutussa mainitut ongelmat ovat lievittyneet merkittävästi pelkästään sillä, että he ovat kohdanneet toisia kaltaisiaan. Sellaisen yhteyden syntyminen on kummallisen eheyttävää.

Ensimmäiseksi siis kannattaisi käsitellä se mahdollisuus, että kyse on todellakin yksinäisyydestä, joka on voinut syntyä siitä, etteivät edellytykset molemminpuoliseen kontaktiin ole koskaan täyttyneet tyydyttävästi. Introverteillähän nuo edellytykset ovat merkittävästi erilaiset kuin ekstroverteillä, ja älykkyys tuo siihen omat kommervenkkinsä.

Veikko

Nyt on kyllä mennyt puurot ja vellit sekaisin, sillä introvertti ei ole laisinkaan kuvatun tapainen. Kannattaisi ensin tutkia mitä termi tarkoittaa kuin suoraan kääntää jonkun tekstiä.

Ero intervertin ja ekstrovertin välilä on se miten hän saa energiaa ja miten lataa voimia. Introvertti lataa akkujaan yksin ja tuntee, että ihmiset vievät häneltä energian - mitään muuta se EI kerro. Extrovertti taas lataa akut ihmisten seurassa ja yksin ollessaan akut taas tyhjenevät. Nämä ovat ainoat oikeat erot sillä niin ekstroverteissä kuin introverteissä on puheliaita ja sosiaalisia ihmisiä.

Käsittämätöntä journalismia kun ei edes termejä tarkisteta... ihan oikeasi miettikää mitä julkaisette!

Käyttäjä11349
Seuraa 
Liittynyt25.10.2017

Veikko on pääosin oikeilla jäljillä. Introvertti ja ekstravertti (ekstrovertti tarkoittaa hieman muuta, lähinnä sosiaalista ulospäinsuuntautumista) ovat persoonallisuuden preferenssejä kertoen ihmisen suuntautumisesta omaan sisäiseen maailmaansa tai ihmisiin ja asioihin ns. ulkoisessa maailmassa. Veikon toteama akkujen lataaminen on juuri noin, stressin ja työssä jaksamisen kannalta avainasia.  Ihmisen käyttäytyminen on kuitenkin kokonaisuus, johon vaikuttavat (elämän kokemuksen lisäksi) myös muut persoonallisuuden preferenssit, tosiasiallinen/intuitiivinen, ajatteleva/tunteva, järjestelmällinen/spontaani. Valitettavasti persoonallisuuden dynamiikkaa ei tunneta.

Narsismi on ihan eri juttu. Narsisti voi olla sekä introvertti että ekstravertti, ehkä useammin ekstravertti, mutta siitä ei ole tutkimusta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat