Kommentit (3)

Kari

Höpö höpö, ei ihonväristä ole kyse vaikka se puheissa/uutisissa jne on ns "näkyvä tunniste", vaan Yasmine nyt asiasokeasti popularisoi faktoja :katso ulkomaan uutisia, mitä esim Ruotsin siirtolais-mix saa aikaan, kranaatteja,poltettuja autoja ja omaisuutta, ampumisia, puukotuksia jne, kun siellä ei edes ,monikulttuuritaustaisetkaan tule keskenäänkään tule toimeen toistensa kanssa (uskonnot, heimovihat jne jne). Ja katsopa kaukomaita, siellä vielä kovempaa ja raaempaa menoa, ja monet euroopankin maat laittavat stoppia massasiirtolaisuudelle (jossa kulkee myös mukana terrorismia,ja hallintahakuisia toimijoita- esim uskontoperäisiä- jne). Itsekin ollut muualla siirtolaisena ja neuvoni: elä kussakin maassa "maan tavoilla" ja harrasta omaa kulttuuriasi kuin esitellen muille, tai omalle porukallesi lähipiirissä, ja no problem. Väittäisin tapaus Immosen ylilyönti-väärinymmärrykseksi (on maailmalla paljon järeänpiä lausumia poliittisestikin esitetty!). Mielestäni muusiikkiväki nyt popularisoi asian paremmin ajattelematta kuin elettäsiin hippiaikaa ja samoin presidentti reakoi hätäiseen tuohon Helsinki-tapahtumaan!

Säde

Lämmin kiitos, Yasmine! Haluan kiittää sinua rohkeudestasi kertoa kaikista vaikeista kokemuksistasi. Voin vain kuvitella, kuinka raastavaa on ollut kasvaa aikuiseksi, kun on joutunut kuulemaan tuollaisia kommentteja. Kalpea, valtaväestöstä poikkeamaton ihminen ei sellaisia joudu kuulemaan eikä monella ole pienintäkään kykyä empatiaan. Kovinkaan moni ei osaa asettua toisen asemaan ja miettiä, kuinka sanat ja teot voivat satuttaa.

Voit olla todella ylpeä itsestäsi, että olet selvinnyt kaikista koettelemuksista täällä Suomessa ja kasvanut noin upeaksi ja tasapainoiseksi ihmiseksi. Siihen eivät monet olisi pystyneet. Todennäköisesti moni noista huutelijoista olisi murtunut täysin, jos olisi saanut osakseen samanlaista kohtelua.

Olen niin pahoillani puolestasi ja kaikkien muiden puolesta, jotka ovat joutuneet kasvamaan ja elämään rasistisessa ilmapiirissä Suomessa ja joiden kokemuksia on vähätelty. Viime aikojen tapahtumat ja erityisesti mahtava Meillä on unelma -tapahtuma ovat onneksi osoittaneet, että suurin osa suomalaisista on jyrkästi rasismia vastaan ja inhimillisyyden puolesta. Toivon sydämestäni, että me suomalaiset uskaltaisimme vielä voimakkaammin näyttää rasismille ja rasisteille punaista korttia jokaisessa tilanteessa, jossa sitä epäoikeudenmukaisuutta huomaamme ja kuulemme. Jokainen meistä Suomessa asuvista on ansainnut oikeuden elää vapaasti ja rauhassa joutumatta törkeän kohtelun uhriksi.

Toivotan sinulle, Yasmine, koko sydämestäni kaikkea hyvää ja kiitän vielä rohkeudestasi! Olet roolimalli monelle!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat