Kommentit (5)

harrastaja

kuten tekstissä lukee harrastuksen piireihin kuuluu myös yli kolmekymppisiä, jopa nelikymppisiä. ei myöskään ole ennenkuulumatonta, että nuorien harrastajien vanhemmat innostuvat, ja ovat itse lähteneet jopa kisaamaan. kyllä, 24-vuotias on vielä tavallaan aika nuori, mutta onhan artikkelin henkilöllä vastuullinen työ ja oma elämä. lisäksi hän kustantaa itse oman harrastuksensa. kuullostaa aika aikuiselta minusta.

anonyymi

tekstin alussa mainitut röyhelömekot eivät todellakaan ole mitään pienien "japanifanien" juttuja vaan kyseessä on lolita -muoti-ilmiö, ja siitä ei todellakaan tulisi puhua pahaa näin stereotypisesti. kyseinen yhteisö taistelee aktiivisesti tämän kamalan stigman poistamiseksi, sillä se loukkaa ja jopa vahingoittaa osaa ihmisistä, jotka näin tahtovat pukeutua. lähinnä loukkaava on yhteys cosplayhin, sillä "pukuleikeistä" ei todellakaan ole kyse. muotisuuntaus ei myöskään ole mikään pikkytyttöjen juttu.

samoin itseäni häiritsee tämä "pukuleikki" käännös. vaikka harrastuksen on tarkoitus olla viihteellinen, sanoisin, että lapsellinen leikkiminenhän tästä on kaukana. vaikka viihteellinen onkin, harrastus otetaan vakavasti ja se on harrastajilleen hyvin suuri osa heidän elämäänsä. tämä leikki-yhteys on suuri syy miksi suurin osa vanhemmista ei osaa tukea nuoren harrastusta ja usein saattavat jopa painostaa nuoren lopettamaan naurettavaksi ja lapselliseksi leimatun harrastuksen.

snive

Ei, ei ja ei. Onko toimittaja vaan arvaillut? Conit eivät ole pelkkää cosplay-tapahtumaa vaan on myös sarjis-coneja, roolipeliconeja yms. Con = convention = tapahtuma. Cosplayssa saa esittää muitakin kuin piirroshahmoja. Harry Potter, LotR, pelit, kirjat ja muut ovat todella suosittuja cosplayn kohteita. Suosittelen tutustumista asian todelliseen laitaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat