Kommentit (11)

Pamppa

Naiset kuvittelevat olevansa haluttavia kun ovat laihoja ja lihaksikkaita, mutta harva mies pitää sellaista naista seksikkäänä, jolla on sikspäkki ja vinttikoiran rasvaprosentti. Miksi ihmeessä nainen haluaa näyttää nuorelta pojalta ja mitä liikkuu sellaisen miehen päässä joka sellaisesta kiihottuu...

Vierailija

Ei ne miehet niitä paineita luo, vaan markkinakoneisto ja (populaari)kulttuuri, minkä ympäröimänä tytöt kasvavat ja oppivat jo hyvin pienestä pitäen että naisen tärkein valttikortti elämässä on olla tietyn luonnottoman muotin mukainen. Voi kestää hyvinkin kauan tajuta, että siihen muottiin väkisillä tunkeminen on turhinta koko maailmassa. Onneksi itse tajusin.

Milli

Sanopa! Eikö median luoma vartalohäpeä ole jo mennyt liian pitkälle?

Mikä meitä ihmisiä vaivaa, kun emme koskaan kelpaa itsellemme ja sitä kautta emme (muka) kelpaa muille, kuin valmiiden kiiltokuvamaisten muottien takaa.

Kaikki halutaan nopeasti ja valmiina; 

miksi siis olla oma itsensä, oma persoonansa virheineen? Sad shit. Mutta en syyttäisi yksilöinä lihaksikkaita naisia tai heistä innostuvia ihmisiä – kyllähän tämä hypen räätälöinti on jo niin silmiinpistävän läpinäkyvää, että.. Suosittelen palauttamaan todellisuuden tuntua esim. katsomalla jakson pari 90-luvun alkupuolen tv-ohjelmia ja vertaamaan niitä tämän päivän ohjelmiin. 

Mitä eroja löydät? Onko sisältö voinut muuntua povivaoksi tai kyykkypyllyksi? Onko naisilla nimeksikään vaatteita yllä? Mistä vitsit kertovat? Nerokkaista oivalluksista vai alapäähuumoria viitaten ulkonäön kautta hyväksyttävyyteen/ haluttavuuteen?

Lopun aikoja ihmiset, jos ulkonäkö on tärkeitä, olemme tuhon omia. Ja nykypäivänä se on tärkeintä; kuinka näyttää seksikkäältä.

Adios!

Nainen

Ei,

jokaisen maailman ihmisen tulee olla omanlaisensa! Jokaiselle on luonnollinen rasvaprosenttinsa, painonsa, pituutensa ja muotonsa. Kenenkään ei _tule olla_ minkäänlainen, koska se tarkoittaisi, ettei alkuperäinen kelpaa.

On olemassa ihmisiä, jotka eivät lihoa tai laihdu, on sairauksia joiden rinnalla ulkonäkö on naurettava vitsi, elämässä voi olla mitä tahansa, eikä ole pienintäkään merkitystä millainen rasvaprosentti kenelläkään on.

Voi jestas, että ei voi kuin monttu auki ihmetellä, kuinka nykyään kuka vaan saa muka sanoa ihmisistä ihan mitä vain – ihan kuin joku pinnallinen yksilö olisi määräysvallassa tai moraalisessa oikeutuksessa kommentoimaan ulkonäköjä tai vaatimaan tietynlaisia kehoja olevaksi. 

Artikkelissa Jannin kerrotan julkaisevan selfieitä ilman meikkiä. Miettikääs, että naamaan piirtämättä jättäminen on muka niin iso teko, että siitä pitää erikseen mainita. Miettikääs tätä oikein kunnolla. Sairasta.

Itse en meikkaisi kirveelläkään, koska monen alan teollisuudet ovat valmiiksi tasan tarkkaan määritellyt mitä sana "kauneus" heille tarkoittaa (mahdotonta, virheetöntä, ikinuorta nukkea? No oikeasti tietysti rahaa, mutta sen saavuttaa parhaiten, kun tarjoaa mahdotonta ihannetta - kukaan ei ole koskaan täysin tyytyväinen itseensä jne.) ja kuinka saa meikata. Jos piirrän kissanviikset kajalilla poskille, se ei ole hyväksyttävää, mutta kissansilmien piirtäminen herkkien silmien  ympärille on hyväksyttyä.

Ok. Tämä vain yksi esimerkki meikkauksen systemaattisuudesta ja auttamattomasta jäykkyydestä, sekä sen täydestä hyödyttömyydestä. Meikkaus tekee iholle melkoisen kurjia asioita, joita yritetään parannella samojen firmojen rasvoilla, pesuaineilla ja muilla ihmetököteillä. Ratas pyörii kuluttajan ympärillä. Kuluttajan, jonka suurin fokus on omassa ulkonäössään.

Perfetto?

Tähänkö ihmiskunnan kehitys pääsi?

Vespertio activa

Uhkean ja muhkuraiset naiset ovat möyhittäviä. Laihat ja muodokkaat eivät näytä hyviltä. Hienoa, ettei Janni halua enää olla sellainen!

einäin

Pamppa, jokainen nainen (ja mies) saa näyttää just siltä kuin itse haluaa. Ja jokainen mies saa kiihottua just sellasesta naisesta/miehestä kuin itse haluaa. Ei ole olemassa mitään yhtä ja ainoaa mies- tai naismallia, josta kukin kiihottuu tai jonka vartalon kukin haluaa itselleen.

Peppi

Jutun alussa sai kuvan, että liha ja rasva olisivat epäterveellistä ruokaa.

Kuinka ihmeen kauan voi kulua, että nämä 1980-luvun uskomukset häviää toimittajien ja jopa peruskoulun terveystiedon oppikirjoista (Joista Janni Hussikin oli ilmeisesti hänet sairastuttaneen "terveellisen" ruokavalion omaksunut).

Pasta on tottakai epäterveellistä, koska sisältää lähes ainoastaan hiilihydraatteja eli sokeria.

Hmmm...

Eikö ole vähän tekopyhää puhua haastattelussa siitä kuinka vahingollisia nykyajan ulkonäköpaineet ja "pitää olla fit"-ajattelu ovat nuorille naisille, ja samalla postailla instagram-tililleen kuvia sixpäckistään ja mainostaa fitnessmalli-kilpailua..?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat