Artikkelista: Possukeskustelun virittäjät

Kommentit (2)

Vierailija

Lapseni halusivat syödä possua,koska toisessa kodissaan,sitä eivät ole yleensä syöneet,joten ostin hyvin pienen palasen.Olen kauan aikaa ollut itsekin huolissani,juuri porsaiden olosuhteista;eikä ainoastaan niiden,vaan kaikkien muidenkin eläinten,jotka tavalla tai toisella,joutuvat syötäviksi.
Porsaiden elinolosuhteet eivät varmasti ole edes ns.puheiden mukaan sellaiset kuin niiden pitäisi olla.
Tuskin meillä on niin paljon valvovia eläinlääkäreitä kaikkialla,että he ehtisivät,joka tilalle tarkastamaan eläinten olot,ovatko ulosteiden keskellä,onko emakko tallonut pikkuporsaat kuoliaiksi ja onko eläimillä edes puhdasta vettä ja isoimmilla porsailla ruokaa ja kaikki paikat kunnossa.
Tämä sama asia koskee monen muun eläimen kohtaloa.Vaikka olisi kuinka korkeassa virassa oleva henkilö ja hänen sukulaisillaan,ystävillään tila,joissa eri eläimiä,se ei varmasti takaa sitä,että kaikilla eläimillä on hyvät-ja asianmukaiset olot.
Itseäni monta kertaa mietityttää ja tekee pahaa,kun ajattelen eläintä itseään ja sen elämää,jos olen sitä syönyt.
Olkooon eläin sitten jalostuksessa tai vaikka kotieläin,lemmikkinä;se on hoidettava asianmukaisesti ja ruokittava,pidettävä eläimen olosuhteet puhtaina ja annettava raikasta vettä.Eläin voisi olla vaikka muurahainen,silti se on hoidettava aina hyvin ja asianmukaisesti,mikäli eläimen tai eläimet ottaa.

Enemmän on saatava ammattitaitoisia henkilöitä tiloille tarkastamaan eläinten olosuhteita maassamme,eikä ilmoittaa etukäteen tarkastuksen tapahtumasta millekään tilallle,vaan tehdä aina pistokokeita.Aina, ei kaikki ole sitä,miltä se saattaa näyttää.
Mikäli tilallisilta,jotka eläimiä kasvattavat jalostukseen tai ruokapöytäänkin,löydetään pahoja puutteita eläinten hoidossa,heiltä on heti kiellettävä,eläinten pito ja kasvattaminen kokonaan,ei siis mitään aika-rajoja sakkojen lisäksi,vaan kokonainen kielto,ottaa enää ikinä jalostettavia eläimiä.Sitä tulee myös valvoa,ettei näin tapahdu salaa.Päälle vielä tuntuvat sakot tai mahdollisesti ehdollista tai ehdotonta vankeutta.
-Eläimellä tai eläimilläkin on täysi oikeus elää asianmukaista elämää ja saada kunnollista hoitoa,mitä sen juuri kuuluukin saada-.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat