Kommentit (2)

Vierailija

On vielä yksi syy. Suomessa eivät sukupolvet ole luontevasti yhdessä. toisiansa kunnioittaen, niinkuin muualla Euroopassa. Isovanhemmat kelpaavat lastenhoitajiksi, mutta eivät seuraksi omille lapsilleen. Oh ihanaa katsella kokonaisia perheitä, useassa sukupolvessa, syömässä yhdessä, viettämässä aikaa yhdessä Ranskassa, Italiassa, ei edes niin etelään tarvitse mennä. Vanhempia kunnioitetaan ja arvostetaan. Varmasti joskus riidelläänkin, mutta ollaan kuitenkin samaa suurta perhettä. Silloin kun Suomen urheilukieleen tuli sana 'ylämummo' tuli mummoista haukkumasana. Siellä oli joku mummo hidastelemassa - joku mummo yritti neuvoa jne... Ajatelkaa oikeasti, mummo ja pappa, mikä elämänkokemus, mikä määrä tietoa, jota nuoremmat vasta yrittävät hankkia, taidot, joita toiset vasta opettelevat.

Meidän vanhukset suljetaan pois näkyvistä, tai käydään katsomassa jouluna ja äitienpäivänä. Kepu lupasi hoitaa vanhusten asiat Suomessa kuntoon. Se on ainoa vaalilupaus, jota toteutumista aion seurata. Meidän tehtävämme on ottaa vanhukset, keski-ikäiset ja nuoret osaksi meidän perhettä. Annetaan ja otetaan, vaaditaan ja annetaan periksi. Kultainen keskitie kyllä löytyy kun siihen on oikeasti halua, eivätkä lähimmäiset ole vain välttämätön paha.

Keskustelkaa siellä mökillä, älkää inttäkö ja riidelkö, sopikaa miten asiat hoidetaan. Osatkaa antaa periksi, se on vahvan ihmisen merkki, tehkää kompromissejä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat