Kommentit (9)

Vierailija

Opettajina on liian vähän miehiä, kaikki sosiaalitoimen virat ovat naismafian hallussa.

 

Mutta eihän näistä mitään nasevaa tai mukahauskaa blogia viitsi väsätä.

Vierailija

Olisikohan sosiaalialan naismafiaan syynä yksinkertaisesti se tosiasia etteivät miehet hakeudu sosiaalialalle.Kokemukseni mukaan n.2-3miestä ja 20 naista melkein jokaisella aloittavalla opintojaksolla.Ei miehiä kiinnosta tehdä pienellä palkalla töitä alalla joka on henkisesti vaativaa ja kiireistä.

Vierailija

En tajua tätä ihme itkemistä. Tottakai ministeripaikoille (ja muihinkin ammattitaitoa vaativiin tehtäviin) valitaan parhaat mahdolliset ehdokkaat, sukupuolesta riippumatta. Jos olisi erikseen nais- ja mieskiintiöt, silloin tehtävissä toki näkyisi enemmän naisia, mutta se tarkoittaisi, että nämä 'naiskiintiön avulla päässeet' veisivät paikat heitä paremmilta ehdokkailta. 

Tämän vuoksi ei tulisi missään nimessä olla erikseen mitään sukupuolikiintiöitä, vaan yksinkertaisesti valita ne parhaat ehdokkaat sukupuolesta riippumatta, oli heitä sitten enemmän naisia tai miehiä.

Vierailija

Joo. Ruvetaan noudattamaan samanlaista tasa-arvoperiaatetta kuin on tässä tasa-arvoneuvostossa, vai mikä tasa-arvoinstanssi se oli, jossa on 12 naista ja yksi mies?

Vierailija

Jos haetaan jonkun tekniikan alan huippupuhujia, ei naisia kertakaikkiaan ole, koska nämä vahvat asiantuntijat ovat istuneet koulunpenkillä 30-40 vuotta sitten eikä silloin naisia ollut juurikaan tekniikan yliopistoissa, ainakaan suomessa.

Esimerkki: eräässä teknillisessä yliopistossa on n.145 professoria joista 7 on naisia, heistä yksikään ei ole rakkenustekniikan tai arkkitehtuurin alalta, joten jos haluttaisiin tämän alueen proffesoritason henkilö, on väkisinkin tarjolla miehiä. Tilanne on todennäköisesti samansuuntainen myös liiketaloudessa, hallintotieteissä ja valtiotieteissä.

Jos naisia joku onkin riittävän vahvalla kokemuksella niin tämän kokemuksen pitäisi ensinnäkin sopia tilaisuuteen ylipäätään (vrt. em esimerkki) toisekseen muiden puhujien aiheisiin ja sitten vielä tilaisuuden aikataulu pitäisi sopia tälle henkilölle. Vaikka aikataulu olikin tuolla bingossa mukana, niin se on ihan todellinen ongelma kun tilaisuuteen koitetaan saada kiireisiä ja paljon matkustustyötä tekeviä huippuammattilaisia; heillä ei ole aikaa ja/tai halua juosta kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa puhumassa, kun heillä on omakin työnsä tehtävänä ja perhe jonka kanssa aika todennäköisesti on muutenkin kortilla. Tämä koskee siis sekä miehiä että naisia. Matkustustyötä tehneet myös tiedostavat että muutaman tunnin "keikka" johonkin tarkottaa käytännössä koko työpäivän (tai useamman) ajankulua.

Asia tulee korjaantumaan, naisten osuus tekniikan yliopisto-opiskelijoista on kokoajan kasvanut, tällä hetkellä tekniikan alalalla aloittavista yliopisto-opiskelijoista noin viidennes on naisia.

On toki harmillista jos naisia ei löydy puhujiksi paneeleihin, mutta näin asiantuntijauraa aloittelevana naisena näen että vielä harmillisempaa olisi joutua puhujaksi asiantuntijapaneeliin kiintiönaisena joka ei pärjää asiantuntijuudessa paneelikeskustelussa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat