Isän kokoinen aukko

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Lola puhuu asiaa ja tuli ihan tippa linssiin. Itse erosin noin vuosi sitten ja isä on jättänyt ison aukon eikä ymmärrä kuinka tärkeä hän olisi lapsilleen.
Minäkin halusin täydellisen perheen, ja yritin taistella sen puolesta kunnes toinen osapuoli yhtäkkiä luovutti eikä halunnut tehdä enää mitään asian eteen.
Jäin yksin kolmen alle kouluikäisen kanssa. Isä on tällä hetkellä hylännyt myös lapsensa vaikka asuu vain parin kilometrin päässä meistä. Hänellä ei ole aikaa tavata lapsiaan. Hän on katkaissut välit äitiinsä ja uusi nainen hallitsee (lapseton).
Isä osti 6-vuotiaalle tytölle kännykän jotta tyttö voisi soittaa isälleen. Isä on tainnut kerran tai kaksi soittaa itse. Nuoremmat sisarukset eivät enää halua edes soittaa isälle. Eivät kai muista kunnolla isäänsä. Nuoremmat ovat 3- ja 4-vuotiaat. Vanhin tyttö itkee iltaisin isän ikävää ja tänäänkin illalla soitti isälleen ja kertoi kaipaavansa. Kysyi, koska saisi tulla käymään. Isä vastasi: "Katotaan ny" Ei taida sopia aikatauluihin nämä hänen "rasitteensa". Mies on täysin muuttunut siitä, millainen hän oli kun olimme naimisissa. Hän ei kuulema pysty eikä halua puhua kanssani esim. eron syistä mutta on jo ensi kesänä menossa naimisiin, kolmatta kertaa.
Sydämeni särkyy kun katson vanhinta tytärtäni, joka niin haluaisi rakastaa isäänsä. Eikä isälle kuulema löydy aikaa myöskään 10-vuotiaalle pojalleen, joka on ensimmäisestä liitosta. Kahdeksan vuoden ajan jonka olimme yhdessä, taisin viettää enempi aikaa hänen poikansa kanssa kuin hän itse.
Mahtaakohan tämä isättömyys johtua hänen omista isätraumoistaan vai mistä?
Mahtaa isukkia harmittaa jos häneltä sitten joskus löytyisi aikaa, mutta lapset eivät enää halua viettää aikaa sen miehen kanssa, joka kuulema on joskus ollut isä.
Lolan teksti osui ja upposi minuun ja erityisesti kohta "Yhteydenpito on aikuisen tehtävä, ei lapsen."
Lapsi soitti isälleen että saako hän tulla isänpäivänä edes käymään. Hän sai, kahdeksi tunniksi. Enempää ei aikaa riittänyt.
Toivottavasti saisin minäkin vielä joskus sen täydellisen perheen...

Kommentit (3)

Vierailija

Voimia teille.
Voin vain kuvitella miltä tyttärestäsi tuntuu.
Itse olen perheen keskimmäinen lapsi ja ainut tytär. Vanhempani ovat edelleen naimisissa, mutta oman lapsuuden ja nuoruuden perusteella en osaa sanoa oikein vieläkään tunnenko isääni. Hän oli paljon matkatöissä, ja kävi kerran kolmessa viikossa kotona. Isä on aina ollut se jota odotetaan kotiin, mutta kotona en osannut oikein edes jutella hänen kanssaan.
En ole vieläkään kovin vanha, mutta yritän edelleen tutustua isääni uudestaan, nyt kun matkatyöt ovat jääneet vähemmälle ja pikkuveljeni harrastus sitoo myös vanhempiani paremmin takaisin parisuhteeseen.

Ainoana vinkkinä sanoisin, että yritä jutella tyttäresi kanssa hänen tunteistaan. Tulevaisuudessa poikaystäväehdokkaat voivat vaikuttaa isän kaltaisilta, tyttärillä kun on kai alitajuntainen taipumus isä-tytär-suhteen perusteella tehdä valintoja, samoin kuin poika-äiti-suhde vaikuttaa pojan parisuhteeseen. Ei aina, mutta joitain piirteitä vanhempien rooleista siirtyy lastenkin parisuhdekäyttäytymiseen. Aina ei tietysti niin ole, varsinkaan jos tytär ajan kanssa pääsee asian kanssa sopuun, eikä siitä jää tunnelukkoja.

Vierailija

Ylläkerrottu isä on kyllä parempi kuin tuttavani isä. Tämä isä rakastui toiseen naiseen ja jätti tyttärensä ja vaimonsa. Tämä isä ei halua edes TUNTEA lapsiaan. Vaikka he tulevat kadulla vastakkain, isä ei ole tuntevinaan tyttöjään. Uudella naisella oli oma lapsi myös ja nyt heillä on yhteinen lapsi. Uusi nainen ei ilmeisesti antanut pitää yhteyttä edellisiin lapsiin. Tytärtensä rippi- ja ylioppilasjuhliin tämä isä ei tullut, ei muistanut mitenkään. Lasten äiti ei voinut asialle mitään. Nyt tytöt tarvitsevat varmasti koko elämänsä ajan tukea ja terapiaa ja ymmärrystä omilta puolsoiltaan. Onneksi tämä isä on jo joutunut kärsimään tekosistaan, hänen uusi naisensa on juoppo, joka julkisesti halailee toisia miehiä, siis isä ei riittänytkään! Mutta tytöilleen isä olisi riittänyt, nyt hän on jo tehnyt hirveän virheen, jota hän ei toki itse edes halua ajatella. Näillä tytöillä on isän kokoinen aukko ja isän kokoinen viha sydämessään.

Vierailija

Kyllä on ihan erilaiset kokemukset. Ihmisiä on monenlaisia. Meillä seuraavaa: äiti ja ex-puoliso tekee kaikkensa, etteivät tytöt halua/pääse isänsä luo. Antaa teini-ikäisten mennä viipottaa kavereiden kanssa viikonloput, järjestää juhlia jne. Isä on kaikkensa tehnyt, että näkisi tyttäriään edes 4 päivää kuukaudessa. Joulut vietetään äidillä - tietty. Juhliin isä saa osallistua maksamalla kustannukset, syntymäpäiville ei kutsuta, eikä niitä isän luona saada järjestää. Vanhomman tyttärensä ylioppilasjuhlat sai maksaa, mutta esim kuvaa, jonka muut sukulaiset saivat ei isälle tullut! Tämän lisäksi hän manipuloi tyttöjä manaamalla isän. Esim. tyttö haluaa verkkarit, äiti vastaa ettei voi ostaa kun ovat kalliit eikä isäsi niitä maksa. Tämä siitä huolimatta, että elatusmaksut - jopa normaalia korkeammat- on maksettu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat