Artikkelista: Monika Fagerholm: ”Vasta raittiina tutustuin itseeni”

Kommentit (4)

Vierailija

Kiitos todella mielenkiintoisesta artikkelista. On hienoa, että Monika Fagerholm kertoo avoimesti alkoholismistaan, tuosta vaietusta kansantaudistamme. Jokaisella meistä on jossain elämämme vaiheessa ollut lähipiirissämme ainakin yksi alkoholisti, uskoisin. Alkoholismi on koko perheen sairaus, yhden alkoholistin arvioidaan sairastuttavan vähintään 4-5 läheistään. Alkoholismi on itsensä kieltävä sairaus myös läheisille. Alkoholisti ja läheiset elävät elämää, josta eivät pidä, mutta eivät ymmärrä, mitä muutakaan voisivat tehdä. Muille vaihtoehdoille ollaan alkoholismin kehittyessä sokeuduttu. Kuitenkin läheisillekin on olemassa mahdollisuus toipua ja ryhtyä elämään omaa elämää, vaikkei alkoholisti vielä raitistuisikaan. Monika mainitsee saaneensa tukea vertaisryhmistä. Myös läheisille on olemassa 12 askeleen ohjelmaan perustuvia ryhmiä. Al-Anon-ryhmät ovat tarkoitettu kaikille niille, joiden elämään jonkun läheisen päihteidenkäyttö on vaikuttanut. Läheisille järjestetään myös kursseja toipumisen edistämiseksi. Ainakin Kalliolan klinikoilla läheiskursseja järjestetään. Alkoholismi on vakava, hoitamattomana kuolemaan johtava sairaus, joten toivoisi, että kaikille tuohon sairauteen sairastuneille löytyisi apu ja mahdollisuus toipua.

Vierailija

Pitkästä aikaa mielenkiintoinen haastattelu jonka luin alusta loppuun, kiitos toimitukselle tärkeän aiheen esille ottamisesta, ja kiitos Monika Fagerholmille hänen rohkeudestaan ja avoimuudestaan jolla hän tarinansa jakoi meidän kanssamme!

Vierailija

Monika Fagerholm onnea sinulle ja onnea raittiuden tiellä. Minulla on vielä matkaa täydelliseen raittiuteen, matka on kivinen ja polku mutkainen, mutta minä yritän...

Vierailija

Poikani kirjahyllystä putosi pienikokoinen kioskikirja lattialle. Otin sen käteeni ja kannessa luki Monika Fagerlund ja kirjan nimi ruotsiksi!Kääntelin muutaman sivun ja siellä tuli vastaan pätkä englantia ja sitten alkoi varsinainen romaani " Isabella sjöjungfru", niin ja tietysti ruotsia. Kuoppakankaan yhteiskoulun keskikoulun ruotsin seiskalla vuodelta 1961 ei auennut ilman sanakirjaa edes ensimmäinen lause.

Sitten kiinostukseni heräsi, kuka on tuo Monika, ihan tuntematon henkilö ja tämmöisen "halvan kirjan " tekijä?

Google auki ja mitä sieltä löytyikään? Löytyi kovan luokan kirjailija, johan jotakin!

Löytyi sieltä googlesta suurempikin juttu ja se oli hänen alkoholisminsa ja kertomus kuinka hän on siitä parantunut. Mennään tyyliin, "päivä kerrallaan" niin ei pety, jos retkahtaa!

Kauan on tuo voide suksien pohjassa pitänyt kohta 7 vuotta!

Nyt hänelle on tullut elämään ihan uusi draivi, mies, koti ja raittiin ihmisen terveet ajatukset, Elämän sisältö on muuttunut uskomattoman hienoksi.

Olipa kannustava juttu tuo raitistuminen ja mitä se parhaimmillaan tekee ihmiselle!

Onnea ja menestymistä valitsemallasi tiellä!

Jussi Oksman Mikkeli

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat