Äiti vierailulla

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Äitini on ihana ihminen ja auttaa kovasti meidän perhettämme mm. hoitamalla lapsia. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut, että äidin vierailut meillä ovat olleet jotenkin rasittavia. Äiti on yhtä mukava kuin ennenkin, mutta en vain millään jaksaisi sitä, että meillä on joku "vieras" tai "ylimääräinen" ihminen himassa. En tunne oloani täysin rennoksi siis.

Mieheni ei ole (kai) asiasta moksiskaan. Hän on AINA töissä.

Kommentit (5)

Vierailija

Se on kummallinen tunne, kun oma äiti on tavallaan muuttunut "vieraaksi", eikä enää kuulu omaan ydinryhmään. Mulla on oikein hyvät välit äitiini, mutta silti välillä tuntuu, että elämme täysin erilaisissa maailmoissa, jotka aika harvoin kohtaavat. Ja siksi äidin hössötystä ei vaan välillä jaksaisi.

Vierailija

Omassa tapauksessani se ei ollut äiti joka muuttui vaan minä itse. Tosin äitiyden myötä muutuin vähän vieraaksi itsellenikin.

Vierailija

Ei pidä pelästyä sitä, jos äiti tuntuu jossain vaiheessa elämää vieraalta. Niin se oikeasti pitää ollakin. Kuten opin psykoterapeutilta, äiti pitää "vihata irti itsestä". Se voi olla tuskas ja pitkä matka (kymmeniä vuosia), mutta vasta sen jälkeen voi ehkä suhtautua äitiin kuin ystävään.

Vierailija

Ehkä on aika hieman etääntyä hänestä ja lähentyä esimerkiksi ystäviesi kanssa. Kuuntele tunteitasi äläkä tee mitään vain velvollisuudesta.

Vierailija

Minulla on hyvät välit äitiini, mutta hän on erittäin rasittava ihminen. Yritän säännöstellä yhteydenottoja niin, että jaksan ne hyvin ja olen sanonut ihan suoraan esim. kuinka kauan jouluvierailu saa kestää.... Äidin ja tyttären suhde on kuitenkin tärkeä asia, vaikka he olisivatkin ihan eri puusta. Antoisaa on tehdä jotain yhdessä esim. pieni matka, kotona jutut on aina samaa rataa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat