Kommentit (2)

Vierailija

mitähän spal tällä tiedotteella yrittää sanoa? palomies ei ole nimike suojattu eli kuka tahansa saa itseään kutsua palomieheksi.... spal on liitto siinä missä muutkin liitot. liittyä voi periaatteessa kuka tahansa.... fakta on se että 90 prossaa suomen palo ja pelastus alan keikoista hoitaa muut kuin spallin tarkoittamat "palomiehet". puolivakinaiset/toimenpidepalkkaiset/vpk:laiset vastaa tämän maan pelastustoimesta.... siis siitä työstä mitä siellä kentällä tehdään. vuosittaiset kuntotestit ja koulutukset on täysin samat niin ammattilaisilla kuin puolivakinaisilla. palomieheksi lukee itsensä 1.5 vuodessa. ja tämän jälkeen mieli näillä kavereilla on sellainen että vain ammattilainen voi näitä töitä oikein tehdä... naurettavaa! vapaaehtoiset lähtevät omista töistä/perheen parista /harrastuksista liikkeelle silloin kun pilli soi. "ammattilaiset" hoitavat oman työvuoronsa ja menevät rauhassa vapaalle ilman pakotetta (halua) lähteä enään vapaa-ajalla töihin.. -mikään ei ole niin vahva kuin vapaaehtoisen sydän- terveisin: pienen kylän paloesimies (siis sen koulun käyny ammattilainen)

Ammatti brankkari

Muutama huomio tähän kommenttiin; Ensinnäkin ammattilainen on aina eri kuin harrastus mielessä tehtäviä hoitava palokuntalainen.
Palomiesten koulutukseen pyrkii aina vuosittain huomattava määrä hakijoita ja psykologisten sekä kuntotestien jälkeen vain pieni osa valitaan ko. koulutukseen.
Samat kuntotestit on oikeastaan vaan teoriassa, ammattipalomiehelle testeissä epäonnistuminen tarkoittaa nykyään ei savusukelluskelpoisuutta, joka sulkee monta muutakin työtehtävää pois suoritteesta.
Keikkojen kokonaismäärästä ammattilaiset hoitavat myös tuon 90%, joten harrastuspuolen palokuntalaisia tarvitaan myös omalta osaltaan pelastustehtävien suorittamisessa.:)
T: Ison kylän brankkari

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat