Kommentit (1)

Vierailija
Vierailija

Jos evankelis-luterilaisen kirkon uskonnollinen vakaumus ei hyväksy homoAVIOliittoja, niin miksi ette suvaitse sitä?...

Logiikan perussäännön mukaan suvaitsemattomuuden suvaitsemattomuus on suvaitsevuutta, aivan kuten negatiivisten lukujen kertolaskun tulos on aina positiivinen.

Kyllä uskonnollisia arvoja suvaitaan. On vain niin, että tässä maassa eletään Suomen lain, ei minkään uskonnollisen lain mukaan. Jos uskonto määräisi, miten täällä ollaan ja eletään, Suomi olisi fundamentalistinen totalitaarinen yhteiskunta. Sitä tuskin toivot, kun olet nähnyt miten sellaisissa yhteiskunnissa ihmisiä kohdellaan.

Kirkkosi ihmiskäsitys 2015 on se, ettei seksuaalisuus tai suuntautuminen ole synti eikä tahdon asia. Ihmisen seksuaalisuus on yhtä lailla luontainen, synnynnäinen ominaisuus kuin ihonväri tai persoonallisuus. Sitä ei voi muuttaa, eikä sitä valita itse. Eikä yksi ole toista parempi, vaikka ehkä yleisempi onkin. Lahkoissa ollaan ehkä eri mieltä, mutta ne ovatkin kirkon siipien suojassa toimivia hiukan hihhulimaisia yhteisöjä, joissa väkisinkin omituisuudet korostuvat. Kirkko ei niitä kaikkia sulata, ja hiljan erotettiin muutama lahkolaispappi viroistaan harhaopin vuoksi.

Ja avioliittolaista: se ei ole uskontoon vaan talouteen, vastuisiin ja velvollisuuksiin sekä lasten asemaan vaikuttavaa lainsäädäntöä. Ei laki ole muuttamassa kirkon käytäntöjä mihinkään, mutta todennäköisesti kirkko joutuu päivittämään suhtautumistaan tähän asiaan tulevaisuudessa.

Avioliitto instituutiona on yhtä vanha kuin ihmiskunta, eli kymmeniä tuhansia vuosia (sen nimen keksi tietenkin Mikael Agricola). Sinun uskontosi on ollut olemassa alle kaksituhatta vuotta, eikä koskaan ole ollut kaikkien uskonto. Jospa yrittäisit omaksua tämän ja puolestasi suvaita meitä, jotka emme lyö ihmisen otsaan syntisen leimaa sen perusteella, millaiseksi hän on syntynyt tai ketä hän rakastaa.

Palvele jumalaasi yksityiselämässäsi ja muille sitä tyrkyttämättä ihan miten haluat, mutta Suomen lain rikkomisesta joudut käräjille.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat