Maailman vaikutusvaltaisin nainen: NATO puolustaa kaikkia jäsenmaitaan

Vierailija

 
 

"Venäjä loukkasi Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta liittämällä itseensä Krimin ja jatkoi koskemattomuuden loukkaamista Itä-Ukrainassa.

– Venäjä on vaurioittanut vuosien ajan vaivalloisesti rakennettua luottamusta, Merkel sanoi.

– Monille eurooppalaisille naapurimaille tämä luottamuksen puute muodostaa uhan tunteen, hän huomautti.

Merkel totesi, että Euroopassa on tehty toimia, joilla on pyritty vahvistamaan Euroopan maiden turvallisuuden tunnetta. Naton valmiuksia on kasvatettu erityisesti itäisessä Euroopassa. Merkel muistutti, että Naton viides artikla pätee kaikille Nato-maille. Kyseinen artikla velvoittaa kaikkia puolustusliiton jäsenmaita osallistumaan puolustukseen, kun yhteen maahan hyökätään.

Merkel sanoi, että Euroopan unioni haluaa ratkaista Ukrainan kriisin. Sekä Merkel että Stubb korostivat, että Minskin sopimus tulitaukoineen on saatettava voimaan täydellisesti ja välittömästi.

Merkel kuvaili keskustelutilaisuudessa, että ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on tärkeää yhdistää maltti ja kovuus. Hän viittasi kylmään sotaan, jolloin toisaalta ETYK:stä käynnistynyt Helsinki-prosessi edusti diplomaattisia keinoja ja toisaalta uudelleen käynnistynyt varustelu kovuutta."

 
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Merkel%20Stubb%20keskustelutilaisuus-34021

www.natonaika.fi

 

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat