Kommentit (7)

Vierailija

Lapin AMK:sta voi valmistua LIIKUNNANOHJAAJAKSI parissa vuodessa. Liikunnanopettajaksi valmistutaan yliopistoista esim. Jyväskylästä ja se on maisteristasoinen tutkinto, jota ei parissa vuodessa suoriteta.

Vierailija

Kaikkihan sen tietää, että Suomenmaassa opettajiksi valmistutaan yliopistosta, ei AMK:sta...paitsi näköjään kyseinen neitonen ja toimittaja, joka ei korjannut virhettä. Ihan kiva, kun ei itse tiedä, mihin valmistuu.

Vierailija

Noin näppärästi sitä voi korottaa itsensä liikunnanohjaajasta liikunnanopettajaksi, ilman 5 vuoden yliopisto-opintoja. Juttelee vaan toimittajille mitä huvittaa. Onneksi liikunnanopettajan työpaikat eivät irtoa noin.

Vierailija

Liikunnanohjaajan ja liikunnanopettajan tutkinnolla ei tosiaankaan ole paljoakaan yhteistä. Iso ero jo se, että toinen ammattikorkeakoulu-, toinen yliopistotutkinto.

LOAMK

No kyseessähän on toimittajan moka, kyllä liikunnanohjaajat (amk) ovat todellakin tietoisia, ettei ohjaajan pätevyys riitä opetustyöhön. Heidän tutkintonsa antama pätevyys on yleensä hyvin tiedossa, toisin kuin liikuntaneuvojilla (liikunnanohjauksen perustutkinto), jotka puhutteleva itseään jatkuvasti liikunnanohjaajina. Ongelma on siinä, etteivät tavalliset kansalaiset (ml. toimittajan) ja työnantajat ymmärrä koko liikunnanohjaaja tutkintoa. Niin ja tutkinto on kylläkin 3,5 v. amkissakin parin vuoden sijaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat